o vidim da se gospon nick-lopina uključio na forum.:: sljedeći tjedan čeka nas intenzivirano trgovanje svakako.
nakon što se lopina uključi cijena obično potone -10 do -20%, vidjet ćemo hoće li se ta tradicija održati [emo_smijeh]
evo kad je nick miss spomenuo.Poslije OPTE san planirao uloziti u FB ili facebook.Mislin da je strahovito perspektiva, kao i 100$ u narednih 2 god zagarantirano. Glede OTa i dalje san uvjereno da ce 20 dosegnut 60%. unarednih 1 god. zivi bili pa vidili.
ovdje se stečajem za korisnike OPTE usluga ne bi puno promijenilo, jednostavno bi ih preuzeo netko drugi, ali dioničari bi ostali bez svega jer nema imovine iz koje bi se naplatili. HT-u su zbog monopola odbili ulazak u OPTE tako da je sada situacija vrlo neizvjesna i opasna za opstanak OPTE i uloženo u dionice [emo_naivan]
misliti je d*ek znati 🙂
ja sam na tk trzistu 13 godina.
i sve sto se danas dogadja se znalo da ce se jednom dogoditi jos 2006-2007.
Jos od OPTE IPO-a sam pisao o tome upravo na ovom forumu ali izgleda da na svakoj razini cijene se uvijek navuče neki antiša ili parchy.
i da ne bude zabune, ja ne mislim da ce OPTE propast i da ce npr. korisnici ostat bez interneta.
ali ce OPTE kao firma zavrsit u stecaju, dugovi ce se morat vecinom otpisat, a zdravi dijelovi firme (kojih ima cak i podosta) ce se prodat – vjerojatno u komadu zajedno sa brandom, korisnicima, optikom, infrastrukturom i opremom jer tako najviše smisla.
ali moguća je i rasprodaja u dijelovima, ali to mi nekako ne izgleda vjerojatno.
no ono što je definitivno, vrijednost zdravih dijelova OPTE (moja gruba procjena te vrijednosti je cca. 420-450 mil kn) i čak i sa solidnim bonusom za preuzimanje, nikako ni približno ne može pokriti trenutne dugove, kamate i dionički kapital koji su preko milijarde kuna…and still counting….
[/quote]
Apsolutno, dakle OPTE ti vrijedi nekih 500m kuna, tu negdje.
ja mislim malo vise ali naravno ne mislim da vrijedi milijardu, mozda nekome.
Medjutim, to znaci da vjerovnici imaju 50% otpis recimo i 50% cash odmah.
Danas u predstecajnima nema niti 1 firma (molim ispravite me ali mislim nit jedna) koja vjerovnicima nudi 50% otpis a 50% cash vec se nude mezanine i ostale gluparije i refinanciranje na 20 godina dakle jedna velika nula.
Odnosno ako Vartkes vrijedi vise nego OPTE ili DIOKI isto tako a pitaj boga da li moze profitbailno raditi nema razloga da burzovna cijena dionice opte ne bude 20 kuna.
[/quote]
vrijedi 500 mil kn,50 mil dionica,znaći dionica po 10
ako pođe po zlu tj prema stećaju vrijedi manje
i zašto bi plaćao 7 kn uz šansu da zaradim tridesetak posto,a postoji opsanost
da i izgubim toliko
nijedna dionica ne visi kao OPTE,provalija ispod 6 bezdan
a probijanje osmice će biti teško čak i za sindikat,ne podcjenjujem sindikat,nakon DIOKija jasno je da je to najjača snaga u nefondovskim dionicama
U OPTE očekujem kapi meda i mlijeka i potoke krvi,znoja i suza iako možda i ne budu potoci jer su suze presušile!!!!!
[/quote]
Bože kolega što ti pišeš???
Vrijedi 10 kn,zašto bi plaćao 7 kn i zaradio 30 % a cjena uz pomoć famoznog sindikata neće preko 8 kn???
Kao da tebe netko pita gdje će cjena ,a bid se pojačao 3-4 puta ???
Tko skuplja sa ovim velikim nalozima-sindikat ili???
ovdje se stečajem za korisnike OPTE usluga ne bi puno promijenilo, jednostavno bi ih preuzeo netko drugi, ali dioničari bi ostali bez svega jer nema imovine iz koje bi se naplatili. HT-u su zbog monopola odbili ulazak u OPTE tako da je sada situacija vrlo neizvjesna i opasna za opstanak OPTE i uloženo u dionice [emo_naivan]
ovo što si napisao je tolika glupost,da ti preporučam da se kloniš tržišta kapitala.
obožavam kad mi ulagačke neznalice dijele savjete o ulaganju [emo_zloban]
obožavam kad mi ulagačke neznalice dijele savjete o ulaganju [emo_zloban]
[/quote]izvini nisam te htel uvrediti, ali stečaj ti traje cca. 5 godina i dobiš u najboljem slučaju 20%, a ako se vjerovnici nagode mogu to prodati uz premiju.
@lopina
ponovno prorjeđen ask do 9,50 kn-10 kn.
Što će biti neko skupljanje do tih niva ili???