Evo imam konkretno pitanje, šta se događa ako Optima preda zahtjev za predstečajnu nagodbu, među ostalim i na cijenu dionice, ali više me zanima iz aspekta nekakvog restrukturiranja duga. Ako ima neko volje objasniti, ako ne, opet dobro.
Sretni Vam blagdani ljudi!
Formira se drustvo.
Ili si In ili out – Optima i H1 trenutno out.
n bih baš rekao da je vas zakljucak točan. lijepo piše da i H1 pokušava nešto. dobro je dobro, moglo bi biti svašta
Ma to nije ništa novo. Prije nego je Vipnet ušao u fiksnu telefoniju samostalno Metronet je s njima sudjelovao u javnoj nabavi gdje se traže kombinirane fiksne i mobilne usluge. Ovdje samo nastupaju kao zajednica ponuditelja, nema nikakvog povezivanja.
Pa i nije rijec o povezivanju vec o spremnosti ili uopce mogucnosti da se ulazi u ovakve poslove.Ili u Optimi i H1 nisu ovo prepoznali kao priliku ili jednostavno nemaju snage za daljnji iskorak , a meni se cini ovo drugo.
ima netko kakvu info, jesu mozda odblokirali optimino spajanje korisnika. ja čuo da su opet počeli spajati. e sad jesu podmirili nesto od dugovanja ili su opet nekakvi dogovori posrijedi, ne znam
Pričekajte veljaču, tada bi mogla i Opte krenuti gore ako plate kamate na obveznice. Vjerovatno su uzeli nekakav faktoring da podmire obveze prema HT-u i kamate.
Samo nema ovdje sreće, sve je to lijepo izgledalo na papiru prije par godina, ali sve regulatorne mjere su spore i nedorečene pa se gubi dragocijeno vrijeme.
Uz ove flat mobilne tarife fiksna telefonija nema šanse više a ovdje je to 65% prihoda bez tranzita.
Neznam šta ne predaju zahtjev za predstečajnu nagodbu, bar da se spasi firma, vlasnici obveznica ionako neće dobiti ništa neka ih pretvore u dionice skupa s Zabinih 150 mil i onda je to potpuno druga slika. Ovako svi, Optima, Zaba i obvezničari gube vrijeme te sebi smanjuju šanse da izvuku bar nešto love.
@ Antiša
Niti jedna banka ti neće zamjeniti bilo što za kapital.
80% duga je Zaba koja će ionako svoj dug reprogramirati kako hoće
Obveznica isto nije problem, kakva kamata, tko je platio kamatu u zadnji godinu dana?
Metronet?, Nexe?, Ingra?
nitko
A mozda i propadne
ovdje se bude vidjelo kak stvari stoje vrlo brzo. bas me zanima kaj ce bit s tom isplatom kamata. sam me zanima kak ce bit broj korisnika na kraju godine, bil bi dobro da je ostao isti manje vise negu u trećem kvartalu, jer im je ovo sa blokadom nije bas trebalo, a i koliki ce bit EBITDA na kraju godine, da se zna točno
EBITDA oko 75-78m kuna, manje od ocekivanog ali vise od DLKV, INGRA, NEXE i ekipa.
Uglavnom sa ovim dugom od oko 900m kuna ne vrijedi nista ali onda 80% burze ne vrijedi nista.
Objesite si nekretnine o rep, nema kupaca