OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ovdi nikakvih promjena nema među top 10 dioničara zadnjih 6 mjesci? Lp

Svaka čast jug Dalmacije već tri dana bez telefona kažu pukao im neki vod, a meni pukao film i vratio se na HT.

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

Svaka čast jug Dalmacije već tri dana bez telefona kažu pukao im neki vod, a meni pukao film i vratio se na HT.

Pa može i njima puknuti vod!

Može,ali znaju ga popraviti.

http://www.poslovni.hr/vijesti/optima-povecala-operativnu-dobit-za-406-posto-196983.aspx

http://www.poslovni.hr/vijesti/optima-povecala-operativnu-dobit-za-406-posto-196983.aspx

Očekivao sam da će značajnije smanjiti gubitak u odnosu na 2010.

Evo izvještaja na linku:

http://www.optima.hr/investitori/financijska-izvjesca

Što svi ćitaju FI od HT-a pa nitko ne komentira Optimu ? 🙂

Ha što reći
Prihodi povećani oko 7% – nije baš obećavanih 15%
EBITDA je narasla na 75 mil kn, lijepo povećanje ali nije baš 90-100 mil. koliko se predviđalo
EBT čak smanjen na -67 mil.
Cashflow iz poslovnih aktivnosti opet negativan.
Dugovi prema dobavljačima su smanjeni, ali ukupni dugovi i dalje rastu (1,034 milijarde).

OptiDSL korisnika u Q4 spojeno 2660. Priznajem, nisam baš bio precizan sa svojom procjenom 1500-2000.
OptiTV korisnika u Q4 spojeno 1300.
Opet se pumpaju prihodi sa tranzitom.

I tako nije baš nešto. Od svih WLR, bitstreama i ostalih regulatornih priča za sada ništa značajno vidljivog u FI.

Kao što se kaže – psi laju, a karavane prolaze….

Loki

Rezultati sukladno pretpostavkama.
rast core korisnika za 2,600 u kvartalu, EBITDA prema pretpostavkama.

Naravno da je slabo, ali nije ni tako grozno.

problem su zatezne kamate kojih ima sada vec dosta.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

@ loki

da, tecaj eura je dosta igrao i ove zatezne koje mene osobno dosta brinu.
WLR i bitstram je krenuo u Q4 2011 tako da je to ocekivano.

POzitivan je rast korisnika, bez toga je ovo banana

Budimo realni

Uglavnom nit smrdi nit mirise.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Kolega Blueman slažem se s vama. Optima pluta i to je najvažnije. Za nešto bolje i jače ipak ćemo morati još malo pričekati.

94,5% dionica je u rukama prvih 23 dioničara od kojih je dobar dio podebljavao pozicije zadnjih
godinu dana, većinom od sitnih prodavača koji su se rješili nekih 146t kom. i rba 26t kom.
Ako gledamo van tih 23, jako je malo slobodnih dionica.

Rezultat je očekivano loš, ebitda je nešto narasla ali daleko je to još od onoga što bi trebalo.
Problem je što nema prodaje što mi nije nikako jasno, ovo je definitivno najlošiji Q4, koja im korist od onih 7 mil kn za marketing? Bitstream je nula ili ga ne spominju, WLR isto tako. Ostalo je još 96 000 CPS korisnika koji nisu prebačeni, 20-30 000 Iskonovih ovaj ostatak je valjda Optimin.
Ne znam koji birazlog mogao bit da se to nije napravilo, ne isplati se, zaboravili ili ima vremena?

New Report

Close