20 mil kuna kvartalna EBITDA
Marža je još ubvijek oko 17% što je malo (metronet ima 40%)
Uglavnom, nastavak pozitivnog trenda.
Ništa spektakularno ali dosta dosta pozitivno. (Godišnja EBITDA oko 80 mil kuna);
S novim odlukama HAKOM-a + bitsrtam na optiku koji je u raspravi ovo ce ko od puske raditi 100 mil kuna EBITDA (to je samo 20 mil kuna vise od sada godisnje).
Uglavnom, firma je vrlo vrlo vrlo zdrava
(ne kao HT ali nije ni cijena kao HT)
HT je objavio ponudu za bitstream na optici
Stoji status q, malo trgovanja, cijena od 35 do 40.
Vjerojatno do slijedecega izvjesca nista vise, mozda i do godisnjega.
A 2. pozicija je jos skrivena iza skrbnickoga.
Dobra vijest : izvješće vrlo dobro.
Loša vijest : promet na ZSE 0.
Izvješće solidno i u granicama očekivanog. Optima dobro napreduje, al velike obveze ukazuju na oprez. Optima je u svakom slučaju dobra prilika, al s njom treba biti jako strpljiv i biti spreman na dugotrajno iscrpljivanje u vidu stagnacije cijene uz povremene bljeskove prema gore.
Bok ljudi,neki dan me zove žena iz ht-a hoću li preći opet kod nji —daju mi xy besplatnih minuta,panasonikov bežični telefon za 1 kunu,itd,itd ja je kulturno odfikarim–zašto –dok su držali monopol{a ni sad gotovo da nije ništa drugačije} derali su nas ko vuk sansku kozu,moji su roditelji sječam se kada se kod nas uvodio telefon iskeširali 5000 dem-a,sada još moramo plačati pretplatu mjesečno,kao i za htv,a program katastofa…ja ne znam kako je u drugim državama no znam kad zbrojim sve te silne pretplate i račune da platim mjesečno i do pola plaće—imam par stotinjak dionica optime jer misli da firma ima dobru perspektivu unatoć veliko dugu i uskoro planiram uzeti opti tv,pa Vas molim ako ga netko ima da me instuira vrijedi li to išta uloženih novčeka…hvala.
@Antiša pa mogao si kupiti barem dvije dionice !
OPTE-R-A HRK 36,14 36,14 36,14 36,14 33,10 36,14 1 36,14 5,33%
http://www.poslovni.hr/content/stocks.aspx?market=ZSE
Može potvrda ako netko zna:
WLR cijena 51 kunu bez PDV-a + 8,4% popust; oko 46,5 kuna veleprodaja
Opti naknada 55 kuna bez PDV-a (Halo)
Mjesecno oko 0,7-0,8 mil kuna dobiti?
Graf kaže OPTE na 27kn, ostaje naravno vidjeti!
Bok ljudi,neki dan me zove žena iz ht-a hoću li preći opet kod nji —daju mi xy besplatnih minuta,panasonikov bežični telefon za 1 kunu,itd,itd ja je kulturno odfikarim–zašto –dok su držali monopol{a ni sad gotovo da nije ništa drugačije} derali su nas ko vuk sansku kozu,moji su roditelji sječam se kada se kod nas uvodio telefon iskeširali 5000 dem-a,sada još moramo plačati pretplatu mjesečno,kao i za htv,a program katastofa…ja ne znam kako je u drugim državama no znam kad zbrojim sve te silne pretplate i račune da platim mjesečno i do pola plaće—imam par stotinjak dionica optime jer misli da firma ima dobru perspektivu unatoć veliko dugu i uskoro planiram uzeti opti tv,pa Vas molim ako ga netko ima da me instuira vrijedi li to išta uloženih novčeka…hvala.
Bar nešto ovi na optimi ništa a i podrška im je katastrofa.
Može potvrda ako netko zna:
WLR cijena 51 kunu bez PDV-a + 8,4% popust; oko 46,5 kuna veleprodaja
Opti naknada 55 kuna bez PDV-a (Halo)
Mjesecno oko 0,7-0,8 mil kuna dobiti?
Tako piše u HT-ovoj standardnoj ponudi WLR-a.
Samo mislim da Optima naplaćuje preplatu na CPS 60 kn bez PDV, bar H1 radi tako.
Zovem ja danas korisničku službu Optime da i pitam "dali se sada može Optimi plaćati preplata uz predodabir operatera?", ženska kaže ne može. Kažem da sam pričitao negdje da se može, kaže ona ahh da. Pitam "znači sada mogu dobiti sve na jednom računu?", tuka kaže ne već Optimi se plaćaju razgovori a HT-u preplata.
Nazvao H1 tip mi objasnio u 30 sekundi da se preplata više ne plaća HT-u i da ostaje ista na preodabir operatera kao što je bila prije.
Meni je žalosno što sam ja ovdje utukao dobru lovu u nadi da će uspijeti privući korisnike i nešto početi zarađivati, a glupača koja radi u Optimi nezna mi kao zainteresiranom korisniku dati pravu informaciju. Ne trebam ni spominjati da na web-u nema nikakvih informacija (ma tko se više koristi internetom)
HAKOM im je sve servirao na pladnju, ako nisu sposobni to uzeti onda ni ne zaslužuju da posluju.
Mislio sam da ljudi koji su "glupi ko ku…" rade samo u državnim firmama.
Nije im ništa HAKOM servirao na pladnju već su oni tj. H1 i Optima napravili toliki pritisak da je HAKOM popustio. Pritisak je primarno išao od H1, ali i OT je držao svijeću. HAKOM je moguće tu djelomično izašao izvan svojih ovlasti i kad se počnu rješavat sve te žalbe pitanje je na kome će prelomit takve odluke. HT u sve ugovore prema operatorima stavlja nešto tipa "ovaj ugovor je sklopljen na osnovi Standardne Ponude koja je izmjenjena po HAKOM-ovom nalogu i na koji se HT žalio pred Upravnim sudom. U slučaju da Upravni sud odobri te žalbe HT će operatoru retroaktivno naplatiti razliku do punih iznosa troškova prije izmjene od strane HAKOM-a’
HAKOM je do sada uglavno dobivao na upravnom sudu, ali sad su stvarno duboko zaglibili i HT to neće tako lako pustit. Bit će interesantno promatrat nastavak cijele priče.
Graf kaže OPTE na 27kn, ostaje naravno vidjeti!
Izgleda da ni to neće biti dno.