OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo i izvješća najbolje hrvatske telekomunikacijske firme, za razliku od HT ovdje je rast u svim segmentima:
– prihodi porasli 5.5%
– operativna dobit porasla 18.5%
– internet korisnici rast 21%
– iptv korisnici rast od nevjerovatnih 163%

Sve sami rast…
[lol]

Sve sami rast pa tako i gubitak porastao [lol]
Las Vegas je mala maca u odnosu na ovo. [thumbsup]

Evo i izvješća najbolje hrvatske telekomunikacijske firme, za razliku od HT ovdje je rast u svim segmentima:
– prihodi porasli 5.5%

Sve sami rast…
[lol]

Nemoj tako Antiša ipak je nešto palo – Troškovi kamata cca 20% [smiley]

– prihodi porasli 5.5%

Slažem se s Vama, kolega. Napredak je očevidan i ako se nastavi s istim rastom 2019. mežemo očekivati isplatu izdašnije dividende, a ne crkavicu koju je isplatio HT za 2010.

Sve sami rast…
[lol]

Danas imamo priliku vidjeti školski primjer kako tržište nagrađuje uspješne firme a kažnjava loše:
– dionica USPJEŠNOG telekoma bilježi rast od nevjerovatnih 9,73% na malom prometu jer više nema prodavača na ovim cijenama
– dionica NEUSPJEŠNOG telekoma bilježi pad od -2,25% na velikom prometu jer postoji puno prodavača koji se žele riješiti loše dionice

P.S.
Dok je Zagrebačka burza koristila usluge Optima telekoma nikada nije bilo ovakvih prekida trgovanja, a sada su prekidi gotovo svaki tjedan.
Toliko o kvaliteti usluga…

porastao gubitak a dug isti već 2 kvartala.
Ako gubis novce onda ih moras posuditi a ovi ih ne posudjuju.
kako to?

investirajte u staklenike i razne ingre, nas pustite na miru

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

@Antiša & Blueman
Kolege, ne trošiti tastaturu i živce bezveze…

porastao gubitak a dug isti već 2 kvartala.
Ako gubis novce onda ih moras posuditi a ovi ih ne posudjuju.
kako to?

investirajte u staklenike i razne ingre, nas pustite na miru

Pa ako si slušao neki dan Martića čovjek je lijepo objasnio da bi svako sledeće posuđivanje novca urušilo sustav u potpunosti i da ovako ne uspjevaju pokriti kamate i da misle ići na dokap a to tko će im sudjelovati baš me interesira.

A sad malo detaljnije:
LLU u kvartalu mi raste za 30-40% vise od ocekivanog sto mi ako dodje do nekih 115000 daje oko 1mil kuna veci EBITDA nego sam mislio (malo ali milja po milja)

OPTIDSL mi isto raste vise od ocekivanja i on mi je najveća nada (bez njega nema ništa), zasada ide sve po planu ali tu treba još jako puno rasti (ne duplo ali barem na 90,000 korisnika) , dakle fali još 30,000 korisnika (ovim tempom to se može ali pitanje je kako uz ovakve reklame iskona i HT-a i bneta)

IPTV raste isto više od očekivanja ali on je vezan na ovaj DSL (iako je on neisplativ svima po ovim cijenama)

uglavnom očekujem oko 75-80 mil kuna EBITDA u 2011. (dakle na razini kamate što je još uvijek jako nisko ali nije uopće loše)
Dobit ne prije 2013. (kamata 70+amort50) je 120 mil kuna operativne dobiti a to je malo manje od duplo na sadasnje pokazatelje.

Da sumiram:
POZITIVA: rast korisnika, rast prihoda, regulatorno okruzenje
NEGATIVA: mogucnost rasta i dostizanja barem 100,000 korisnika DSL-a uz ovakvo reklamiranje iskona, maxa i Bneta

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Nemoj tako Antiša ipak je nešto palo – Troškovi kamata cca 20% [smiley]

Je, kad je ZABA potraživanja za kamate prebacila iz kratkoročnih u dogoročne obveze. Šta ih briga kad ih i tako nikada neće naplatiti.

Dobit ne prije 2013. (kamata 70+amort50) je 120 mil kuna operativne dobiti a to je malo manje od duplo na sadasnje pokazatelje.

A koje bi se godine, po tvojoj procjeni, iz ostvarene dobiti mogao pokriti gubitak iznad visine temeljnog kapitala?

one godine kad (ako) prodaju nekom većem igraču.

Onoliko koliko sam rekao da cijenim ATRG i upravu, strukturu, nacin vodjenja firme sve suprotno vrijedi za Optimu.
Moju lovu nece vidjeti..

Evo, ja sam cuo da idu na IPO jer nemogu dobiti kune kredita.
Sa THT se nemogu boriti.
Nemaju izgradjenu svoju infrastrukturu kao drugi alternativni.
Neznam, po meni su u istoj gabuli kao i H1 ili Vodatel (koji su vec kupljeni jer nisu mogli sami).
Neznam da li ima mjesta za THT, AMIS, Metronet i Optimu.
Konsolidacija je vec pocela (Metro+Voda, HT+Iskon).
Sama Optima nemoze, eto..

Ovdje upišite svoj komentar …

Danas imamo priliku vidjeti školski primjer kako tržište nagrađuje uspješne firme a kažnjava loše:
– dionica USPJEŠNOG telekoma bilježi rast od nevjerovatnih 9,73% na malom prometu jer više nema prodavača na ovim cijenama
– dionica NEUSPJEŠNOG telekoma bilježi pad od -2,25% na velikom prometu jer postoji puno prodavača koji se žele riješiti loše dionice

P.S.
Dok je Zagrebačka burza koristila usluge Optima telekoma nikada nije bilo ovakvih prekida trgovanja, a sada su prekidi gotovo svaki tjedan.
Toliko o kvaliteti usluga…

Slažem se u potpunosti s kolegom Antišom. Spomenuti uspješni telekom će zacijelo isplatiti izdašnu dividendu za 2011. , dok ovaj neuspješni će i za 2011. isplatiti crkavicu od 25 – 30 kn. Pa tko još kupuje HT ?

New Report

Close