Ovdje je definitivno odagnana bojazan od stečaja i to je najbitinije. Put prema 40 kn je otvoren.
@ Faust55
Ovo s Tele2 je glupost ali postoje potpuno drugi i puno bolji razlozi zbog kojih dionica raste.
Ako budeš dobar možda ti i kažem! [wink]
gdje ima dima ima i vatre [rolleyes]
Ljudi kupuju, kaj bi se dogadjalo.
Izgleda da se i dezurni jedinicar probudil
@ Faust55
Ovo s Tele2 je glupost ali postoje potpuno drugi i puno bolji razlozi zbog kojih dionica raste.
Ako budeš dobar možda ti i kažem! [wink]
[/quote]
I bice vatre, kad izgubis , bez brige. Po prometu se vidi da mnogima, odnosno vecini ova cijena odgovara jer tko bi inace tolike dionice prodavao sada odjednom , na pragu novog uzleta … ?
Uvijek se morate zapitati tko prodaje , kao i tko stoji iza vijesti , posebno ako vijest demantira sama kompanija
Nije da se žalim, ali…koji k. se ovdje događa?
Oh samo ništa od stečaja [cool] vraća se nazad iznad 40..
Ti koji sada kupuju, ovako na "bubanje" Jutarnjeg, su isti oni koji ce za koji dan prodavati, pa mozemo sacekati ovdje cetvrtak, petak … Cim se ohladi vijest dionica pada, to vam je tako u nasoj plitkoj zagrebackoj bari gospodo draga :))
Svatko nek si sam izracuna koliko bi optima mogla vrijedit.
Nema ti smisla raditi omjere s HT-om jer Optima HT-u plaća korištenje infrastrukture pa neće nikada imati HT-ove pokazatelje profitabilnosti, ali opet može lijepo raditi naravno tek za koju godinu.
Sada udio reguliranih obveza u prihodu optime iznosi 58% dok bi najnovijim odlukama Hakoma to ove godine trebalo pasti na 40% uz još neke odluke koje bi trebale biti donesene ovo će bit dobro.
Mislim da u tom grmu leži zec!
…koji k. se ovdje događa?
Pa kad netko kupuje, kupi i ti. [smiley]
Ti koji sada kupuju, ovako na "bubanje" Jutarnjeg, su isti oni koji ce za koji dan prodavati, pa mozemo sacekati ovdje cetvrtak, petak … Cim se ohladi vijest dionica pada, to vam je tako u nasoj plitkoj zagrebackoj bari gospodo draga :))
Prije par dana sam na KSST pročitao jednu pametnu:
"nema ništa gore od ljubomorne žene i zavidnog muškarca" [wink]
[/quote]
I bice vatre, kad izgubis , bez brige. Po prometu se vidi da mnogima, odnosno vecini ova cijena odgovara jer tko bi inace tolike dionice prodavao sada odjednom , na pragu novog uzleta … ?
Uvijek se morate zapitati tko prodaje , kao i tko stoji iza vijesti , posebno ako vijest demantira sama kompanija
[/quote]
Ajde altruistu brini se ti za sebe. Kako misliš da ću izgubiti ono što je kupljeno ispod 30 kn reci mi molim te.
Nema ti smisla raditi omjere s HT-om jer Optima HT-u plaća korištenje infrastrukture pa neće nikada imati HT-ove pokazatelje profitabilnosti, ali opet može lijepo raditi naravno tek za koju godinu.
Sada udio reguliranih obveza u prihodu optime iznosi 58% dok bi najnovijim odlukama Hakoma to ove godine trebalo pasti na 40% uz još neke odluke koje bi trebale biti donesene ovo će bit dobro.
Mislim da u tom grmu leži zec!
[/quote]
Znam ja to kolega.
Ljudi se pitaju zasto su mirovinci na ipo-u ulupali tolke pare po dionici. Cinjenica je da optima ima izdanih samo 29 puta manje dionica od ht-a. Kad bi dostigli ht po usluzi i svim pokzateljima onda bi samo po tome dionica opte vrijedila oko 9000 kn ako je trenutna vrijednost ht fer vrijednost. To je ipak malo previse ali i ovih 30-ak kn za optimu je ipak puno premalo. Ako se na burzi kupuje buducnost, mislim da ovdje ima buducnosti za par godina i ovo je vrijeme pravo vrijeme za kupovanje optime.
Rizici postoje ali i dobit moze biti ogromna. Obzirom da je moja optima kupljena dividendom HT-a od prosle godine mislim da nikak nemogu promasit. A kupit cu je i ove godine pogotovo ako omjer bude oko 1:1