Inace da ne bi bilo nismo znali za godinu ocekujem operativnu dobit od cca 50 mil kuna.
Neto gubitak nakon kamata i amortizacije jednak iznosu troska kamata.
I to je to.
da ne bi bilo nismo znali.
100 mil eura za firmu s 600 mil dugova, dvostruko manji prihod od Optime i to sve za samo jedan segment tržišta?
Ja sam u svojim konzervativnim analizama procijenio Optimu na cca 100 mil Eura ali izgleda da ću trebati napraviti reviziju i dignuti cijenu.
Martić će naći strat. partnera koji će dati 150 mil bez problema i to 260 kn po dionici!
100 mil eura za firmu s 600 mil dugova, dvostruko manji prihod od Optime i to sve za samo jedan segment tržišta?
Ja sam u svojim konzervativnim analizama procijenio Optimu na cca 100 mil Eura ali izgleda da ću trebati napraviti reviziju i dignuti cijenu.
Martić će naći strat. partnera koji će dati 150 mil bez problema i to 260 kn po dionici!
[/quote]
Moja procjena je bila prije otprilike godinu dana oko 80 mil eura. Unazad godinu su po nekim stavkama ugodno iznenadili i sada po meni vrijedi najmanje 90 mil eura. A na eventualno preuzimanje ide i premija… Meni u portfoliu stoji do preuzimanja, a nadokupljujem kad god mogu…
nemojmo pretjerivati.
trenutni neto dug (3q) je oko 129 mil eura.
ako vrijedi 90 onda ne vrijedi ništa zar ne.
Ovo je novinarska glupost za metronet.
100 mil eura znači da su dali oko 100 mil kuna za kapital (ako je dug 600 mil kuna)
A riječ je o firmi kojoj je 30% prihoda u VAS-u.
Koja ne širi tržište
kojoj najnovije odluke HAKOM-a ne pomažu koliko OT, H1 ili Amisu recimo…
itd itd..
Za početak vidimo hoće li u utorak sve proći glatko s isplatom kamate na obveznicu…
Upravo tako…
Ne bi smjelo biti problema s obzirom na refinanciranje 100 mil eura duga.
A tko je rekao da su gledali Optimu i odustali?
Ako mozes nesto kupiti za diskont duga a zaba bio mozd ai prodala onda ne odustajes.
Jedino im je Martic rekao vjerojatno NE!, sto se i ja slazem
Prije svega gledaju corporate (zato su i isli u metronet).
Ako uzmu metronet onda ce vjerojanto uzeti i Bnet.
A H1 i Optima bi se spojili (pretposatavljam).
Ako svi drukate na propast optime i H1 onda komotno moze Hakom zatvoriti vrata.
Na trzistu ce biti sljedeci operateri.
HT
Iskon – HT
Vipnet1
Vipnet2
Zivjela liberalizacija!
[/quote]
ili tele2 + optima
nemojmo pretjerivati.
trenutni neto dug (3q) je oko 129 mil eura.
ako vrijedi 90 onda ne vrijedi ništa zar ne.
Ovo je novinarska glupost za metronet.
100 mil eura znači da su dali oko 100 mil kuna za kapital (ako je dug 600 mil kuna)
A riječ je o firmi kojoj je 30% prihoda u VAS-u.
Koja ne širi tržište
kojoj najnovije odluke HAKOM-a ne pomažu koliko OT, H1 ili Amisu recimo…
itd itd..
Kolega blueman jel vi možda radite u ZABI ili ste tu negdje blizu Dinkeca. Nekako ne mogu shvatiti odnos Vas i OPTE. [lol] [lol]
Samo vi ismijavajte kolegu. Istina da je 265kn na ipo-u bilo silovanje i krađa u tom trenutku, ali po sadašnjoj cijeni je opte divota. Potencijalna divota, tj.
Kod rijetko koje firme se vidi toliki napredak godinu kroz godinu. Osim toga, u zadnje vrijeme sve same dobre vijesti direktno ili indirektno vezane uz OPTE…
Al da ne filozofiram previše. Time will tell, …sooner or later.
Moj odnos i opte.
na 265 kuna sam pljuvao investiciju (možete vidjeti i na forumu), i na 100 kuna također.
Hebiga, na 40 kuna sam počeo malo čitati hakomova izvješća i malo detaljnije gledati firmu.
To je moj odnos.
zato mi je na ovim cijenama ok.
I dalje mislim da su AZ fondovi na 265 kuna kao i ostali mirovinci napravili nešto što nije fer ali HANFA je to tada dozvolila.
Inače nisma pozitivan niti rema jednome mirovinskome fondu jer efektivno oni su i imatelji dobrog dijela duga i kapitala a nisu aktivni u utjecaju na upravu.
OPTE mi sada nudi dobru priču jer danas i nije toliko presudna količina duga (pola je ionako već otpisano kod banaka). Važno je da više ne tražiš kredit za preživljavanje, to je ogroman uspjeh.
Zato mi je upala u oko.
Inače nema ovo veze sa ZAbom, AD plastik mi je isto super, i KORF a nema veze sa Zabom mislim.