OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ blueman

slazem se da cemo ubrzo vidjeti sto ce biti … mene osobno smeta ulagacka pozicija kada ovisim o drugima tj. kada management nije (ili ne moze biti) proaktivan, a sto je sad slucaj Optime

nekako mi nije jasna tvoja filozofija da vjerujes u velike (bili OMF ili ZABA). I to u stilu nece oni dospustiti da propadne ? Vjerujem da si razgovarano sa managercicima Zabe, pa cak i sa Upravom. Zar ti oni zbilja ulijevaju toliko povjerenja ?? Meni niti u kom slucaju :)))))

Stoga mi je argument, to ce Zaba rijesiti jer je na kocki 500-600 milijan kuna jako, jako šupalj. Pa propali su i mnogo veci, a da ne kazem mnogo pametniji, nego ZABA i njihovi menadjercici. Niska bisera velikih upitnih investicija Zabe (optima, konstruktor, adriaticanet, hgspot, djakovstina ….) govori dovoljno.

ako kao sto si rekao, ubrzo ce se pokazati polje na telekom areni. sa ili bez nekih igraca, a sve to je na nasu srecu samo trzisna igra

p.s. nadam se da ne radis u zabi ili AZ 🙂

@Mr. Perfect
"Vipnet nema potrebe kupiti Metronet i Bnet. Bnet mu se uopće ne uklapa u njegove potrebe."

Bio bih zahvalan za elaboriranje ove tvrdnje za B.net. Ne poznajem dovoljno telekomunikacije pa bih volio i nesto nauciti. Trenutno imam nesto slobodnog vremena 🙂

Npr. zasto se vip ne bi sirio i u ovo podrucje? Da li to Telekom Austrija vec negdje radi? iz svega javno dospupnog b.net izgleda kao prilicno dobra tvrtka, pogotovo u usporedbi sa Optimom, Metronetom i H1. Da li je njih uopce moguce usporedjivati? i jos dosta pitanja ….

miljama sam daleko od ta dvije firme (AZ i ZABA) ali imam klikera a i volim se kockati.
to je sve točno, svaka banka ima svoje crne ovce u kreditima (dobro Hypo ima crnog ovna i najvece stado).
Ali od svih sto si nabrojao jedino optima stvara nekakav cash.
nije dovoljan, slazem se, drugi ne da ne stvaraju vec traze i dalje ne za kamatu kao optima recimo ili nove investicije vec za place i dobavljace koji vjerojatno prijete blokadama

Nije.
Bnet nije telekom firma.
financira ih mama i nemaju problema oko toga.
Iako nisu losi, naprotiv ali mi se niposto ne svidjaju.
onako, jednostavno mi se ne svidjaju.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

@Mr. Perfect
"Vipnet nema potrebe kupiti Metronet i Bnet. Bnet mu se uopće ne uklapa u njegove potrebe."

Bio bih zahvalan za elaboriranje ove tvrdnje za B.net. Ne poznajem dovoljno telekomunikacije pa bih volio i nesto nauciti. Trenutno imam nesto slobodnog vremena 🙂

Npr. zasto se vip ne bi sirio i u ovo podrucje? Da li to Telekom Austrija vec negdje radi? iz svega javno dospupnog b.net izgleda kao prilicno dobra tvrtka, pogotovo u usporedbi sa Optimom, Metronetom i H1. Da li je njih uopce moguce usporedjivati? i jos dosta pitanja ….

poslano na pm

Ako Vipnet kupi Metronet to bi mogao biti game over za Optimine vlasnike. Ne kažem da će Optima tada propasti, ali pozicija joj će biti puno lošija.

Ne znam zašto ovako razmišljaš, telekomunikacije su sektor s visokim ulaznim barijerama teško da će Vipnet nešto značajno napraviti s Metronetom u godinu-dvije.
Pa TELE2 uz svu logistiku u i financijsku bezbrižnost u 5 godina nije uspio uzeti više od 10% tržišta.

Jedino je točno da je perspektiva Optime lošija, ali čisto sumnjam da bi ih Metronet u sljedećih 5 godina pretekao u korisnicima i prihodima.

Nekakav prosjek udjela alternativaca u Europi je 50% tržišta što znači da novom regulativom atlernativci HT-u trebaju uzeti još 1 mlrd prihoda i samo je pitanje tko će koliko uštipnit.

Kao što smo neki dan vidjeli stečaja će biti, a opet imam neki osjećaj da bi cijena mogla ići prema 20 kn i da će se tamo neki fond iskrcati.

gospon Antiša.

– neke stvari zbilja ne kužim.
– evo i sami vidite kako će tu cijena ići na 20kn.
– ali sutra vi tu dionicu možete prodati za cca 25kn.
– a na kupnji imate cca 70.000kn, i zašto to ne iskoristiti dok još netko to uopće želi kupiti.

– evo prodate to.
– s tim novcima kupite KODT.
– na KODT će te imati porast cijene, plus skinete dividendu pa prodate i dobro zaradite.

– potom se ponovno ovo ljeto vratite u OPTE,
– ali sada je cijena dionice 20kn,
– na KODT ste zarili punoooo novaca i sada tu kupite 2-3 puta više dionica nego što ste ih imali na početku.
– ili recimo kupite dionicu HT, pa s dividendom HT-a ponovno kupite OPTE.

– stvarno imate puno kombinacija.
– nemojte sada tu kao gospon Antiša stajati, gledati i plakati nad situacijom.

– ovo nikako nije nagovor na kupnju ili prodaju bilo koje dionice.

– I love this game.
Pozdrav !

Kao što smo neki dan vidjeli stečaja će biti, a opet imam neki osjećaj da bi cijena mogla ići prema 20 kn i da će se tamo neki fond iskrcati.

gospon Antiša.

– neke stvari zbilja ne kužim.
– evo i sami vidite kako će tu cijena ići na 20kn.
– ali sutra vi tu dionicu možete prodati za cca 25kn.
– a na kupnji imate cca 70.000kn, i zašto to ne iskoristiti dok još netko to uopće želi kupiti.

– evo prodate to.
– s tim novcima kupite KODT.
– na KODT će te imati porast cijene, plus skinete dividendu pa prodate i dobro zaradite.

– potom se ponovno ovo ljeto vratite u OPTE,
– ali sada je cijena dionice 20kn,
– na KODT ste zarili punoooo novaca i sada tu kupite 2-3 puta više dionica nego što ste ih imali na početku.
– ili recimo kupite dionicu HT, pa s dividendom HT-a ponovno kupite OPTE.

– stvarno imate puno kombinacija.
– nemojte sada tu kao gospon Antiša stajati, gledati i plakati nad situacijom.

– ovo nikako nije nagovor na kupnju ili prodaju bilo koje dionice.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Nesto je divlje u zraku. Postajes sve vise ocajna. Lose ti stoji.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Baš gledam, moglo bi se to zgaziti i do 20 kn, ali šta ću s cashom?
HT me ne zanima pogotovo što AZ kipa na veliko, i penzioneri žele malo uzbuđenja znači u HT-u ostajete samo vi kućanice, niste mi baš neko društvo, a ako prodam OPTE gubim prijatelje g. Poštara i Šumara.

KODT je ok ali vi se već tamo pa bi bilo previše drukanja, a nemam ni pojma čime se bave kako ću drukat, neda mi se sada gubiti vrijeme na istraživanja.

Ma ja svoju OPTE volim jednako i na 20 i 30 kn, to vam je prava ljubav!

KODT je ok ali vi se već tamo pa bi bilo previše drukanja, a nemam ni pojma čime se bave kako ću drukat, neda mi se sada gubiti vrijeme na istraživanja.

Ma ja svoju OPTE volim jednako i na 20 i 30 kn, to vam je prava ljubav!

gospon Antiša.

– sve čestitke vašem stavu,
– niste podlegli na jednu očitu provokaciju,
– mnogi bi sada plakali da sam im u citatu skinula 2 slova.

– a KODT vam je i više nego sigurna investicija, onako usput.
– a HT, o tome zbilja nema smisla pisati, to je jedna zbilja i više nego dosadna obveznica, ali na kojoj se je lijepo zaradilo, ono na sigurno bez rizika.
– ni meni nije drago što ju sada prodaje AZ mirovinac.
– a OPTE, pa doći ću ja tu kada tu bude zanimljivo.
– za sada mi nije, za sada čitam što gospon Antiša piše, a piše o.k.
– a to za KODT kako vi nemate pojma što proizvode, tu smo isti, jer ni ja nemam pojma.
– ali tehnički bi sada trebala odraditi neki rast.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. i uživajte mi u ovoj investiciji, tu se barem ništa ne događa pa ste bezbrižni.
– ali možda jednog dana i tu dođe sindikat kada se poprave fundamenti pa će biti živo.

gospon Antiša.

– pa kakva vam je ovo ekipa ????
– odmah su mi uvalili jedinicu.
– ja sam tu gost, ja sam tu samo navratila.
– kad vi dođete na temu Best buy od mene vam uvjek idu stotke.
– niti vam na HT-u nikada nisam uvalila jedinicu.

– I love this game.
Pozdrav !

Evo ivana, dao sam ti 80/100.
NIje mi se svidjelo predjelo, ali ostalo je bilo dobro.
Dobra si domacica.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Cijena pada možda zbog najavljene dokapitalizacije u 1.kvartalu.

New Report

Close