OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– No, jeste li se zbog toga što imate kompletnu ponudu možda više izložili nego neki drugi?

Ma, naravno, naravno da sam ja išao nekim skromnijim pristupom, onda bi zaduženost bila manja, ali to bi bila velika šteta za firmu, zato jer ne bi imali potencijale i mogućnosti koje danas imamo!
I zato mi u sljedećem periodu ne moramo više toliko investirati za svakih 100 tisuća korisnika!

– Kakva je trenutno situacija s potencijalnim investitorima?

Do sada nisam imao ni želje ni volje razgovarati o tome jer sam smatrao da nije vrijeme za to, sad smatram da je vrijeme i da trebamo krenuti u taj novi investicijski ciklus.

– U što želite ulagati?

Prije svega u širenje i povećanje broja korisnika i svih tih troškova koji idu uz povećanje broja korisnika.

[lol] [lol]

prica se o dokapitalizaciji ni manje ni vise nego 160kn o bože [lol] [lol] [lol]

halo?
ima li koga kod kuće?? [lol]

kako vam se ovaj scenarij sa INGRE čini?
šta mislite, koliko će optimi trebat do ovog scenarija?
sjećate se one stare, dokapitaliziram te po nominali, ali ja imoja 2 pajdaša [lol]
mjesec, dva tri?godina[kiss]

PS-moram biti iskren i reći da sam ovo očekivao ovdje prije nego na INGRi [thumbsup]ali ima vremena……………….

Opet su se počeli igrati s obveznicama 400 000 kom po 0,5.
Šta to oni znaju a ja neznam?

Apoksiomen šta ti misliš?

išao sam gledat jesu li Đakovština i Zdenka imale obveznice i kako je išla trgovina, ali mi se nije dalo tražit.
nego, ima li kakvih vijesti o dokapu? [tongue]

znaš šta me zanima, oće li Martić oženit samo vas male, ili će neko veći (Zaba npr.) oženit i Martića i vas u paketu? [undecid]

Antiša, šta ti misliš? [yawn]
[/quote]

al ne brinite, sad će dokap! [thumbsup]

"Uprave Matija Martić i dodao kako sljedeće godine planiraju krenuti u dokapitalizaciju sa strateškim partnerom."

i KONAČNOOOOOOOO!!!!!!!!!!!

!!!!!DOKAP!!!!!!

[lol] [lol] [lol] [lol]

ajmo sad Antiše i Blumeni, guknite, šta očekujete od ovog dokapa? [lol]

ja očekujem jednu dobru Magmu, da vas neko dokapitalizira po 5-10kn i uzme 75% vlasništva firme,
dakle, očekujem "džoranje", vi ćete da date kaput, a za njega ćete da dobijete qurac! [thumbsup]
ako budem pogrješio, ‘mam će da se ispričam! [kiss]
[/quote]

kolege antiša i blumen,

ja sam vam ovdje najavio dokapitalizaciju ima već ohoho…to je u zadnje vrijeme eufemizam za bankrot.još čekam HG spot.
dok ste vi lamentirali kako imate pozitivan cash flow, maštali milijunske EBITDA, veselili se novim uslugama ostalo…

sad je samo pitanje na koji način će se to izvest, jer Optima je već u bankrotu, car je gol, to vam i Martić indirektno priznaje.samo je pitanje postotaka kako je kolega blumen rekao [lol]
hoće li strateški partner dobiti 50%, 75 ili 95% firme.
u bilo kojem slučaju vi gubite[thumbsup]

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

BTW ja nigdje nisam rekao da vrijedi nula kn kolega blumen.
meni optima vrijedi taman koliko i đakovština ili nekad zdneka.
ni one se nisu tržile na nuli, zar ne?

što se tiče vaših izračuna i potencijala, tako ste slično računali i za INGRU i s visine se obraćali kolegama koji su upozoravali na taj balon.jer vi znate budući keš flou i potencijal, pa vidite kako je i to završilo.nažalost svi potencijali optime su u futuru i kondicionalu, a dugovi i obveze u perfektu i prezentu, ako razumijete što želim reći [lol]

uostalom i Martić kaže da o tome dosad nije razmišljao, jer nije bilo vrijeme, a sad jest [lol]
očito je dogorilo do noktiju [lol] [lol] [lol]
ingra je na vijesti o dokapu skliznula sa 25 na 15kn vidjet ćemo šta će ovdje biti.

živjeli, sretno i pamet u glavu!! [wink]

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

BTW ja nigdje nisam rekao da vrijedi nula kn kolega blumen.
meni optima vrijedi taman koliko i đakovština ili nekad zdneka.
ni one se nisu tržile na nuli, zar ne?

što se tiče vaših izračuna i potencijala, tako ste slično računali i za INGRU i s visine se obraćali kolegama koji su upozoravali na taj balon.jer vi znate budući keš flou i potencijal, pa vidite kako je i to završilo.nažalost svi potencijali optime su u futuru i kondicionalu, a dugovi i obveze u perfektu i prezentu, ako razumijete što želim reći [lol]

uostalom i Martić kaže da o tome dosad nije razmišljao, jer nije bilo vrijeme, a sad jest [lol]
očito je dogorilo do noktiju [lol] [lol] [lol]
ingra je na vijesti o dokapu skliznula sa 25 na 15kn vidjet ćemo šta će ovdje biti.

živjeli, sretno i pamet u glavu!! [wink]

kolega zašto ZABA kupuje skroz i vidjeceš da ce opet ocistit pa tisuca komada

kolege antiša i blumen,

ja sam vam ovdje najavio dokapitalizaciju ima već ohoho…to je u zadnje vrijeme eufemizam za bankrot.još čekam HG spot.

Napravila je i ATGR dokapitalizaciju pa nije još uvijek u bankrotu!

Kad bi banke zatražile povrat svih kredita više od 70% firmi s ZSE bi završilo u stečaju, bez obzira što imaju book.

Meni ovdje već sljedeće godine aktualni trocifreni targeti a tko zna možda i tebe oženim po 150 kn! [cool]

Evo počelo se pričati o bankrotu. Dobro da mi komp odmah reagira. Nepogrešiv osjećaj za kupnju. Stručnjaci brže krcajte se u HT jer gube korisnike iz mjeseca u mjesec. Btw nemrem dočekati da mi izađe ugovor za MaxTV. [lol]

Ovo će se prodat prvom prilikom.
Kompanije se prodaju po 7-8 EV/EBITDA, koliko je sad kod OPTE 20-25?

Ovo će se prodat prvom prilikom.
Kompanije se prodaju po 7-8 EV/EBITDA, koliko je sad kod OPTE 20-25?

Nikakve analize vrijednosti ovdje nemaju nekog smisla za sada.
EBITDA je ove godine rastao 130%, dug 5%, puno toga ovisi o regulatoru i njegovim odlukama u budućnosti!

Potencijalni kupac ovdje može gledati samo broj korisnika, strukturu prihoda, usluge, potencijal tržišta i dali se više isplati ulaziti na tržište od nule ili preuzeti operatera s dugovima i korisnicima.

U Magmu će poljaci ulupati 60 mil pa opet ne dobivaju ništa bez dodatnih investicija, a sektorski ovo je neusporedivo!

Svoje neznanje dokazujete pisanjem da cete kupiti po 5 kuna
ovo ili vrijedi preko 100 ili ne vrijedi nista, sve ostalo je bezveze
rizik je ogroman i nije za svakoga

inace ovo je ok intevju i svidja mi se ovo sto je rekao kako ostali muljaju da su u pozitivi kada ne placaju najam DTK a reviziju im radi slicni koji su radili Djakovstini

Gotovo svi novi telekomi za sebe tvrde da su ostvarili prve pozitivne rezultate, pa se čak ratuje i priopćenjima tko je bio prvi. Gdje je tu Optima?

To su spinovi, prava istina je sasvim drugačija! Kad legaliziraju sve što imaju, od optike i DTK kojeg koriste, a ne plaćaju, kad sve to legaliziraju, onda ćemo vidjeti gdje su! Ovo su priče samo na nivou spinova. Od prvog najvećeg mi imamo dvostruko veći ukupni prihod i dvostruko više korisnika! Pa nismo mi pijani milijarderi da se razbacujemo s novcem! Mi smo blizu pozitivnog rezultata, ali nismo još uvijek u toj zoni. I nemam namjeru na takav način dezinformirati javnost, jer to nije korektno.

Kakve su vaše projekcije, kad ćete isplivati na pozitivni teritorij?

Kraj 2012. i početak 2013.! Tad ćemo biti zeleni i to tvrdo zeleni!

Na Ingri sam priznao gresku i izasao na prosjek 70 kuna sa prihavtljivim gubitkom (prosjek mi je bio oko 140-150). Nekom se cini puno ali kada skuzis gresku onda si sacuvao 70-15 kuna koliko je sad

Tu se moze sve izgubiti a moze se i jako jako puno dobiti

Nije za svakoga

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

investiranje na burzi, a pogotovo samostalno, nije za svakoga….kod opte se dovoljno sjetiti njihovog IPO-a i cijene dionice na istom…tada je investicijski ciklus bio na početku, a neki tamo bankari i ostali za koje se smatra da nešto znaju su kupovali te dionice koje su i tada imale nominalu 10 kn po 265 kn..naravno s nekim razlogom tj. potencijalom rasta i razvoja tvrtke, a koliko možemo vidjeti čak i s obzirom na ovu krizu, plan se ostvaruje..pitanje svih pitanja da li je pametno kupiti nešto što je vrijedlio 265 kn po 30 kn ?? Naravno da se na burzi kupuje potencijal i nešto što može generirati rast i profit u budućnosti..

Svoje neznanje dokazujete pisanjem da cete kupiti po 5 kuna
ovo ili vrijedi preko 100 ili ne vrijedi nista, sve ostalo je bezveze
rizik je ogroman i nije za svakoga

inace ovo je ok intevju i svidja mi se ovo sto je rekao kako ostali muljaju da su u pozitivi kada ne placaju najam DTK a reviziju im radi slicni koji su radili Djakovstini

Gotovo svi novi telekomi za sebe tvrde da su ostvarili prve pozitivne rezultate, pa se čak ratuje i priopćenjima tko je bio prvi. Gdje je tu Optima?

To su spinovi, prava istina je sasvim drugačija! Kad legaliziraju sve što imaju, od optike i DTK kojeg koriste, a ne plaćaju, kad sve to legaliziraju, onda ćemo vidjeti gdje su! Ovo su priče samo na nivou spinova. Od prvog najvećeg mi imamo dvostruko veći ukupni prihod i dvostruko više korisnika! Pa nismo mi pijani milijarderi da se razbacujemo s novcem! Mi smo blizu pozitivnog rezultata, ali nismo još uvijek u toj zoni. I nemam namjeru na takav način dezinformirati javnost, jer to nije korektno.

Kakve su vaše projekcije, kad ćete isplivati na pozitivni teritorij?

Kraj 2012. i početak 2013.! Tad ćemo biti zeleni i to tvrdo zeleni!

Na Ingri sam priznao gresku i izasao na prosjek 70 kuna sa prihavtljivim gubitkom (prosjek mi je bio oko 140-150). Nekom se cini puno ali kada skuzis gresku onda si sacuvao 70-15 kuna koliko je sad

Tu se moze sve izgubiti a moze se i jako jako puno dobiti

Nije za svakoga

”nešto što je vrijedilo 265 kn”

nešto te semantika zajebaje, optima nikad nije vrijedila 265 kuna [rolleyes]

New Report

Close