OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovdi kako stvari stoje a ne stoje dobro bit ce šopinga i to po 15-ak laganih kunića? ili se varam? lp STFACA

Nemoj tako,vidiš da ipak ide u pozitivnom smjeru.Izgleda da su ipak oteli nekoliko korisnika HT-u.
Danas niko nije u plusu,bitno je da je minus što manji,a ovdje se polako minus smanjuje.

ovdi kako stvari stoje a ne stoje dobro bit ce šopinga i to po 15-ak laganih kunića? ili se varam? lp STFACA

evo opet STFACA, pa daj se jednom javi i kad letimo iznad 30 [lol]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Pricate gluposti.
sa ovakvim performanceom firma ne virijedi 0 kn tako da je 15 kn svejedno.
ako se poboljsa sto ja vjerujem vrijedi puno vise.

ali ovo je kocka

ili 0 ili puno vise.
15 nije nikakav broj.
kao ni 30

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Zaista, i ovo ovdje je jedna velika lutrija. Kada dođe ispod 15 ulazim! Sve iznad mi je preriskantno najblaže rečeno.

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

15 ili 30 ili nula je svejedno.
kao sto sam rekao mnilijun puta.
ili 0 ili 100

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Optima premašila milijardu kuna duga

Business.hr
Najveći alternativni telekom operater Optima Telekom na kraju trećeg kvartala zabilježio je ukupne obveze veće od milijardu kuna, točnije 1,01 milijardu. U prvih devet mjeseci Optima je povećala svoje poslovne prihode 0,08 posto ostavši na razini od gotovo 335 milijuna kuna.

U istom razdoblju poslovni rashodi su smanjeni 7,3 posto na 333,3 milijuna kuna. Gubitak u devet mjeseci smanjen je s prošlogodišnjih 80,5 milijuna kuna na 62,5 milijuna na kraju rujna, odnosno gubitak prije poreza (EBIT) smanjen je za 23,7 posto. Optima Telekom je svoju dobit prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA) poboljšala za čak 138,2 posto, tvrde u ovom alternativnom telekomu, dok je EBITDA u trećem kvartalu bio pozitivan i iznosio 44,5 milijuna kuna.

Kada je pak riječ o prenesnom gubitku, prema izvješću Optima je dosegla 553,6 milijuna kuna. Najveći dio prihoda čine prihodi od javne govorne usluge koji kontinuirano rastu kao i sve ostale skupine telekomunikacijskih prihoda, osim prihoda od interkonekcije.

Broj korisnika Optima Telekoma iznosi 271.568. Optima Telekom je krajem 2009. na tržište lansirao uslugu OptiTV koju do kraja trećeg kvartala 2010. koristi 8200 korisnika. Broj korisnika OptiDSL usluge porastao je na 56.068, te je u odnosu na treći kvartal 2009. ostvaren značajan rast od 30 posto. Broj LLU korisnika bilježi rast od 16%, sa 87.483 na 101.528, u odnosu na isto razdoblje 2009. U trećem tromjesečju 2010. broj potencijalno dostupnih priključaka u Optima Telekomu popeo se na 683.121, što otvara prostor za daljnji rast broja korisnika.

„Zadovoljni smo poslovnim rezultatima za treće tromjesečje 2010. Zabilježili smo trend pozitivne promjene strukture prihoda što će nam osigurati da i u sljedećem kvartalu ostvarujemo rast“, kazao je predsjednik Uprave Optima Telekoma Matija Martić.

dobro je netko rekao, ide ovo na 0 kuna! [shocked]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

Optima premašila milijardu kuna duga

Business.hr
Najveći alternativni telekom operater Optima Telekom na kraju trećeg kvartala zabilježio je ukupne obveze veće od milijardu kuna, točnije 1,01 milijardu. U prvih devet mjeseci Optima je povećala svoje poslovne prihode 0,08 posto ostavši na razini od gotovo 335 milijuna kuna.

U istom razdoblju poslovni rashodi su smanjeni 7,3 posto na 333,3 milijuna kuna. Gubitak u devet mjeseci smanjen je s prošlogodišnjih 80,5 milijuna kuna na 62,5 milijuna na kraju rujna, odnosno gubitak prije poreza (EBIT) smanjen je za 23,7 posto. Optima Telekom je svoju dobit prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA) poboljšala za čak 138,2 posto, tvrde u ovom alternativnom telekomu, dok je EBITDA u trećem kvartalu bio pozitivan i iznosio 44,5 milijuna kuna.

Kada je pak riječ o prenesnom gubitku, prema izvješću Optima je dosegla 553,6 milijuna kuna. Najveći dio prihoda čine prihodi od javne govorne usluge koji kontinuirano rastu kao i sve ostale skupine telekomunikacijskih prihoda, osim prihoda od interkonekcije.

Broj korisnika Optima Telekoma iznosi 271.568. Optima Telekom je krajem 2009. na tržište lansirao uslugu OptiTV koju do kraja trećeg kvartala 2010. koristi 8200 korisnika. Broj korisnika OptiDSL usluge porastao je na 56.068, te je u odnosu na treći kvartal 2009. ostvaren značajan rast od 30 posto. Broj LLU korisnika bilježi rast od 16%, sa 87.483 na 101.528, u odnosu na isto razdoblje 2009. U trećem tromjesečju 2010. broj potencijalno dostupnih priključaka u Optima Telekomu popeo se na 683.121, što otvara prostor za daljnji rast broja korisnika.

„Zadovoljni smo poslovnim rezultatima za treće tromjesečje 2010. Zabilježili smo trend pozitivne promjene strukture prihoda što će nam osigurati da i u sljedećem kvartalu ostvarujemo rast“, kazao je predsjednik Uprave Optima Telekoma Matija Martić.

dobro je netko rekao, ide ovo na 0 kuna! [shocked]

šta veli gospon gotovac na ovo?

Vama koji pišete tu nebi škodilo malo OPTImizma,po vama niti jedna dionica ne vrijedi ništa,ne znam koji vam je krajnji cilj?

svejedno je da li je dug milijardu kuna ili 100 milijuna kuna ako nemas cashflow da ga servisiras.
a to pola firmi na burzi nema.
citaj gradjevinari koji su u puno goroj situaciji nego optima, puno puno goroj.
Dug sam po sebi nije problem ako imas pozitivan cashflow poput optime.

zato ih zaba i prati, nisu oni blesavi da otpisuju milijardu kuna duga

business.hr
Alternativni dužnici Optima 1,01 milrd. kn, Metronet 600 a H1 240 milj

Dug put do nule Ove su godine tri telekomunikacijske tvrtke povećale zaduženost 5,8 % na ukupno 1,84 miljarde kn samo najmanji H1 telekom očekuje da će ove godine prvi put ostvariti neto dobit, ali svi očekuju napredak dodatnu liberalizaciju tržišta s ulaskom u EU.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

halo?
ima li koga kod kuće?? [lol]

kako vam se ovaj scenarij sa INGRE čini?
šta mislite, koliko će optimi trebat do ovog scenarija?
sjećate se one stare, dokapitaliziram te po nominali, ali ja imoja 2 pajdaša [lol]
mjesec, dva tri?godina[kiss]

PS-moram biti iskren i reći da sam ovo očekivao ovdje prije nego na INGRi [thumbsup]ali ima vremena……………….

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

Sve je moguće!

New Report

Close