OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Optima se praktički ne razvija više samostalno već sve više preprodaje HT-ove usluge. sada je taj kolač ok,

Godišnje imaju rast preplatnika na vlastitoj infrastrukturi više od 20%, još brže rastu u segmentu DSL preplatnika, za vrijeme krize su izbacili IPTV, prisutni su vlastitom infrastrukturom u više od 100 gradova. S druge strane šta fali i preprodaji?

Žešći rast prihoda ove godine je izostao zbog smanjenja cijena interkonekcije na početku godine ali se to u većoj mjeri odrazilo na rashodovnu stranu. Ove godine će na kraju imati rast od 5% dok bi sljedeće godine mogli vrlo lako biti na 550mil kn uz rast od 15%.

Prospekt iz 2007g je bio temeljen na dva dokapa od 150 mil kn koja nisu ostvarena zbog krize i zbog toga su dug i bilanca ovakvi. Meni ovdje uopće nije za dvije- tri godine upitna IPO cijena s P/E <10 a ni ne vjerujem da ovaj pod Zabinim skrb. već 9 mjeseci kupuje u tišini da bi prodavao na 100 kn.

– pretpostavljam da je antiša ili zaposlen u optimi ili ima nekog insidera jer informacije o poslovanju prilično brzo proslijeđuje na forum
– ja za sebe mogu reći da imam odličan pregled telekomunikacijskog tržišta i kako bi Ćiro rekao "utvaram si" da odlično poznajem taj bizis i mogućnosti
– smatram da je optima pogriješila debelo u strategiji i da je većina od tih 900 milja iskorištena lošije nego se moglo
– Metronet je imao dobru ideju, a onda su otišli skroz ukrivo

za sve ostalo može uz pivu, ne bih na forumu

@blueman

vjerujem da malo ljudi na ovom forumu koji su u stanju kvalitenije protumačiti brojke i igrati se različitim projekcijama rasta, ali ono što vam nedostaje je poznavanje biznisa kojim se firme bave počevši od ingre, varteksa, a sad i optime.

nisam mislio ništa loše o tebi, naprotiv, smatram da bi si odličan stručnjak samo te nekad ponesu brojke

http://www.vecernji.hr/biznis/metronet-trecem-kvartalu-smanjio-gubitak-16-milijuna-kn-clanak-205955?keepThis=true&TB_iframe=true&height=600&width=800

uz ove marže Optima bi vrijedila puno puno više.
nije isti business ali indikativno…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Izveštaj ok.
nije spektakularan ali je ok.
EBIDTA marža raste.
polako ali raste.
još se tu mora rezat troškova
380 ljudi je previše
Prodaja lagano zakazuje a to je jedina opasnost.

sa ostalim sam ok.

iako ovo je još uvijek velika kocka

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

OptiTV fino raste broj korisnika svako tromjesečje. Šteta što nisu išli putem BNeta prije koju godinu i otvaranja i razvoja tržišnog segmenta 2D paketa bez fiksnih linija.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Dase ne zavaravamo.
ova firma još uvijek nema kapitala odnodno vrijedi minus X
jedino sa 20%+marže i blagim povećanjem prihoda ovo ima smisla.

idu ka tome smjeru samo polako.
netko je očekivao puno brže ali ovo nije tako loše kao što netko misli prikazati.

Prostora za poboljšanje ima a to je glavno.

Izvješće je loše.
Imali su pozitivan trend od početka godine, ne znam kako su uspjeli zabrljati ovaj kvartal.

Nešto mi ne štima, rastu varijabilni troškovi vezani uz broj korisnika a prihod od govorne usluge je znatno pao.

Ako ne bude dokapa do kraja godine ili značajnijeg pada kamata neće ovo biti tako jednostavno.

dakle antiša opet ćemo se nadbidavati na 25-26 pa vozimo vlak [smiley] koji je ovo put? [tongue]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

dakle antiša opet ćemo se nadbidavati na 25-26 pa vozimo vlak [smiley] koji je ovo put? [tongue]

Nisam ja ništa sada prodavao, nemam srca trgovati na ovim cijenama bez obzira što će vjerovatno biti prilike kupovati po 2x kn.

Dok god Zabini fondovi kupuju nema straha, pretpostavljam da će ovi Raiffeisen fondovi izlaziti ispod 30 kn i kad oni izađu Zaba će dokapitalizirati Optimu i smanjiti kamate na 6-7 %.
S 60 mil rashoda od kamata godišnje, prihodom 550 mil, Ebitda iznad 20% ovo će biti strašna stvar.

Neke stavke u izvješću ne štimaju, nešto Martić petlja.

Mali prodavači su se iscrpili sa prodajom,što je bilo vidljivo zadnjih mjeseci, a RBA za sadas sliping!

[thumbsup]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

ovdi kako stvari stoje a ne stoje dobro bit ce šopinga i to po 15-ak laganih kunića? ili se varam? lp STFACA

New Report

Close