30-25-40 to je sve isto.
Ova firma ili vrijedi -30 ili 100.
Druge nema.
nikako ne može biti isto kupiti po 25 i 40 pogotovo ako vrijedi 100
na 50.000 uloženih kuna razlika je 75.000 kuna u zaradi
meni se čini da je vrijednost puno bliže -30
Za par godina Optima će imati najmanje 750 mil prihoda i EBITDA maržu od najmanje 35%, a vi računajte koliko to vrijedi.
Za par godina Optima će imati najmanje 750 mil prihoda i EBITDA maržu od najmanje 35%, a vi računajte koliko to vrijedi.
koliko je to dobiti reci ti nama
Antisa, necemo bas pretjerivati.
Uz dug od 1,2 mlrd kuna (dakel 200-300 milja vise od danas) to je 500 kn po dionice tu negdje.
Budimo konzervativni i recimo 20-25% marže i 550 milja kuna što je ostvarivo.
Oko 100 kuna po dionici.
JA na to tipujem.
Samo dug nesmije rasti iznad milijarde kuna.
[/quote]
Neznam, neto dobit ovisi od dosta faktora, nemoguće je precizno izračunati na toliki period.
Ovo je samo moja projekcija na osnovu trenda rasta operativnih prihoda i mogućnosti koje tržište pruža.
Ne mora se ništa od toga ostvariti ali postoji dobra vjerovatnost da hoće!!!
EBITDA nije nerealna
– Telekom Srbije ima EBITDA 40%, uz višestruko niže cijene, 3 lipe/min impuls u lok. prometu,
– na dvostruko više priključaka od HT-a rade 8 mlrd prihoda s tim da su monopolisti u fiksnoj i imaju 60% u mobilnoj mreži i sve to bez preplate
– uza sve to su i državna firma što se može protumačiti da bi mogli biti i efikasniji
– Metronet radi s 26% EBITDA, BNET čini mi se s 20%
Materijalni troškovi najm vodova, parica i interkonekcija će i dalje padati.
Dug se sljedeće godine kad budu pokrivali amortizaciju neće povećavati.
[/quote]
Neznam, neto dobit ovisi od dosta faktora, nemoguće je precizno izračunati na toliki period.
Ovo je samo moja projekcija na osnovu trenda rasta operativnih prihoda i mogućnosti koje tržište pruža.
Ne mora se ništa od toga ostvariti ali postoji dobra vjerovatnost da hoće!!!
[/quote]
eeee
Prihod je nebitan…mozemo nas 5 jedan drugome prodavati proizvod i napraviti 5 milijardi kuna prihoda a dobiti nigdje
koga boli patka za prihod…dobit je ono zbog cega investiramo u odredene kompanije
eeee
Prihod je nebitan…mozemo nas 5 jedan drugome prodavati proizvod i napraviti 5 milijardi kuna prihoda a dobiti nigdje
koga boli patka za prihod…dobit je ono zbog cega investiramo u odredene kompanije
jbg, ovo je startup u kapitalno intezvinom sektoru, dobit ne ostvaruje niti jedan alternativac niti im je u planu ovu godinu.
Zapravo u planu im je svima bilo uložiti par stotina milijona i 5g raditi gubitke, zašto?
To s prihodom ima smisla kad se radi na taj način ali ako je moguće raditi s visokim maržama kao što je slučaj s telekomunikacijama onda prihod može određivati vrijednost firme.
Optima se ovim bavi tek 5g i nemože se uspoređivati s gubitašima tipa Dioki, Badel ili Varteks koji nisu u 50 godina uspjeli naći isplativ poslovni model!!!
Takoje veki,
reci ti nama Antiša dali da za fruštik sutra pojedemo ovov na 30,00kn!
[smiley]