OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– da, ali prije 5g. nisu imali ni 1.000.000.000,ookn duga.
– ne znam zbog čega gledate na taj prihod ?????
– koncentrirajte se na to kolika im je godišnja dobit ??????????
– koliko love im ide na kamate ????????

– ima i Konzum 6,5 mlrd dugova pa je opet dobra firma, a da mu vjerovnici zatraže isplatu dugova instantno bi propao bez obzira što su dugovi manji od imovine i nebi ništa ostalo za dioničare.

– Varteksu je imovina za gotovo 200 mil kn veća od dugova pa opet na burzi vrijedi 24 mil kn i nije baš neka prilika

– najveći biseri burze Dioki (dug 1,67mlrd) i Magma (dug 730mil) tuku dvostruko veće gubitke uz negativne trendove a vrijede 4-5X više od Optime.

Nijedan alternativni operater nije nikad ništa zaradio i svima s dugovi veći od imovine,(čak i HT-ov Iskon) pa nije valjda da su svi kreditori blesavi a ljudi koji to vode nesposbni.
Svima su trendovi pozitivni, prihodi rastu gubitak se smanjuje.

Dug sam po sebi nema nikakve veze ako se uredno plaćaju kamate a prihodi i profitabilnost rastu.

Kako vidim mnogi se potajno nadaju da će netko udariti po bidu. [lol] [lol]

Evo malo razmišljajte koliko bi mogla biti trenutna vrijednost Optime.

http://www.poslovni.hr/vijesti/ruski-svjazinvest-zeli-kupiti-tele2-hrvatska-156563.aspx

…Procjenjuje se da hrvatski Tele2 vrijedi oko 130 milijuna eura. Švedski je telekom tek u 2010. prvi puta u Hrvatskoj ostvario operativnu dobit …
…Time se nadovezala na prethodne izjave predsjednika Uprave Juliana Ogrina da su Šveđani u hrvatsku operaciju do sada uložili milijardu kuna

http://www.poslovni.hr/vijesti/ruski-svjazinvest-zeli-kupiti-tele2-hrvatska-156563.aspx

…Procjenjuje se da hrvatski Tele2 vrijedi oko 130 milijuna eura. Švedski je telekom tek u 2010. prvi puta u Hrvatskoj ostvario operativnu dobit …
…Time se nadovezala na prethodne izjave predsjednika Uprave Juliana Ogrina da su Šveđani u hrvatsku operaciju do sada uložili milijardu kuna

znaci ide odbijanac a moguća i koja blokadica A?

znaci ide odbijanac a moguća i koja blokadica A?
[/quote]
uh, vec sam zaboravio kak izgleda crveni semafor na optimi, bilo je i zlatnih vremena na toj dionici, nazalost sad se sve umrtvilo…
posto sam korisnik optime, logicno mi je bilo da budem i dionicar (hmn ima li tu logike [lol] ), a opet po citanju i pisanju pojedinih kolega moguce da sam popusio oboje, dok s druge strane pak u restoranu mi vec spremaju jastoga…..lud, zbunjen, normalan [sealed]

http://www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0

Danas mi je stigla oprema od Optime, moram reći da to sve izgleda za nijansu bolje nego kod t-coma. A mislio sam da je t-com savršen. No služba za korisnike me je malo razočarala, ljudi su preljubazni, ali nikakve točne informacije ne mogu dati. Prečesto ponavljaju ne možemo vam točno reći. Sutra priključenje, pa ćemo vidjeti

ja i dalje podebljavam i rušim si cijenu ulaza kadšto uleti. 40kom danas, prošli tjedan oko 100kom, malo pomalo. doći će ovo na svoje.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Danas mi je stigla oprema od Optime, moram reći da to sve izgleda za nijansu bolje nego kod t-coma. A mislio sam da je t-com savršen. No služba za korisnike me je malo razočarala, ljudi su preljubazni, ali nikakve točne informacije ne mogu dati. Prečesto ponavljaju ne možemo vam točno reći. Sutra priključenje, pa ćemo vidjeti

Kolega kanabis, čestitam na izvrsnom izboru.
HT vrši uključenje linije pa vam vjerovatno zbog toga ne mogu ništa reći. Puno je tu opstruiranja, njihov cilj je da odmah na početku budete nezadovoljni tako da nikome od vaših poznanika ne padne prijeći na drugog operatera.

Dali ste upoznati ako dovedete nakoga na Optimu dobijete 500 besplatnih minuta u nepokretnoj mrežia ta osoba dobije 100 minuta, možete dovesti neograničeno korisnika, nepotrošene minute se prebacuju u sljedeći mjesec.
Ja već 3 mjeseca besplatno razgovaram.
[proud]

Meni sada nije jasno kako to da imamo novog korisnika a dionica pada??? [wink]

I meni danas stiglo na bidu. Hvala Amerima. [lol] [lol]

jer optima je naj više fer

Kakve veze imaju Ameri s hrvatskom telekomunikacijskom slabo likvidnom dionicom malog tržišnog udjela to još na malom i nelikvidnom tržištu kapitala?

Jučer je otišlo obveznica za 70t kn, ako prođe ovaj s 440t kn na 70,5 kn može se očekivati da i dionica raste.
Nema nikakvog razloga da se ove obveznice trže ispod 90% nominale, kupon je 9,5%, a dospijevaju 2014g, do sada su sve obveze uredno plaćane, baza korisnika svaki dan raste, rezultat je sve bolji.
Na ovu cijenu do 2014g obveznica nosi cca 20% prinosa godišnje, bolje nego u HT- ova dividenda.

New Report

Close