Optima će s ovim trendom sljedeće godine imati dobit između 20 i 30 mil kn, pod uvjetom da ostanu iste stope amortizacije.
– od IPTV bi trebali imati najmanje 25 mil prihoda
– kroz sljedećih dvadesetak dana treba biti donesena odluka o izmjenama cijena korištenja LLU, pa ću imati konkretniju računicu. Na ovu cijenu to je P/E 3.
Ovo vam je prilika kakva se pruža jednom u 10 godina.
Ne želim umanjiti tvoje analitičarske pothvate i analize, ali to si govorio (i kupovao si) dok je cijena bila na 40-ak kuna…
Optima će s ovim trendom sljedeće godine imati dobit između 20 i 30 mil kn, pod uvjetom da ostanu iste stope amortizacije.
– od IPTV bi trebali imati najmanje 25 mil prihoda
– kroz sljedećih dvadesetak dana treba biti donesena odluka o izmjenama cijena korištenja LLU, pa ću imati konkretniju računicu. Na ovu cijenu to je P/E 3.
Ovo vam je prilika kakva se pruža jednom u 10 godina.
Kolega,
P/E 3 [bye]
Vama se očito gadno žuri van iz ove dionice te obmanjujete drage ljude.
Gdje nam je Blueman? On još uvijek ide na sastanke s Martičem koji ga je uvjerio da Optima ima pozitvan cash flow?
EBITDA pozitvan ne znači da firma ima pozitivan cash flow ako mora ulagati u razvoj mreže
[cool]
Osobno se nadam dugoročnom pozitivnom ishodu (ako ništa drugo, onda zbog razbijanja HT-ovog monopolističkog položaja!) i kanim (zbog u mojem slučaju velike razlike u cijeni za isto ca. 180 kn kod Optime naspram oko 300 kn kod T-COM-a) osobno prijeći kod njih, koristiti njihove usluge, ali mislim da je još preurenjeno tvrditi takvom sigurnošću što će se stvarno odigrati i kada…mislim da još ima vremena…
ovdi vam sljedi ljepi odbijanac .a onda ce kolegama cerni75 veki gotovac blueman a cak i winie 25 koji druka na dole sunce ce im napokon da svane… lp STFACA
Molim uvažene kolege da jave ovima u Zabi da stave ovaj veliki nalog na prvo mjesto na asku ako imaju mu.. jer ionako je ovo smeće od dionice. [lol]
Kolega,
P/E 3 [bye]
Vama se očito gadno žuri van iz ove dionice te obmanjujete drage ljude.
Gdje nam je Blueman? On još uvijek ide na sastanke s Martičem koji ga je uvjerio da Optima ima pozitvan cash flow?
EBITDA pozitvan ne znači da firma ima pozitivan cash flow ako mora ulagati u razvoj mreže
[cool]
– prije pet godina nisu imali niti jednog korisnika, a sada 260 000 i 450 mil prihoda
– prije dvije godine nisu imali ni EBITDA a sad već na 1H 30 mil s tendencijom k 70-80 mil do kraja godine
– sada nemaju dobit, tko zna što će biti iduće godine
Ja samo znam da će za 3 godine imati najmanje 100 mil dobiti.
Ne događa se ništa preko noći, pogotovo ne u telekomunikacijama ***obrisano***
kakv Martic
Nit vidio nit mirisao.
zasada ne vrijedi ni 0 kn a ja mislim da ce vrijediti ako poprave poslovanje 100 kn.
mjesta imaju.
ako ne poprave ne vrijedi nista.
i to je to.
sa 60 mil ebitda imaju za kamate i nista vise.
ja se nadam da to moze ici na 100 mil i onda je druga racunica.
Ne želim umanjiti tvoje analitičarske pothvate i analize, ali to si govorio (i kupovao si) dok je cijena bila na 40-ak kuna…
Da sam znao da će se ponovno moći kupovati ispod 30 kn sigurno nebi kupovao po 40 kn, ali fundamentalno se ništa nije promjenilo, čak je Q2 bolji nego što sa očekivao.
Opet smiješno je to što je pala 30% s ukupno 500t prometa( protrgovano 0,34% ukupnog broja dionica), dok je jedan Validus koji ima book 10x veći od sadašnje cijene padao s 4,5 mil kn prometa (10% ukupnog br. dionica).
Ovo je samo igrica, može pasti i na 20 kn a opet ima potencijal rasta na 200 kn u sljedeće dvije godine sve je stvar što će fondovi odlučiti.
Meni moja računica kaže da bi Q4 trebao biti gubitak između 2-3 mil EBITDA marža 25% , pod uvjetom da troškovi priključenja parica padnu za 20%.
Sve u svemu raste broj korisnika, rastu prihodi, investira se unatoč krizi nema baš puno takvih firmi na ZSE.
– prije pet godina nisu imali niti jednog korisnika, a sada 260 000 i 450 mil prihoda.
– da, ali prije 5g. nisu imali ni 1.000.000.000,ookn duga.
– ne znam zbog čega gledate na taj prihod ?????
– koncentrirajte se na to kolika im je godišnja dobit ??????????
– koliko love im ide na kamate ????????
– nego gospon Antiša neke stvari mi zbilja nisu jasne.
– na temi HT dosta pišete.
– tamo lijepo pišete kako je blesavo ulagati u te telekomunikacije, da će se tu sve manje i manje zarađivati i kako tu nema perspektive u nekoj budućnosti.
– a ja sam mislila kao je i OPTE isto telekomunikacija ili su oni TV ?????
– I love this game.
Pozdrav !
OPTE.
– baš gledam promet.
– više manje o.k., u petak su protrgovane čak dvije dionice.
– ali i ja tu imam jedan problem.
– tokom tjedna mi je netko uvali nešto dionica OPTE.
– na ovu cijenu od petka prinos mi je 5.26% .
– tako da ću idući tjedan tu siću i prodavati.
– te vas molim da se na prodaji ne gurate i liparite ispred mene.
– evo gospon Antiša, na vaše zadovoljstvo opet će biti jeftinih dionica.
– samo mi nemojte kupovati po 2 dionice.
– I love this game.
Pozdrav !