I zaista, tko bi normalan bez razloga to radio – u zadnjih 7 dana prodao oko 2.300.000 dionica (promet oko 14,7 milijuna kuna), velikim dijelom po kupnji??
I evo nam danas odgovora zašto su veliki iskipavali stotine tisuća komada!!!! I naravno da nitko nije imao info da će se dogoditi ovakva svinjarija, jel tako da nije? 😡
A sutra očekujem rasprodaju, treba sačekati pa vidjeti koliko duboko će pad ići….
mnogi će čekati sa zadavanjem prodajnog naloga do zadnjeg trenutka i onda malo prije otvaranja u 09,30 probati izaći bez minusa na solidnih 6 kn, no samo najbrži će danas uspjeti izaći na 6 kn, ostali moguće oko 5 ili niže
evo primjerice u Izvještaju o pripajanju H1 i Optime piše da
“Dionice Optime Telekom nemaju značajan obim trgovanja na relevantnim tržištima kapitala kako u svom volumenu tako i po svojim vrijednostima te sukladno tome je zaključeno da nije primjereno koristiti tržišne vrijednosti u utvrđivanju dionica optime Telekom”
Nitko se ne treba ničega sramiti, pod uvjetom da piše ono što i misli
Svaka glava svoje misli. Mada se čudim kada čitam što pišete.
Ja mislim da je ova izmjena najbolje što se moglo dogoditi na Optimi, i liči mi na reprizu Kraša.
Očekujem rast cijene. Očekujem cijenu u preuzimanju uobičajenu ili čak i bolju za ovakve transakcije u ovoj branši. Nikakav dakle sitniš, kako se proteklih dana mogao steći dojam.
Razmišljam kaoi Zlocka….ovo je odlično.
Troje su u igri a izgleda da će se tek sad zakuhati….nebi me iznenadilo da sad neki brokerska kuca…tipa Interc…..ili drugi pičnu kupovati velike količine za budućeg kupca….tako ja razmišljam,
Uglavnom mirno čekam kraj jer je svima ova LOŠA Optima jako,jako bitna.
za rast cijene nema nikakvog razloga jer nema potvrde da su 2 ponude uopće bile predane…dakle, ostaje nam samo činjenice:
da su se veći igrači iskrcavali zadnjih 7 dana
da natječaj traje još 15 dana u kojima če biti puno veći pritisak prodavača nego kupaca, što će dodatno sniziti tromjesečni prosjek….
suma sumarum, očekujem pad cijene OPTE…
Naravno da su dali ponude. Ako se natječaj produljuje onda još traje, a onda je valjda i jasno da se ne smije objaviti tko je niti koliko ponuda je dano. Pa to nalaze elementarna logika i pravila natjecanja.
Kolega,
Ovo apsolutno nikakve veze ni poveznice sa Krašom nema jer ste tamo imali Pivce koji su godinama na burzi kupovali te se izjasnili da žele preuzeti firmu. A onda se pojavio Šaranović.
Ovdje kod Opte, nitko ni UG ni A1 nisu kupovali na burzi niti su dali izjavu da žele preuzeti (to im nitko nije branio), niti su se zalili na smijene razloge izmjene natječaja, niti su u konačnici misli dati ponudu.
Ovo je klasično spašavanje vojnika Ryana te sam uvjeren da će 16.03. biti 0 ponuda na stolu ili će 15.03. zbog nekog nebuloznog razloga AZTN poništiti proces.
A cijena, pogoditi sami, već viđeno…
a što ako ni za 15 dana ne dođe niti jedna ponuda? onda se valjda poništava natječaj i HT prenosi dionice na upravljanje na banku?
Kolega prica sa Optimom je i predvidjena da traje poprilicno dugo…i da nije ni jedna ponuda predana ( po vacem bi izgleda to bio manje los scenario nego ovaj sa mjenjanjem uvjeta u zadnji cas ?!)..tako da 15ak dana moze imat dnevno/tjedni utjecaj na cijenu..ali jos ce se jako dugo tu raspetljavat igra..
https://www.aztn.hr/ea/wp-content/uploads/2017/08/UP-I-034-032013-02007.pdf
Pozdrav
Kolega koje ti snove sanjaš?
Pročitaj jučerašnji objavu na ZSE pažljivo.
HT je prihvatio uvjete natječaja, a ne AZTN.
Da im je to bio interes, mogli su to odbiti.
Neovisno o pravim razlozima, ovo s produženjem roka su napravili minutu do 12 i time doveli u sumnju regularnost cijelog postupka prodaje Optime!
Također je više nego sumnjivo zašto se se pojedinci iskrcavali na 6-6,50 kn zadnjih 7 dana i opravdano se postavlja pitanje jesu li oni znali da će ovakva svinjarija dogoditi i kako su to mogli znati !!?
Svakako veliki minus za regulatore i transparentnost!!!