OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

amadeo, 29.02.2020. u 15:27

Znam da nema ali po toj cijeni  ht je ušao u vl strukturu optime… I sad da pušta ispod? A ht odlučuje tko je ok a tko ne

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/u-potrazi-za-novim-vlasnikom-hoce-li-hrvatska-uskoro-dobiti-snaznog-treceg-teleoperatera/10025632/

optimist, 01.03.2020. u 10:13
po toj cijeni  ht je ušao u vl strukturu optime… I sad da pušta ispod? A ht odlučuje tko je ok a tko ne

nebitno je sto je HT preracunao svoja potrazivanja po 10 kn kad je dobio dionice, nego koliko je nego danas kupac spreman platiti po dionici. to može biti tih 10 kn, ali moze biti i znatno nize obzirom da je jasno da Optima ne moze samostalno funkcionirati bez vlasnika koji bi ubrizgao novac u nju… naravno da nitko ne moze prisiliti HT da proda dionice po npr. 3 kn, ali HT-u se realno niti ne zuri  jer prodaju svog dujela mogu otezati jos godinu dana pa prenijeti na neku banku koja bi onda pokusala organizirati prodaju HT-ovog udjela. poznavajuci HT, ne bi me cudilo da nakon analize sutrašnjih ponuda iste ocijene nezadovoljavajucima i da otegnu proces još najmanje godinu dana

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

amadeo, 01.03.2020. u 16:06

šta  ako sutra otvore kuvertu na kojoj se potisao UG, unutra piše masnim slovima 15kn /dionica

. Kako bi to odbili i s kojim argumentom? Pita li se išta Zabu ili su oni retardirani bankari? Koji bi bio smisao da još godinu dana produže nešto što se ionako više nemoze odgadjati a na stolu ponuda od 15 kn (ovo naravno samo dajem kao primjer neke cijene, više od cijene stjecanja hta i zabe)

kad se preuzima H1  procjena je bila 7.31kn,,,sada 2 god poslije  ima smanjeni dug  u vrijednosti  oko 2 kn po dionici…tako da sad po procjeni nemoze bit  ispod 9.31kn….tako da ocekivani ponude ce bit 10 il iznad 10..al brzo sve saznamo

Kolege sviđaju mi se Vaša razmišljanja, ali još više mi se sviđa trgovanje zadnjih dana jer je vidljivo dogovoreno prebacivanje većih količina na nećiji račun… A to se ne radi da taj netko izgubi kupovinom na 6kn.

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

hrvalin, 28.02.2020. u 15:33
ne bih se kladio u to da u zadnjih 15 minuta danas neće biti žestokih udara po kupnji radi zamjene dionica za keš jer puno ulagača ovdje na 6 kn ima +100% do +200% i ne bi me čudilo da to kapitaliziraju jer ponedjeljak još uvijek neće dati konačan odgovor oko cijene nego će eventualno samo potvrditi koji kandidati nastavljaju pregovore oko kupnje.

S druge strane,ako dođe samo jedna ponuda, jasno je da će cijena dionice pasti, moguće ispod 6 kn..ako pak ne dođe niti jedna ponuda..onda ekipa vraćamo se nazad na 2 kn.

zato sam uvjeren da nam danas pred kraj dana sljedi jači iskrcaj po kupnji onih koji ne žele dočekati neizvjesni ponedjeljak s dionicama optime na računu

u petak je bilo po predviđanjima, vidjet ćemo što će biti danas ..ne bi me čudilo da se iskrcavanje po kupnji nastavi, pogotovo ako ne dođe nikakva vijest oko toga je li došla koja ponuda i koliko je ponuđeno jer kapital iznad svega mrzi neizvjesnost i  rizik te bježi van ako to potraje. zato se nadajmo da ćemo danas barem saznati koliko je došlo ponuda, a za koji dan i koliko nude…inače će jako brzo opet biti trgovanja po 5,x kuna

Privremena obustava trgovanja
Trgovanje na Zagrebačkoj burzi privremeno je obustavljeno zbog poteškoća na strani pružatelja usluga trgovinskog sustava.

Intenzivno se radi na izoliranju i rješavanju problema, vodeći računa o interesu i zaštiti ulagatelja. Zagrebačka burza pravodobno će izvijestiti o nastavku trgovanja.

Slučajnost? Baš danas? hahaha

pišem samo na dionicama koje držim..

Bit će da nas ht blokira. ajd uspio sam se bar na forum ponovno logirati. sve ovo liči ko da se klinci igraju informatike.

who dares, wins

ivan0003, 02.03.2020. u 09:30

Privremena obustava trgovanja
Trgovanje na Zagrebačkoj burzi privremeno je obustavljeno zbog poteškoća na strani pružatelja usluga trgovinskog sustava.

Intenzivno se radi na izoliranju i rješavanju problema, vodeći računa o interesu i zaštiti ulagatelja. Zagrebačka burza pravodobno će izvijestiti o nastavku trgovanja.

Slučajnost? Baš danas? hahaha

hoćeš reći da su zbog OPTE hakirali burzu?

smiješno

Dobio odgovor od HANFAe:

Poštovani gospodine xxxxxxx,

Hanfa je nadležno tijelo za provedbu Uredbe o zlouporabi tržišta, a sve prema odredbama Zakona o tržištu kapitala, u okviru kojeg je obuhvaćeno provođenje nadzora pridržavanja odredbi ove uredbe i zakona od strane svih subjekata na koje se isti odnose. Slijedom toga, Hanfa kontinuirano obavlja nadzore mogućih kršenja odredbi Uredbe o zlouporabi tržišta, a koje se prvenstveno odnose na zabrane trgovanja na temelju povlaštenih informacija i zabranu manipuliranja tržištem te će provjeriti i transakcije dionicama burzovne oznake OPTE na dan 28.2.2020. godine.

Također ističemo kako Hanfa nadzore obavlja sukladno odredbama relevantnih zakona iz svoje nadležnosti i Zakona o općem upravnom postupku te u slučaju utvrđenog kršenja zakonskih odredbi poduzima zakonom propisane mjere i/ili podnosi odgovarajuće prijave nadležnim tijelima.

Zahvaljujemo na suradnji.

S poštovanjem,

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga

Sektor za superviziju tržišta kapitala

A kad će šira javnost i po kojem mehanizmu doznati koliko je došlo ponuda zaključno sa današnjim danom? I kolike su ponude?

Kad će biti službena informacija, bez špekulacija?

New Report

Close