OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa to je propisano. Odlucit će HT službeno. Dal će Kurta ili Murta to je ionako svejedno.

koji je tromjesečni prosjek dionice Optime na ZSE do danas? (ako nekim slučajem ponude budu niže od prosjeka)?

narko, 31.01.2020. u 16:10

koji je tromjesečni prosjek dionice Optime na ZSE do danas? (ako nekim slučajem ponude budu niže od prosjeka)?

7,66 Kn

Najvaznija informacija:

Ponude zaprimljene nakon 12:00 sati po srednjoeuropskom vremenu dana 2. ožujka 2020. neće se smatrati pogodnima za razmatranje te će biti odbijene.

Ponuđači mogu biti pozvani u uži krug i/ili mogu biti odbijeni u bilo kojem trenutku i/ili od njih može biti zatraženo da pojasne ili ponovno predaju svoje ponude, bez bilo koje obveze za Prodavatelja da navede bilo koje razloge vezano bilo koje odbijanje ili za bilo koju drugu odluku koju Prodavatelj donese vezano za ovaj Poziv. Prodavatelj pridržava pravo pristupiti pregovorima s jednim ili više Ponuđača po svojoj isključivoj diskreciji.

Najvažnija informacija je da aztn na kraju mora potvrditi odabir što znači da ht nemoze namjestiti npr vipu prodaju po nekoj glupoj cijeni ako ug ili neko treći koji nije prisutan na tržištu ponudi istu ili veću cijenu. Ovdje će kesu morati odriješiti prvo A1 da uopće bude u igri a onda za njim i UG ili netko treći kako bi mogao konzumirati svoje pravo prednosti pri kupnji. Aztn je ovdje nas igrač i garancija transparentnosti, iz svega učinjeno do sad a posebno jučer, mislim da će ta razina ostati visoka do kraja

AZTN-u je najviše u interesu dolazak trećeg igrača i to su i pokazali svojom odlukom. Špekuliralo se da bi AZTN mogao dopustiti uvjetnu koncentraciju, dati neki nalog, što li već, a odluka je bezrezervna.
Treći operater će AZTN-u najviše olakšati posao jer neće više biti duopola.
Svi oni koji misle da OPTE vrijedi više od trenutne burzovne cijene mogu RBA-u platiti večeru i buket ruža zbog ovih divnih stvari koje rade.

Dobro se sjetiti i nedavne drakonske kazne koju su odrezali HT-u. To je isto bio znak da HT nema vise utjecaja.

Prodaju da zarade 1 % i onda su uspješni .
A imaju još gomilu za prodat , od ukupnih nagomilanih .
To su oni .

U današnjem vecernjaku clanak o prodaji optime I tele2. Postavlja se pitanje mogućnosti kupnje optime od strane UGa s obzirom da su vlasnici nove tv i sličnih televizija.

Pa mi smo to već ovdje komentirali. Vidjet ćemo, ja mislim da je to zaštita politike i igra tko će kome. UG je odustao od prava za nadolazeće svjetsko prvenstvo u nogometu i prepustio prava HTV-u pred koji mjesec. Posve je sigurno da to nije napravio badava.

Ja vjerujem da će novi zakon o medijima imati odredbe koje će se ipak mijenjati po pitanju vlasništva telekoma i medija, u smislu, da će zadnju riječ o tome imati vijece o elektronskim medijima. A čim zadnju ima vijece, onda je jasno tko i na koji način odlučuje o licencama i pravima.

Očito je i da regulator HAKOM gura priču o novom igraču na tržišu nepokretnih komunikacija, a to podrzava i AZTN. Bilo bi prilično čudno da dođe neki potpuno novi igrač, već će vjerojatno ići na liberalizaciju tržišta da se UG dozvoli kupnja Optime pod određenim uvjetima. Gotovo nigdje vlasnistvo nad telekomom nije zapreka za posao sa medijima, tako da ne vjerujem da će ta mogućnost preživjeti u novom zakonu. Pa i u susjednoj Sloveniji Sloveniabroadband koja je vlasnica lokalnih programa ima istog krajnjeg vlasnika, United Groupa koji je vlasnik Telemach Slovenija. Na Balkanu je situacija još liberalnija po tom pitanju. Tako da mislim da će novi zakon o medijima koji uskoro ide u glasačku proceduru omogućiti UG da kupi Optimu. Al netko će, čini se, do samog kraja koristiti “batinu” da bi dobio “veliku mrkvu” za sebe.

Očito je i da regulator HAKOM gura priču o novom igraču na tržišu nepokretnih komunikacija, a to podrzava i AZTN. Bilo bi prilično čudno da dođe neki potpuno novi igrač, već će vjerojatno ići na liberalizaciju tržišta da se UG dozvoli kupnja Optime pod određenim uvjetima. Gotovo nigdje vlasnistvo nad telekomom nije zapreka za posao sa medijima, tako da ne vjerujem da će ta mogućnost preživjeti u novom zakonu. Pa i u susjednoj Sloveniji Sloveniabroadband koja je vlasnica lokalnih programa ima istog krajnjeg vlasnika, United Groupa koji je vlasnik Telemach Slovenija. Na Balkanu je situacija još liberalnija po tom pitanju. Tako da mislim da će novi zakon o medijima koji uskoro ide u glasačku proceduru omogućiti UG da kupi Optimu. Al netko će, čini se, do samog kraja koristiti “batinu” da bi dobio “veliku mrkvu” za sebe.

Hoće:
”AEM se na upit AZTN-a očitovao kako smatra da se postojeća zabrana vlasničkog povezivanja nakladnika televizije i pay-TV operatora mora zadržati i u novom zakonu, dok je Ministarstvo kulture izričito navelo da je ta zabrana zadržana i u nacrtu prijedloga novog zakona o elektroničkim medijima.”
Izvor:
https://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/aztn-ocijenio-dopustenom-koncentraciju-poduzetnika-slovenia-broadbanda-i-tele2-hrvatska

New Report

Close