Pričali smo zadnjih dana o tome kako sve upućuje da Raiff prodaje prema algoritmu koji nalaže da izloženost Optimi ne smije biti viša od cca 8 milijuna kuna. Stoga rast cijene dionice uvijek okida postupak prodaje određene količine s njihove strane, kako bi se izloženost spustila ispod 8 milijuna kuna.
Vjerujem da je jednostavno tako te da tu nema nikakvih dogovora niti teorija zavjere sa strane Raiffa.
ako i jeste algoritam po logici stvari išao bi na nekakav % u portfelju, a ne na novčani iznos. meni moj “algoritam” ukazuje da mi je opte debelo prešla preko 70% portfelja. sad bi valjda bez ikakve vijesti ili bilo čega trebao pokrenuti rasprodaju?
šta je da je, činjenica je da se kontrolira cijena
e sad, ako oni kontroliraju izloženost po nekim svojim pokazateljima koji nemaju veze s nečim (ili nekim) drugim, onda ok, al ako to nije slučaj, onda nije ok
Upravo zato i vjerujemo da je algoritam, jer se prodja javlja pri rastu cijene. Također je vidljivo da prodaju manje količine. U pršlosti su prodavali veće količine dionica jer je i njihova cijena po dionici bila manja.
pocelo se pisat o TELE 2…odluka o konacnom preuzimanju UG sve bliže i bliže..TELE rast u poslovanju…
https://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/godina-prodaje-i-rasta-tele2
sad smo vidjeli organizirano rušenje cijene par prodavatelja……jeftin štos ide to do devet idući tjedan, isti scenarij se ponavlje već par tjedana i vjerujem od iste ekipe
ja vidim da je ekipa nafatala dovoljno po 8, pa vele da se to odmah danas istovari naivčinama do 8,45 sve gurajući i kupujući jedan od drugog
da, ja ne znam bih li piškio ili kakio.
U kom stranom tisku ce izaci natjecaj?
I kad ni se to moglo ocekivati?
Uskoro bi trebala i potvrda o kupnji TELE 2 od strane UG biti potvrdena.
Uz to izaci ce krajem mj i godisnje i 4 Q izvjesce od Optime….
Puno lijepih stvari
Uskoro bi trebala i potvrda o kupnji TELE 2 od strane UG biti potvrdena.
Bilo bi to fenomenalno, ali čisto sumnjam da će rješenje biti objavljeno prije druge polovine veljače ili u ožujku. A upitno je i kakva će biti odluka.