na korak do mojih željenih 8,10kn…i da imam nešto sitno od kolovoza 2017..početkom godine minus mi je izazivao plač…a sad se smijem +110%
10 kn bi bila ok cijena za izaći
@barbosa.. ne znam iskreno vise kome da vjerujem.. na THNK sam u jednom trenutku imao preko 100% zarade.. i jos sam unutra.. 😉 a obzirim da sam u tome sektoru bit cu i dalje. za OPTE cemo vidjeti..
isto kako se pise da je HPB precjenje ne kazem da je nemoguce da je OPTE precjenjen. cinjenica je da je i IGH bio jako precjenjen davnih godina sa 10 000kn / dionici..
zakljucak: na ZSE je sve moguce. 😂😁
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je rješenje kojim se Hrvatski telekom (HT) obvezuje da u siječnju 2020. (od 1. do 31. siječnja 2020.) započne s postupkom prodaje svih svojih dionica Optima Telekoma (Optima) putem objave međunarodnog konkurentnog javnog natječaja, uz objavu oglasa u najmanje jednom uglednom međunarodnom financijskom glasilu.
Znači od četvrtka 2.1.2020 pratimo:
1. Barron’s,
2. The Economist,
3. Kiplinger’s,
4. Investor’s Business Daily,
5. Bloomberg Businessweek,
6. Forbes,
7. Money….
neka igra krene…
8 kn na burzi + cca 7 kn po dionici dug(420 milja kn)= 15 kn
Po ovome ispada max 10 kn sa uključenim dugom sve preko toga je licitacija i masno preplacivanje.
Nemojte zamjeriti ako dug nisam dobro izračunao već me slobodno ispravite.
Ajde majstore kad si tako pametan, dovedi u korelaciju 1,2 miliijarde € koje je UG ponudio za vivacom, i uključi u formulu kratkoročne i dugoročne obveze koje imaju jedan i drugi telekom i samo napiši do koje cijene po dionici si došao, kada je optima u pitanju. Pomoći ću ti da optimi u toj korelaciji više paše uključivanje duga u formulu u odnosu na vivacom. EBIDTA vivacoma u 2018 – 183,6 mil. € (360 mil. Leva).
8 kn na burzi + cca 7 kn po dionici dug(420 milja kn)= 15 kn
Po ovome ispada max 10 kn sa uključenim dugom sve preko toga je licitacija i masno preplacivanje.
Nemojte zamjeriti ako dug nisam dobro izračunao već me slobodno ispravite.
Ajde majstore kad si tako pametan, dovedi u korelaciju 1,2 miliijarde € koje je UG ponudio za vivacom, i uključi u formulu kratkoročne i dugoročne obveze koje imaju jedan i drugi telekom i samo napiši do koje cijene po dionici si došao, kada je optima u pitanju. Pomoći ću ti da optimi u toj korelaciji više paše uključivanje duga u formulu u odnosu na vivacom. EBIDTA vivacoma u 2018 – 183,6 mil. € (360 mil. Leva).
[/quote]
Mislim da uopće nije usporedivo jer Vivacom je dominantan operator u Bugarskoj i ima masu razvijene infrastrukture i veliki broj FTTH priključaka (nešto sto optimu još čeka za ulaganje a jako je skup sport).
Sve iznad 10 kn sa uključenim dugom bi me jako iznenadilo, ali ovisi o broju interesenata i koliko je tko spreman ići daleko u nuđenju.
To je sa dugom cca 17 kn per share sto je već ozbiljan ponuđen novac za nešto sto su mnogi procijenili kako ne vrijedi ništa, već da ide u stečaj (da se razumijemo ja nisam jedan od tih negativnih, već gledam neki normalan rasplet koji mi ima smisla).
Ponuda ne može biti manja od procijenjene vrijednosti firme sto je navedeno u elaboratu, a za slučaj da bude manja ponuda se niti ne razmatra.
Čisto sumnjam da je procijena manja od 10 kn po dionici.
Jedino sto se može dogoditi je da se nitko ne javi na natječaj, te u tom slučaju HT nastavlja upravljati Optimom do 6. Mjeseca 2021 a prodaju Optime preuzima investicijska banka.
Mislim da je jako mala vjerojatnost da nitko ne preda zadovoljavajuću ponudu kada se objavi međunarodni javni natječaj.
Moje pitanje glasi hoćemo li mi svi imati uvid u tu natječajnu dokumentaciju ili samo ponuditelji koji uplate jamstvo za ozbiljnost ponude i na raj način dobiju dokumentaciju?
Ovo je bilo 14.11. 2019.
Tad je 10 kn bila donja granica kod vas, Headhunteru. Odjednom je postala gornja. Kako se brzo mijenjaju vrijednosti u telekom sektoru, ne kažu uzalud da je dinamičan.
Ova je dionica naširoko izanalizirana ovdje na forumu. I procjene se kreću, ako se dobro sjećam, od 10 pa do čak 20 KN. Bio bih prezadovoljan s 15 KN ponude od strane kupca. U medjuvremenu imali smo nekoliko preuzimanja u regiji. Bilo bi ih dobro paralelno usporediti i povući paralelu s Optimom.
Vidiš da znaš majstore točno 17,11 kn. A sad nešto nama u dvorištu Tele 2 sa istom analogijom ponuda je 220 mil.€ i obveze tele2 preko 1,1 milijarde, svedeno na optimu dolazimo do 18,14 kn. Tako da kad se izrugujete ljudima koji daju procjene vodite računa da ima onih koji si daju truda i sve to stave na papir pa malo kompariraju. Nego kažu da se fiksni plaćaju i više od mobilnih operatera 🤔🤞