Jaro, ovo je na ovom forumu toliko puta prožvakano da si to bar moga akceptirati. Nitko tebe ne može prisiliti da prodaš jeftinije nego si platio. Za ZABU i HT to je 10 kn po dionici. A evo što o tome kaže AZTN u svom rješenju:
” U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.”
Postoje i druge metode koje ne ukljucuju rvacke organe i rvacki rightdishes. 🙂
Odgovor loki07 🙂
Svima koji imaju HT, tj TCOm u Hrvatskoj savjetujem.pomno oracenje racuna 🙂
Pa gluposti su. Kakva je to izjava možda su lažirali prihode?!
Pored PWC-a, HAKOMA, Deloitta i knjiga HT-a?
Lik se javi samo kad treba posrati nekoga ili nešto. Iako mu se jednom omaklo priznanje da je dionica bas jako odskočila, čemu se on, zbog uvjerenosti valjda u suprotno, nije nadao. Ide na količinu i pametovanje, suština je prazna ko i njegova investicijska strategija.
Al ja mu skidam kapu na provlačenje FTTh od Nedraga do Nigdarjeva. Glavni vod, ključna trasa.
ma glavno da mi imamo tebe pametnog i punog suštine.
baš me zanima i kojoj si vezi sa naimxs od prije par mjeseci i on je tu skakako na svaku negativnu o OPTE.
interesantno da si se ti prijavio na forum taman kad je naimxs prestao pisat..
pa dobrodošao natrag….
a u vezi prihoda da ponovno ponovim – ne nikad nisam napisao da su prihodi OPTE lažirani.
ali EBITDA, CF i raspodjela CAPEX i OPEX – da i sada tvrdim da su namješteni i prilagođeni u nekoj mjeri – to se lako vidi i iz javnih rezultata jer postoje neuskladivosti i nije toliko neoubičajeno za firmu pred prodajom, ali pitanje je točno koliko …
to ne znam niti to itko može znati bez due dilligencea.
čisto da napomenem jer si u već obrisanom komentaru pokazao da baš ne razlikuješ prihode od npr. EBITDA ili CFa…
@Iknow
griješiš jer optima je sama za sebe premala da bi samostalno opstala u HR okvirima i kao takva bila interesantna nekom izvana..zato je za nas ključno da UG kupi tele2 jer onda može njima pripojiti optimu i to je solidna priča..optima sama za sebe nit može opstati nit će privući nekog velikog ulagača jer je-premala!
dakle ako otpadne UG/tele2, ostaje samo A1 i to je onda pušing za nas koji očekujemo rast cijene kod prodaje zbog pripetavanja 2 jaka kupca
da točno tako..
to bi bilo dobro i za telco tržište u HR
već je svima jasno da za UG Tele2 nema smisla bez Optime.
no za A1 OPTE ima vrijednost samo u smislu da je učini nedostupnom za UG.
a s druge strane da li bi UG ulijetao u Tele2 da već nema na neki način dogovoren posao i za OPTE ?
sve je to bilo poznato UG-u debelo prije nego je napravljen i prvi sastanak oko akvizicije Tele2.
tako da mi se i sve ove priče oko medijskih prava čine besmislenim….
UG će dobiti dozvolu za akviziciju Tele2 od AZTNa – ovo sve ostalo je “vatromet”.
i da ne bude da sam samo protiv OPTE – jeste vidli da je UG počeo zapošljavati u HR:
https://www.moj-posao.net/Posao/460296/Senior-Developer-mz/
samo su kvalifikacije više za neki razvoj web shopa nego za telecom, ali nema veze.
evo pa sad neka OPTE ide preko 7. …
od 6,40-6,50 kn sad se prodaje 65000 dionica…ajde ili mičite te plašljivce ili udrite po bidu pa da završimo s tim natezanjem….
Pozdrav
može li netko pogledat tko ima knjigu dioničara novinara koji piše, jel imao dionice opte ili ima s obzirom da nije naveo a piše o opti 😁, ak izgubimo UG cijena po mom mišljenju 14kn, dobro ali s obzirom da sam očekivano 18 i više morat ću smanjiti apetit sa A5 na A4, šta ćeš 😄
kolega airfire a mozda bude na a6 ? nikad ne znate. ja ciljam zaradu barem za ucesce za socijalni x1 😁😀
Pitanja su :
a ) Dva ili više kupaca za firmu Optima
b ) 10-15 kn ili 15kn i puno više
Vrijema ide jako brzo i to svi znaju…..
svi su prilicno optimisticni sto mi se svidja 😉 presjek vecine: najmanje 10 kn, vecina misli 12 – 16 kn.. a neki i više. ako bude 14 ja sretan 😉
Sad citam i kaj se tice UG-a, pa oni su i kod nova tv imali problema kod preuzimanja i AZTN im isto nije odobrio preuzimanje iz istih razloga koji se navode kao zakonske prepreke kod preuzimanja tele2, a na kraju je ipak bilo sve odobreno. Mozda ce mi se netko smijat sad al stvarno nisam do sad dosao na ideju da proucim kako je to preuzimanje teklo, a ima puno clanaka…
svi su prilicno optimisticni sto mi se svidja 😉 presjek vecine: najmanje 10 kn, vecina misli 12 – 16 kn.. a neki i više. ako bude 14 ja sretan 😉
glupost..da je većina doista uvjerena da će otići po najmanje 12-16 kn, cijena ne sada bi opadala prema 6 nego bi već sada bila oko 9-10! jedna stvar je nešto pisati (navlačiti) na forumu a drugo što stvarno pisac misli
svjesni smo svi što će biti ako AZTN odbije UG kupnju tele2 – izgledno da če onda jedini ponuđač za optimu iduće godine biti samo A1, a to onda drastično ruši cijenu u prodaji,s time da je nama skoro pa isto ako će ponuda A1 biti nedovoljno visoka pa je HT odbije i odluči sve predati nekoj investicijskoj banci za novi natječaj jer rezultat toga je opet isti kao da je opte prodana po niskoj ponudi A1, tj. biće pad cijene dionice