OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

O iznenadio bi se kako si u krivu sa svojim “samo”. Ima investitora koji vrebaju bas ovakve prilike za unosnu zaradu. Optima je jezičac na vagi. Doći će netko treći i kupiti Tele2 i Optimu i zbandlati novog operatera. Možda iz SAD, možda iz Češke, a možda čak i iz susjedne Srbije.

Ili će “parkirati” za UG dok se ne usvoji nova regulativa.

@Iknow
griješiš jer optima je sama za sebe premala da bi samostalno opstala u HR okvirima i kao takva bila interesantna nekom izvana..zato je za nas ključno da UG kupi tele2 jer onda može njima pripojiti optimu i to je solidna priča..optima sama za sebe nit može opstati nit će privući nekog velikog ulagača jer je-premala!
dakle ako otpadne UG/tele2, ostaje samo A1 i to je onda pušing za nas koji očekujemo rast cijene kod prodaje zbog pripetavanja 2 jaka kupca

Ne grijesim.

Da je Optima premala, davno bi je HT “potopio”. A i AZTN ti upravo radi mjera koncentracije “govori” da je dovoljna za njihovo postupanje.

Optima ide u prodaju i ja cvrsto vjerujem da će biti dosta kandidata. Živi bili pa vidjeli.

https://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/uskoro-odluka-o-prodaji-tele2-hrvatska-united-grupi-svi-koji-su-nesto-zeljeli-reci-mogli-su-to-uciniti

"Bit će zanimljivo vidjeti tko se sve javio i s kakvim primjedbama na ovu predmetnu koncentraciju jer se ipak očekivalo da će postupak biti gotov podosta prije kraja godine. Međutim već se sada može čuti kako prepreke za koncentraciju postoje pa naši izvori govore kako bi se mogla dogoditi uvjetna koncentracija ili pak da bi prodaja Tele2 Hrvatska mogla biti u potpunosti zaustavljena.

Članak od prije 4 dana..Tako jadno i žalosno.I uz sva te pokušaje nije se uspijela cijena srušit niže od od 6.2. Ni ovce više nisu ovce.

“To nije pitanje vjerovanja. Jedini naučni stav koji čovjek može o bilo čemu da zauzme, je pitanje da li je to istinito"

A kako je moguce da neka firma koja ima kapital veci od proracuna RH, kupi za 1,5 mlrd kn nesto sto ne moze imati?

Cijela povijest je totalno irelevantna za ovu pricu. Glede HT cijela hrvatska javnost vec godinama rogobori protiv monopola HT . Ja poslijednje 4 ( četiri ) godine pričam.o prevarama korisnika HT fiksnih linoja. Bez straha, zato sto sam ih osobno prijavila MUPu i DORH u. Ako i nisu njihovi djelatnici u tom organiziranom kriminalu, na njihovoj je infrastrukturi.
A glede Optime operating cash flow je zasigurno nesto sto se nece poklonkti. A taj i nije tako zanemariv. Iz toga mozemo i naslutiti koju ce cijenu postici.

pa i napisao sam da nije povijest toliko bitna, ali bezveze je danas od nekog poput HAKOM-a očekivat da će uspjet napravit sad nešto više nego prije kad je za to imao i bolje prilike.

A od tih prijava HT-a – na vrbi sviralo – neće bit ništa
Prijavljivali smo ih i mi, čak su neke i prošle dobili su neki i neke kazne, a poslije vidiš te iste ljude i samo ti se smiju u lice da kako si im pokvario godišnji jer eto morali su doć par dana ranije s mora…

Loki

Svima koji imaju dionice ili nemaju,misle kupovati…..
Poanta je da cijena ove dionice na burzi nije momentalno bitna…ovo je sigurno da ide u prodaju.
Natječaj je za manje od 50 dana.
Ovo nije normalno trgovanje dionicama, ovo je preuzimanje odnosno prodaja/kupnja firme.
A cijena koja ce biti konačna ne ovisi o nama…već o sposobnosti HT,ZABE,A1,UG… i još nekih potencijalnih kupaca.
A kolika je to cijena?
Sigurno ne manja od 6,50 a do kuda ide …. to ovisi 10,15 kn…

Zašto bi ZABA/HT prihvatili “minimalnu ponudu”, u svjetlu konverzije dug-kapital 10 kn?

Nina1 apsolutno se slazem sa Vama.. nisam bankar, ali ako sam teoretski “pod racun” dobio nesto po 10 kn pred 10 godina npr. i ako je inflacija recino 1% godisnje ocekujem nakon 10 god min 10% vise i zapravo sam na nuli.. a k tome zelim i premiju..

https://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/uskoro-odluka-o-prodaji-tele2-hrvatska-united-grupi-svi-koji-su-nesto-zeljeli-reci-mogli-su-to-uciniti

Bit će zanimljivo vidjeti tko se sve javio i s kakvim primjedbama na ovu predmetnu koncentraciju jer se ipak očekivalo da će postupak biti gotov podosta prije kraja godine. Međutim već se sada može čuti kako prepreke za koncentraciju postoje pa naši izvori govore kako bi se mogla dogoditi uvjetna koncentracija ili pak da bi prodaja Tele2 Hrvatska mogla biti u potpunosti zaustavljena.

Winer, 13.11.2019. u 12:50

A ti si prodao, pa sto ne kažeš… inače… odvrti koju stranicu ranije, već smo to komentirali! 😁

Sad se samo nemoj javiti kako ti to držiš do groba, al eto voliš svoje investicije dovoditi u neizvjesnost pa ih stalno preispitujes na forumu… ccc koji bljak
[/quote]

Pročitao si ga!

Zašto bi ZABA/HT prihvatili "minimalnu ponudu", u svjetlu konverzije dug-kapital 10 kn?

jarane moj, zato što im je AZTN naložila da MORAJU prodati optimu..ako ponude budu davali UG/tele2 i A1 cijena će porasti..ako UG/tele 2 otpadne zbog AZTN, onda nam ostaje samo A1 i i nema rasta cijene OPTE pa ako dobijemo od njih 7,x kuna puna šaka brade

A daj shvati da ne moraju samo oni dati ponude. Ponudu može dati i netko treći koji jije strateški kupac nego kupuje da posloži, ušminka i zaradi.

Za dobro posloženu priču i jezičac “na vagi”, uvijek ima kupaca.

New Report

Close