po kojoj logici ova dionica vrijedi 38 kn..firma u dugovima ,a vrijednost 4 puta veca od nominale,,a ht likvidan a dionica u 75% cijene..
Mozda zato jer OPTE preotima korisnike HT-u?
Jer ima 40% svih prebjega?
Jer HT ima 8% pad prihoda, a OPTE 4%?
Jer HT ima 35% pad dobiti, a OPTE povecava profitabilnost?
…
…na burzi se kupuje buducnost…
po kojoj logici ova dionica vrijedi 38 kn..firma u dugovima ,a vrijednost 4 puta veca od nominale,,a ht likvidan a dionica u 75% cijene..
A šta ti govori logika da sve na burzi pada a Optima ne? [undecid]
mnogo ti toga ne razumiješ. postoje 4 koraka učenja
ja ne znam da ništa ne znam
ja znam da ništa ne znam
ja ne znam da znam
ja znam da znam
bome ti si zapeo na prvom koraku [undecid]
ima netko tko ZNA DA ZNA, a ne da misli DA ZNA DA ZNA,a ne zna da nista ne zna .,da objasni fenomen dionice opte..
takvi savjeti se naplaćuju [cool]
volim optimu [kiss]
optima je super [thumbsup]
i meni je super, trejdam i zaradim 5-6%. Jedino moram biti strpljiv tjedan, dva i malo više, nije za daytrade… [thumbsup]
ima netko tko ZNA DA ZNA, a ne da misli DA ZNA DA ZNA,a ne zna da nista ne zna .,da objasni fenomen dionice opte..
Kad je Atlantska plovidba bila na 30-40 kn poslovala je s gubitcima sličnima koje ima Optima, i za "znalce" je bila firma bez perspektive.
Tada 2003g, Đakovština na 100 kn je bila puno bolji izbor od gubitaša ATPL, zato što je imala ROE, ROA i druge kombinacije slova.
Pošto je ekonomija i poslovanje dinamično, pa tako i burzovne cijene prate promjene u poslovanju sada imaš "gubitaša" ATPL na 1000 kn i "dobru" firmu Đakovštinu u stečaju.
Kod Optime je pozitivan trend u poslovanju, gubitci prouzročeni nužnim ulaganjima u infrastrukturu se smanjuju i vode pozitivnom poslovanju pa se mi koji ovo plaćamo 39kn nadamo da ćemo jednog dana dobivati od Optime 39 kn dividende.
Kad će to biti?
Možda za 5 godina a možda i za 10god, ali bitno je da se Optima popravlja.
optima je super [thumbsup]
Zivjela Optima!