OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svedski vlasnici Tele2 su 2019 poslovali sa Tcom. U 1 / 2019 prodali su Tele 2 u Nizozemskoj Tcomu.
Švedi su Tele2 u Hrv, isto u 2019, prodali UG grupi tj fondu koji posjeduje UG.
Hoce li se u Hrvatskoj pojaviti i 3.konkurent koji objedinjuje ukupnu telecom uslugu ?

https://www.tele2.com/media/press-releases/2019/merger-completed-between-tele2-and-t-mobile-in-the-netherlands

Operations

Status Quo: Roll Over Lay Down

A Optima kao ima optiku povučenu do baznih stanica? Svašta li se ovdje izvaljuje u svrhu navlačenja naivaca. Pa u Splitu je nakon PSN Optima preseljena u HT-ovu zgradu u Vinkovačkoj ulici gdje je i dan danas… Oni nemaju ni za najam platiti a kamo li postavljati optiku do baznih stanica…
[/quote]

bljak

bljak

Kolega, iz navedenog komentara se vidi kako ne baratate materijom.. ako tele2 ima bazne stanice duž Istre uzmimo za primjer (Pula-Rijeka).Na toj trasi ima cca 30 baznih stanica kraj kojih prolazi optika od optime i za svaku se povuče dodatnih 300-500 m kabela i spoji se u mrežu.
Što se tiče preseljenja ureda u novi prostor jednostavna je računica, bolje plaćati nešto 10 xxx nego 30 xxx, ali u to ne ulazim nit me nije briga. Želim reci kako pretpostavljam da se preseljenja mogu odraditi i zbog financijske isplativosti, a ne donijeti zaključak kako nemaju za najam.
[/quote]

Pa kolega povlačenje optike na vrh neke čuke i je naskuplje od svega. Pa makar bilo i samo 300-500 m. Nije to uvlačenje novog kabela u DTK. Ne znam tko bi u to investirao i kad bi mu se to vratilo u uvjetima kad druga dva operatora već sve to imaju. Preseljenje zaposlenika OT u Splitu možete tumačiti kako vam je drago, ali očito je da ih HT nije uzeo k sebi da bi sad radili pod šatorom.. 🙂
[/quote]

Sve jedna pozicija gdje se nalaze bazne stanice je povezana na DTK, tako da se tu ne stvara dodatni trošak iskopa Itd. Sama konstatacija da bazne stanice nisu Povezane za DTK dovoljno govori o vašem poznavanju TK branše, tako da nema smisla ulaziti u daljnju raspravu..
[/quote]

Kada pogledamo hodogram ovih prodaja od strane svedskih vlasnika ocito je da su u isto vrijeme nizozemsko tele2 prodali Tcomu, a drugo hrvatsko tele 2 UG grupi. Zasto nisu oba prodali TComu ? Zasto je hrvatsko tele otislo UG ? HT u Hrv ima dovoljno novaca i mogao je pokupiti i Tele 2.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Usporedite HT , i Optimu – 150 kn i 6 kuna ?

Ovaj članak je prošao nezapaženo, a zapravo puno toga govori !
https://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/preuzimanje-tele2-hrvatska-jos-nije-stiglo-pred-domace-regulatore

Iz domaćeg telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a pojasnili su za ICTbusiness.info kako nije riječ o kupnji Tele2 Hrvatska od nekog domaćeg telekoma tako da nema njihove direktne nadležnosti, ali da će po potrebi surađivati s ostalim regulatorima tržišta.

Izvori ICTbusiness.info pak ističu kako u ovom slučaju zapravo ne postoji izravna nadležnost niti jednog regulatora jer United Grupa kupuje mobilnog telekom operatera i kao tvrtka ima vlasništvo nad N1 i Novom TV i da zapravo potrebe za ocjenom nema.

Inače, riječ "telekom" se ne pojavljuje niti na jednom mjestu u Zakonu o elektroničkim medijima.

Odlican clanak

Pravi odgovor zna onaj , koji je danas kupio 36 .000 dionica OPTIME za 222 .000 kuna u zadnjoj transakciji .

Pravi odgovor zna onaj , koji je danas kupio 36 .000 dionica OPTIME za 222 .000 kuna u zadnjoj transakciji .

Ako sam ja dobro vidila bilo je spuštanje prema bidu.

da, 6.10kn

nisam ni blizu 36 000 dionica..

Ja imam skoro desetinu, da jos kupim pa cu imati sestinu?

ti nisi, ali netko je ..i vjeruje da je napravio dobru trgovinu…možda drvo?:)

Inace, kad se u nedostatku novih informacija svi nabacuju starim clancima evo jedan zanimljiv (unaprijed se ispricavam ako je vec bio postan):

https://www.ictbusiness.info/kolumne/komentar-zatvoreno-jedno-poglavlje-telekom-trzista-u-hrvatskoj-tele2-odlazi-konacna-konsolidacija-ili-tko-ce-kupiti-optima-telekom

Highlight je da je svedski Tele2 jos prije 2 mjeseca dekonsolidirao poslovanje Tele2 Hrvatska iz svojih izvjestaja. Ono, to vise nije nase. Prodano. Bok.
Znaci za njih je to gotova stvar.
Ako je tako onda ne vjerujem da su to napravili na grah, eto tako…
Za dekonsolidaciju nisu rekli “e cekajte da vidimo sto ce reci AZTN”.
Po svoj prilici to ili smatraju nebitnim ili da je odobrenje neupitno.

New Report

Close