U padu ili rastu dušebrižnici se brinu za dioničare Optime.
Motivi?!
Ajde ne mogu bar sporiti rast prihoda i EBITD-A, cijenu 1 korisnika od 1000 Eura ili priopćenje AZTN-A da je HT predao prodajnu dokumentaciju ili da je UG i VIP zainteresiran ili da u siječnju ide međunarodni javni natječaj…
Nekako se u ovim prepucavanjima fokus gubi s bitnih stvari, namjerno ili slučajno pa da samo ponovim odličan članak od danas:
Uspije li United spojiti Tele2 i Optimu, stvorit će telekom od 2,2 milijarde kuna
Uspije li United spojiti Tele2 i Optimu, stvorit će telekom od 2,2 milijarde kuna
Sapienti sat! 👍
Znam da vas sada vec zivciram, ali svi ste sigurni da je UG kupac, a zaboravljate ovo:
Kome se ne da citati – Vijece je reklo nemozes imati i televiziju i kanal za distribuciju (telekom). Nakon ove odluke UG je bio prisiljen prodati svoju podruznicu u RH – TotalTV.
Pitate se kako onda moze sada kupiti Tele2? Pa jednostavno – Tele2 nema iptv uslugu, odnosno, distribuciju tv kanala u ponudi, tako da ova nagadjanja da ce UG dati ponudu za Optimu (koja ima distribuciju tv kanala) jednostavno ne stoje.
To ćemo tek vidjeti. Idu izmjene i dopune tog zakona i biti će dosta novela.
A treba naravno znati da i HT i A1 pružaju medijske usluge preko društava koja nisu u njihovom vlasništvu. Radi se takodjer o komercijalnim uglavnom sportskim programima i tailor-made sadržaju (domaće prvenstvo, liga prvaka i sl).
Budućnost telekoma u EU i USA (kupnja Time Warnera od strane AT&T i 21st Centurya od Disneya) i opcenito globalno je da telekomi postanu i content-provideri, cisto sumnjam da će u Hrvatskoj biti drugačije.
Nadam se da smo sad odgovorili na sve vase dvojbe darkwanderer! 😁 Ujedno se nadam da ćete nam se sutra pridruziti na kupnji!
Mislim da je u izradu izmjena zakona u kojem će biti maknuta ta odredba jer je zastarjela. Ta odredba je na neki način pogodovala HRT-u kako ne bi izgubio prava na sportske sadržaje, ali vidimo da im nije pomoglo puno, jer su sve izgubili, tako sa ta odredba vise nema uporište.
To je čak po meni bitnije od odobrenja AZTN-a, ali čisto sumnjam da nisu dobili garancije kako će se navedeno izglasati i prije transakcije tele2.
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/united-group-preuzimanje-tele2-uznemirilo-i-telekome-i-televizije/
“Nasuprot globalnom trendu da vlasnici telekoma budu ujedno vlasnici TV kanala, u Hrvatskoj to nije dopušteno. No zakon bi se uskoro trebao promijeniti, a United Group mogao bi tada dobiti odobrenje regulatora za akviziciju Tele2, što će biti bolno za sve njegove konkurente.”
KOLEGA BAŠ PREŠUĆUJE PUNU ISTINU!!!
Naglasak na polugodišnjem izvješću je bio kako Optima očekuje velike prihode na projektu financiranom od strane EU-a.
Pretpostavka je da napadaju projekt WiFi4EU gdje su cca 190 Općina dobile po 15 000€ sredstava za uspostavu besplatnog internet pristupa.
Evo jedne javne objave odluke o odabiru
https://www.buje.hr/Uploads/Documents/2019/Obavijest-o-odabiru-WIFI4EU.pdf
Znam da vas sada vec zivciram, ali svi ste sigurni da je UG kupac, a zaboravljate ovo:
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/vijece-za-elektronicke-medije-ne-postoji-uvjeti-za-preuzimanje-nove-tv-20171115 [tportal.hr]
Kome se ne da citati – Vijece je reklo nemozes imati i televiziju i kanal za distribuciju (telekom). Nakon ove odluke UG je bio prisiljen prodati svoju podruznicu u RH – TotalTV.
Pitate se kako onda moze sada kupiti Tele2? Pa jednostavno – Tele2 nema iptv uslugu, odnosno, distribuciju tv kanala u ponudi, tako da ova nagadjanja da ce UG dati ponudu za Optimu (koja ima distribuciju tv kanala) jednostavno ne stoje.
po ovome ispada da ug ne može držati iptv uslugu jer drži tv kuću
šta sad – ili prodati iptv ili prodati tv kuću
jbte koliko se tu energije može potrošiti na totalnu destrukciju. to više nije samo stari dobri hrvatski jal već neki kompleksniji problem. u međuvremenu portfelj mi udara u plafon.
HRVATSKA29.8.2019.15:52
jbte koliko se tu energije može potrošiti na totalnu destrukciju. to više nije samo stari dobri hrvatski jal već neki kompleksniji problem. u međuvremenu portfelj mi udara u plafon.
nije jal – vaša zarada jwe najbolja za vas ali diiobra i za sve ostale na tržištu
ovdje je riječ o vrednovanju tvrtke pri prodaji – na kraju kad i ako bude prodana optima bit ce prodana ne po 2 ebitda nitiv po 20 ebitda – i onaj koji je prodao na 2 i onaj koji nije fdocekao 20 ce biti gubitnici, a onaj koji je realno procijenio – taj ce zarasditi masno