OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imam par početničkih pitanja obzirom da nisam predugo na burzi, a ovo je prvo preuzimanje koje aktivno pratim… imam neke spoznaje, ali nisam 100% siguran jesu li ispravne, pa molim potvrdu…

Spominje se cijelo vrijeme “ponuda”. Hoće li kupac Optime ponuditi dioničarima neku određenu cijenu za otkup njihovih dionica? Koje oni mogu prodati njemu ili zadržati za daljnje trgovanje na burzi. Ili on nudi većinskim vlasnicima, a mi sitne ribe nastavljamo trgovati kao i dosad.

Da, nakon međunarodnog javnog natječaja kupac će dati ponudu svim ostalim dioničarima po istoj cijeni iz natječaja, ako je ona viša od tromjesečnog prosjeka na burzi prije natječaja. Ako bi bila niža, onda bi morao ponuditi i platiti po tromjesečnom prosjeku na burzi. Dionice naravno ne moraš prodati ako ne želiš, tvoje je pravo prodati mu ih ili ih zadržati.

Drugo – cijena je sad na 6kn. Recimo da u trenutku ponude bude na 15kn; kupac daje ponudu na 10kn. Pretpostavljam da to znači pad dionice na burzi blizu tih 10kn?

U tom tvom primjeru, ako bi u trenutku ponude tromjesečni prosjek bio 15 kn, kupac bi morao dati ponudu ostalim dioničarima svejedno po 15 kn, iako bi od HT-a i ZABE otkupio po 10 kn.

Ignore: KressoM, delux

Gore, dolje, tromjesečni, ponuda…. što god..
Svi imamo prilike i kupiti i prodati, dobra je likvidnost.
Uskoro će, unatoč poslovičnoj sporosti, Agencija odobriti preuzimanje Tele 2.
Mnoge će stvari biti izvjesnije.
Mislim da je taj trenutak dobro dočekati u papiru, da ne bude trčanja kao kada je vijest o prodaji Tele 2 objavljena.
Sjećate li se onog otvaranja ?

@zlocesti
čim se odobri preuzimanje tele2, OPTE ide na burzi bar 1 kunu gore jer je jasno da je ona onda na redu za preuzimanje

Kreće treći val danas, kako sam i predvidio. Mogli bi danas
doći blizu "sedmice", a sutra na otvaranju možda i preko 7.

Bilo bi dobro da tromjesečni prosjek bude oko "desetke" kada
izađe natječaj početkom iduće godine i to je po meni razlog
ovog rasta, tako da ima još "mesa" za porast cijene

to je ključno!
cijenu na burzi treba idući mjesec dana polako kupnjom gurati na 10 kn i tu je držati 3 mjeseca do natječaja i onda je to minimalna cijena na natječaju! vjerujem da se nitko od dioničara ne bi bunio protiv toga? :-))
[/quote]

super, ja sam za! 😉

http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-optima-telekom-dobitnica-dana/ar-197821/

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

sad ljudima treba ući u glave da je nova razina trgovanja 6,x kuna….onda se kreće na kotu 7….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

čak 2/3 prometa na ZSE otpada na OPTE !

Ekipa,
da li netko ima neki izračun koliko OPTE vrijedi A1? Tj. koliko trenutno nominalno doprinosi kao segment profitabilnosti HTu, da li bi toliko značila i unutar A1? Da li to ima utjecaja na očekivani EV od OPTE?

Možda je bilo nešto napisano o ovome ali mi je promaklo pa ako može copy-paste ili neka analiza…

Hvala!

Ekipa,
da li netko ima neki izračun koliko OPTE vrijedi A1? Tj. koliko trenutno nominalno doprinosi kao segment profitabilnosti HTu, da li bi toliko značila i unutar A1?

to ćeš saznati kad se otvore ponude od A1 i UG i vidi ponuđena cijena po dionici

a npr ako A1 ponudi 15kn a UG 13kn moze li onda UG reci nudimo 16 ? ko na burzi pa ko da vise ? 😁😄😃😀

Kako znate da su poslali ponude?

Kako znate da su poslali ponude?

nisu pristigle kad natječaj još nije raspisan, to je valjda jasno!??govorimo o situaciji koja se treba dogoditi početkom iduće godine
da su ponude već pristigle, cijena bi sada bila na 1x kuna, a ne na 6

New Report

Close