OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Već veći broj kolega pita za knjige dioničara pa evo malo da pomognemo sa usporedbom dvije knjige dioničara na datume 05.07.2019 i 21.08.2019.

Datum 5.7.2019. prva knjiga
top 10 – 49 563 986 kom – 71,38%
top 50 – 59 135 986 kom – 85,16%
top 100 – 62 340 630 kom – 89,78%

11.-50. mjesto – 9 572 000 kom
51.-100. mjesto – 3 204 644 kom

Datum 21.8.2019. druga knjiga
top 10 – 49 119 681 kom – 70,74%
top 50 – 58 654 049 kom – 84,47%
top 100 – 61 988 440 kom – 89,27%

11.-50. mjesto – 9 534 368 kom
51.-100. mjesto – 3 334 391 kom

Razlika prva I duga knjiga.
top 10 – 658 tisuća kom manje
top 50 -480 tisuća komada manje
top 100 -350 tisuća komada manje

11.-50. mjesto 30 tisuća komada manje
51.-100. mjesto 130 tisuća komada više

Komentar:
73 stara dioničara su do kraja izašla s ukupno 335 tisuća komada
Novih je 132 dioničara sa sakupljenih ukupno 350 tisuća komada
Addiko banka prebacila 395 000 komada na drugi račun. ZS prodaje sa svog redovnog računa a ne založenog računa.
Broj ljudi s manjim brojem dionica na noviji datum – 140
Broj ljudi s većim brojem dionica na noviji datum – 302

U top 100 trgovalo je 28 ljudi – 13 je smanjilo, a 15 povećalo udjele
Osim 3 veća prodavača u top100 (Z.S. najveći, osim njega ostala dva dosta manje ali ne u bezazlenoj količini od kojih je jedna poznata osoba iz top10 od prije), nitko driugi nije prodao više od 10000 komada
Iz top 100 nitko nije ispao prodajom dionica već su 3 nove osobe svojom kupnjom potisnuli druge
Od 100. do 200. mjesta 35 osoba je povećalo udjele dok je samo 5 smanjilo
– saldo je +270 000 kom
Prikazan promet je 1 435 000 kom, odnosno bez izvanburzovnog prebacivanja Addiko banke 1 035 000 kom
Promet na burzi je u tom razdoblju iznosio 2 075 000 kom što bi značilo da je dosta otišlo na trejdanje
,

Hvala i stotka za trud, svaka čast SIMKE!

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

hvala na trudu. koliko sam shvatio ukratko sve ide prema planu.

Čekaj malo shvatio si da sve ide po planu, veliki prodaju a hrpa malih kupuje?? Ovaj obrazac i nerazmjer prometa po danu i promjena u knjizi samo je dokaz kakva se igra ovdje igra već mjesecima

Malo proguglajte imena i prezimena
Lp

SIMKE, 24.08.2019. u 14:04

Malo proguglajte imena i prezimena
Lp

Jesam, čak sam sortirao po razlici sadašnjih i prijašnjih količina pa dobijem odmah listu najvećih kupaca i prodavača. Naravno, ne smijem izravno govoriti o imenima. Mogu ipak reći da nema nikakvih izraženih skrbničkih računa ni na jednoj strani već o pojedinačnim osobama ili određenim poslovnim subjektima pa se sve može, kako kažete, proguglati tko su ili što su. Shodno tome, da se primijetiti kako na strani kupaca ima dosta onih koji su na različite načine, zanimanjem ili poslovno, povezani s financijskim svijetom, dok je na strani prodavača po meni malo ‘šarenija’ situacija. Rado bih iznio još zanimljivih observacija, ali ne bi smio. Neka svatko iz ovog donese vlastiti zaključak, nadam se da sam malo razbistrio situaciju i otklonio neke nedoumice.
Jedna napomena: zadnji dan trgovanja koji se vidi u knjizi je ponedjeljak 19.8. što znači da se ne vide podaci trgovanja od utorka kada je bio onaj promet od 2 milijuna kuna.
Ps. Ako netko planira nabaviti noviju knjigu, otvoren sam za razmjenu.

http://www.seebiz.eu/blackstone-kupio-udio-u-bc-partnersu-vlasniku-united-grupe/ar-197718/

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

— Blackstone je poznat po upravljanju investicijama kao posebnoj kategoriji u okviru svoje Strateške Grupe za kapital i ovakva akvizicija nije neuobičajena. Američki mediji prenose da Blakcstone, osnovan 1985., upravlja imovinom vrijednijom od 470 milijardi dolara. Kompanijom rukovodi jedan od osnivača Blackstonea Stephen Allen Schwarzman, inače jedan od savjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa.
Ovo izgleda dobro.
Velik kapital, velike mogućnosti

Čekaj malo shvatio si da sve ide po planu, veliki prodaju a hrpa malih kupuje?? Ovaj obrazac i nerazmjer prometa po danu i promjena u knjizi samo je dokaz kakva se igra ovdje igra već mjesecima

Što se tiče prvoga, zapravo nije nikakva nova činjenica. Svi znaju o koja dva prodavača se radi, a na forumu se i dosta spekuliralo o razlozima. Dobra vijest je da ovome trenutnom u top10 nakon utorka nije ostalo još puno dionica kojima može raspolagati. Što se tiče trećeg većeg prodavača, ime većini nije poznato, ali nakon one blok transakcije u utorak od 150 000 kom ostalo mu je dosta manje nego prvome.
Možete na ovakvo odvijanje gledati i negativno, svatko ima svoje mišljenje, no nakon svoje analize kupaca i prodavača ja ne gledam tako. Ako vas zanima zašto možete mi se i privatno obratiti.
Što se drugoga tiče, ne mora se nužno raditi o nekim ‘igrama’. Evo, npr. nakon ponedjeljka, u usporedbi s datumom 5.7. vidi se da je jedna osoba bila skroz izašla s 46500 kom, dok je u utorak na dan dvomilijunskog prometa ušla s 51xxx kom. Njegov promet na burzi je 97 tisuća komada dok svježija knjiga pokazuje promjenu od samo 5 tisuća komada, a razlog može biti i obično smanjivanje prosjeka.

@Simke
Hvala na trudu. Manje više ste to dobro apostrofirali.Ja to pratim na malo većem vremenskom odmaku nego Vi.
Kad uspoređujete npr. sa zadnjih 6 mjeseci vidi se da je broj dionica u top 100 znatno veći nego sada, ja sam pao npr. za dosta mjesta a kupovao sam.
Onaj drugi dioničar što je ispao ispod top 10 istog imena kao Z.S. pomalo ponekad nešto prodaje i nije nikakava prijetnja nego suprotno od toga. Onaj što je prodao 150.000 nije fizička osoba i nema još puno, kupio je skrbnički. Ja znam koji. Hoću reći, treba znati knjigu pročitati tj. imati dosta informacija da znamo tko kupuje. U svakom slučaju palac gore za Vas.

hvala puno svima na info. a imate li predodzbu kad ce cijena gore. ? do kad se stigne jos dokupiti ?

Ajmo ovako otprilike : 5.9.-6kn
5.10.-7kn
5.11.-8kn
5.12.-9kn
5.1.-10kn…
U međuvremenu kad AZTN odobri UG-U kupnju TELE2 bit će katapultić.

hvala puno svima na info. a imate li predodzbu kad ce cijena gore. ? do kad se stigne jos dokupiti ?

Uvijek ima vremena za (do)kupiti….sada po 5,x kn, za mjesec dana moguće po 6,x, a krajem godine možda i po 10,x kuna. 😉

Ignore: KressoM, delux

Uvijek ima vremena za (do)kupiti….sada po 5,x kn, za mjesec dana moguće po 6,x, a krajem godine možda i po 10,x kuna. 😉
[/quote]

Istina, kako se natječaj bude bližio pa i kad se otvori, zarada će biti sigurnija i manja.

New Report

Close