Ne znam tko je prodavao.
Ne znam niti tko je jučer kupio dionica za 2 milijuna kuna.
Možda netko kupi knjigu dioničara pa nas prosvijetli.
citam i suza mi krene kako se ljudi brinu za tude novce i investicije, pa di ste bili svi vi kad se trebalo borit protiv banaka, stedionica i ostalih institucija koje su ljudima novce pokrali. I zasto netko visi na forumu o nekoj dionici koje nema, ne misli kupiti i vrijedi mu 0kn, ako se mislis napunit suti, pusti da forum malo zamre i onda ce ti ekipa prodati povoljno ali treba pripazit ljeto prolazi vracaju se ljudi pa kupnja bi se mogla pojacati te s tim i cijena podici. moje misljenje
Jedno pitanje za ekipu. Kolika je vrijednost dionice HTa ako primjenite iste parametre po kojima ocekujete prodaju Optime?
Jedno pitanje za ekipu. Kolika je vrijednost dionice HTa ako primjenite iste parametre po kojima ocekujete prodaju Optime?
Vlada prodaje svoj paket. Pričekaj pa ćeš znati.
Slažem se. Makar čvrsto vjerujem da će na kraju cijena kod prodaje biti vrlo dobra i da ćemo svi dobro zaraditi, trenutno ima još dosta nesigurnosti. Da nema nesigurnosti, cijena bi bila 10KN, a ne 5 KN. No da je sve 100% sigurno, ne bi bilo velikog potencijala za zaradu.
[/quote]
ali nije problem u cijeni. problem je u prodaji odnosno strahu da se neće opet iz nekog interesa odgoditi prodaja. Tada bi cijena opet roknula na 2,00-3,00kn.
Ako dođe prodaja, cijena je najmanji problem (od 9,00-15,00kn)
Tih 7,31 je bilo prije pripajanja H1.
Realno je da je trenutna procjena viša.
O premiji prilikom kupnje da ne govorim.
@tizian,
ili si vrhunski, profesionalno upoznat s OPTE tematikom
ili si vrhunski zabušant i spin doktor koji igra neku gadnu igru.
Vjerujem u ovo prvo. Čestitam na informiranosti i argumentiranim izjavama.
Ako ovo sve dobro završi kako očekujem(o), vodit ću te na ručak. 🙂 Bez romantike.
Ako izgubim pare (nije mi prvi put), onda ništa od ručka.
P.S. Nisam kupio OPTE zbog tvojih postova; tako da ne moraš imati 'teret'.
[/quote]
Ha ha, ne nalazim se u prvoj a ni u drugoj varijanti. Jednostavno sam se povezao s ljudima koji o telekom biznisu znaju više od mene, zamolio kolege koji su financijski analitičari da uđu dublje u materiju, posjetio zadnje 2 skupštine(tamo neslužbeno popričao s predstavnicima Uprave a poslije i s nekim bitnim dioničarima), proučio rješenja AZTN-A, usporedio transakcije u regiji, istražio tržište telekoma, neke bitne informacije saznao(Ugovor s Javnim bilježnicama i Ugovor za sve vrtiće, škole, domove, bolnice,holding s gradom Zagrebom a gdje su inače odlične marže) , pomoću kontakata provjerio neke stvari, pratio knjigu dioničara i odlučio investirati jer mi je odnos potencijalne zarade i rizika vrlo dobar.
Nisam nikoga nagovarao da kupuje, svatko odlučuje za sebe i prihvaća rizik za ulaganje, napisao sam sve u dobroj namjeri ali moram reagirati ponekad kad vidim da raznorazni levati pišu neistine i navlače ljude da prodaje radi vlastitog jala ili sitnih interesa a ti isti poviše svega još nemaju dionice ili možda ipak imaju(to nikad nisam razumio, to mi je jadno).Također isto vrijedi za one koje pišu tipa…ide to sutra na 9kn a da bi nekome skuplje uvalili svoje dionice.
Znao sam da će ovdje biti svega i da neće biti lako izdržati do kraja te mislim da će samo oni koji dočekaju ponudu zaraditi ozbiljan novac.
Ne tvrdim da će sve završiti odlično, ali ja ne vidim razlog da tako i ne bude, ako netko hoće naći crne scenarije uvijek će ih naravno naći…
Nisam opterećen sa zaradom, ako bude super, ako ne opet dobro, ja sam izabrao ovu igru…
@tizian, respect!
Puno truda si uložio za sebe ali i nesebično podijelio sa svima nama.
Da, i prema mojim izvorima ovo bi trebala biti lijepa priča. A već je bilo napisano – ovako nešto se dogadja jako rijetko na ZSE.
Ekipa, ima ovdje još vas par koji ste fino upućeni, da li netko ima neki izračun koliko OPTE vrijedi A1? Tj. koliko trenutno nominalno doprinosi kao segment profitabilnosti HTu, da li bi toliko značila i unutar A1? Da li to ima utjecaja na očekivani EV od OPTE?
Možda je bilo nešto napisano o ovome ali
mi je promaklo pa ako može copy-paste ili neka analiza…
Thx! Kokice ste svi kupili? Sad samo pratimo… 🙂
Slažem se. Makar čvrsto vjerujem da će na kraju cijena kod prodaje biti vrlo dobra i da ćemo svi dobro zaraditi, trenutno ima još dosta nesigurnosti. Da nema nesigurnosti, cijena bi bila 10KN, a ne 5 KN. No da je sve 100% sigurno, ne bi bilo velikog potencijala za zaradu.
[/quote]
ali nije problem u cijeni. problem je u prodaji odnosno strahu da se neće opet iz nekog interesa odgoditi prodaja. Tada bi cijena opet roknula na 2,00-3,00kn.
Ako dođe prodaja, cijena je najmanji problem (od 9,00-15,00kn)
[/quote]
Piše u rješenju AZTNA-a da nema više mogućnosti odgode.
Naravno da bi to oni htjeli, zato je navedena i Europska komisija da prati cjelokupni proces, ali i ViP i UG je tu koji prate da se sve odvija kako je i zadano, uostalom prodajna dokumentacija je predana AZTN-u. Toliko o tome da Optima nije važna, itekako je važan jezičac na vagi s lijepim tržišnim udjelom.
Kolega tizian, sve navedeno potpisujem i pridodajem jednu “sitnicu” a to je da OPTE nije državna tvrtka da bi se prodaja odvijala po njihovim šprancama.
Vlada prodaje svoj paket. Pričekaj pa ćeš znati.
[/quote]
Pitanje uopće nije bezazleno. Rekao bi da je jedna najpodcjenjenijih dionica na burzi. Ako pogledate da je poslovanje stabilno 7-8 godina, na horizontu nema rizika poslovanja, a u istom periodu trguje se sa EV/EBITDA rjetko iznad 3. Usporedno telekomi nikad ispod 6-7.
Da sam država ne bih prodao ispod 350 HRK/dionici!