OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovdje imaš članak o Libertyevim operacijama u EU i prodaji portfelja. Radi se o prodaji vrijednoj 18,4 milijardi eura.

Vodafone gets the green light from Europe for Liberty Global acquisition

Dakle, Liberty se odlucio povuci s vise tržišta i to su svi znali. Barem oni koji su u biznisu.

Za “nevjerne Tome”… SBB je u vlasništvu UG.

On je pred tri godine kupio operatera u Srbiji (IKOM) sa udjelom od 3,1% na trzistu za 14,5 Ebitda. Kasnije je Kopernikus prodan Telekomu Srbije 25 Ebitda.

Ne bih ulazio u politicku pozadinu transakcije sa Kopernikusom, no očito je da se regionalno fiksni i kablovski operateri ne prodaju za 7-8 Ebitda nego dosta skuplje. Pogotovo ako je to nekome ulaznica na tržište.

https://www.danas.rs/ekonomija/kopernikus-prodat-duplo-skuplje-od-sbb-a/

Znam da se ljudima to čini nevjerojatno, kada se na Optimu preslika takav potencijal rasta cijene. No, to su transakcije koje su se odigrale, a čisto sumnjam da u HT-u ne znaju koliko je SBB odnosno UG platio Ikom i ostale operatere.

Zez1 ne govori neistine tj laži, cijena nakon pripajanja sa H1 nije bila 8 kuna već 3 i kod same odluke pripajanja je skočila na 4,30. To je bio vrh, nakon toga je klizila prema 1,6 kn
Prije nego nešto objavite provjerite točnost informacija a ne trabunjati

@dgmaz

Daj malo pročitaj kaj napišem.
Kaj ZABA nije kupila svoj dio po 10 kuna.
Pa kak je onda cijena bila na 3 kune?
Uostalom ja sam samo ukazao na procijenjenu vrijednost Optime na 7,31 kn kojom barataju ovi forumaši.
Onda mi objasni kakva je to procjena da Optima vrijedi 7,1 kn a kažeš da je na ZSE tada vrijedila 3 kune.
Toliko o tome koliko neka procjena utječe na cijenu dionice.

A ovo da je kod vijesti o pripajanju na 4 mi je vrh.

Pa zato su i napravili procjenu na cca 7 kuna da bi ljudima što više dionica uvalili prije nego i oni iz H1 dobe dionice za prodaju.

Zato je cijena otišla na 1,6 kuna, a ne zbog procjene Delloite o 7,3 kuna.

Kad već želite govoriti o istini onda recite cijelu istinu a nemojte lagati o činjenicama.

Hvala.

Za “nevjerne Tome”… SBB je u vlasništvu UG.

On je pred tri godine kupio operatera u Srbiji (IKOM) sa udjelom od 3,1% na trzistu za 14,5 Ebitda. Kasnije je Kopernikus prodan Telekomu Srbije 25 Ebitda.

Ne bih ulazio u politicku pozadinu transakcije sa Kopernikusom, no očito je da se regionalno fiksni i kablovski operateri ne prodaju za 7-8 Ebitda nego dosta skuplje. Pogotovo ako je to nekome ulaznica na tržište.

https://www.danas.rs/ekonomija/kopernikus-prodat-duplo-skuplje-od-sbb-a/

Znam da se ljudima to čini nevjerojatno, kada se na Optimu preslika takav potencijal rasta cijene. No, to su transakcije koje su se odigrale, a čisto sumnjam da u HT-u ne znaju koliko je SBB odnosno UG platio Ikom i ostale operatere.

bravo kolega naimxs, odličan post!

ignore: one

Znaci ms85, na konju smo sto se tiče dcf! 👍

A ti misliš da će se UG kockati da ostane bez “mlade” i da će ići samostalno u napad na tržište bez ikakve fiksne infrastrukture? Nakon sto nisu ništa napravili sa Total TV. Ovaj put će skupo platiti mladu, bas kao sto je i BAT skupo platio TDR u drugom pokušaju, a nakon sto ga je isti devedesetih otjerao s tržišta. A1 će pritom biti sigurnosni ventil i katalizator cijene jer i oni će zasigurno imati vlastiti procjenu i bid za onoliko koliko njima Optima vrijedi.

Mislim da će se i UG i A1 natjecati za Optimu. Ajmo procjenit moju sigurnost na 70%.

Da sam siguran kao ti, založio bih kući i prodao auto i stavio sve na OPTE jer u tom slučaju očekujem minimalno 50% gore na ovu cijenu.

S obzirom da nisam siguran kao ti, uložio sam 7% svog smiješnog portfeljića. Sasvim dovoljno za 30% rizika da popušim pola, što je ono kako ja percipiram trenutno stanje.

Inače, smatram da je barem 50% šanse da Dinamo večeras pobijedi Rosenborg, a kvota je 1.65. Ovo je vrlo nesigurno ulaganje u mom svijetu. Kladionicom se ne bavim, to sam sada išao pogledati radi usporedbe.

Sa 100% sigurnošću mogu reći da je A1 zainteresiran za Optimu, ali tek nakon
due dilligence-a, tj. dubinskog snimanja. Tako je bilo uvijek do sada pri
preuzimanjima telekoma od strane VIP-a, tj. A1 telekoma. Za UG grupu
nemam saznanja kako rade. Jedini ‘problemčić’ pri prodaji bi mogao biti
taj što će HT pokušati na svaki način zadržati upravljanje i/ili vlasništvo
nad Optimom. Vidjet ćemo što će na kraju odlučiti AZTN, tj. Vlada, te
eventualno Europska komisija iliti njihova agencija za tržišno natjecanje,
ako bude potrebno.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Tako kazu brojke

Hrvatski telekom ne može ni pomoću trikova sadržati upravljanje. Ne razumijem ovo lupetanje kad se AZTN prije 3g. Izjasnio.

@Paulie

Da je sve 100% sigurno cijena ne bi bila 5 kn, već preko 10kn.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

@Paulie

Da je sve 100% sigurno cijena ne bi bila 5 kn, već preko 10kn.

Slažem se. Makar čvrsto vjerujem da će na kraju cijena kod prodaje biti vrlo dobra i da ćemo svi dobro zaraditi, trenutno ima još dosta nesigurnosti. Da nema nesigurnosti, cijena bi bila 10KN, a ne 5 KN. No da je sve 100% sigurno, ne bi bilo velikog potencijala za zaradu.

hm malo je čudno da 16.08. od 150 000 protgovanih dionica niti jednu nije prodao Sikirica.

kako to?pa tko onda prodaje tolike kolicine?

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

New Report

Close