Ovdje imaš članak o Libertyevim operacijama u EU i prodaji portfelja. Radi se o prodaji vrijednoj 18,4 milijardi eura.
Vodafone gets the green light from Europe for Liberty Global acquisition
Dakle, Liberty se odlucio povuci s vise tržišta i to su svi znali. Barem oni koji su u biznisu.
Za “nevjerne Tome”… SBB je u vlasništvu UG.
On je pred tri godine kupio operatera u Srbiji (IKOM) sa udjelom od 3,1% na trzistu za 14,5 Ebitda. Kasnije je Kopernikus prodan Telekomu Srbije 25 Ebitda.
Ne bih ulazio u politicku pozadinu transakcije sa Kopernikusom, no očito je da se regionalno fiksni i kablovski operateri ne prodaju za 7-8 Ebitda nego dosta skuplje. Pogotovo ako je to nekome ulaznica na tržište.
https://www.danas.rs/ekonomija/kopernikus-prodat-duplo-skuplje-od-sbb-a/
Znam da se ljudima to čini nevjerojatno, kada se na Optimu preslika takav potencijal rasta cijene. No, to su transakcije koje su se odigrale, a čisto sumnjam da u HT-u ne znaju koliko je SBB odnosno UG platio Ikom i ostale operatere.
Zez1 ne govori neistine tj laži, cijena nakon pripajanja sa H1 nije bila 8 kuna već 3 i kod same odluke pripajanja je skočila na 4,30. To je bio vrh, nakon toga je klizila prema 1,6 kn
Prije nego nešto objavite provjerite točnost informacija a ne trabunjati
@dgmaz
Daj malo pročitaj kaj napišem.
Kaj ZABA nije kupila svoj dio po 10 kuna.
Pa kak je onda cijena bila na 3 kune?
Uostalom ja sam samo ukazao na procijenjenu vrijednost Optime na 7,31 kn kojom barataju ovi forumaši.
Onda mi objasni kakva je to procjena da Optima vrijedi 7,1 kn a kažeš da je na ZSE tada vrijedila 3 kune.
Toliko o tome koliko neka procjena utječe na cijenu dionice.
A ovo da je kod vijesti o pripajanju na 4 mi je vrh.
Pa zato su i napravili procjenu na cca 7 kuna da bi ljudima što više dionica uvalili prije nego i oni iz H1 dobe dionice za prodaju.
Zato je cijena otišla na 1,6 kuna, a ne zbog procjene Delloite o 7,3 kuna.
Kad već želite govoriti o istini onda recite cijelu istinu a nemojte lagati o činjenicama.
Hvala.
Za “nevjerne Tome”… SBB je u vlasništvu UG.
On je pred tri godine kupio operatera u Srbiji (IKOM) sa udjelom od 3,1% na trzistu za 14,5 Ebitda. Kasnije je Kopernikus prodan Telekomu Srbije 25 Ebitda.
Ne bih ulazio u politicku pozadinu transakcije sa Kopernikusom, no očito je da se regionalno fiksni i kablovski operateri ne prodaju za 7-8 Ebitda nego dosta skuplje. Pogotovo ako je to nekome ulaznica na tržište.
https://www.danas.rs/ekonomija/kopernikus-prodat-duplo-skuplje-od-sbb-a/
Znam da se ljudima to čini nevjerojatno, kada se na Optimu preslika takav potencijal rasta cijene. No, to su transakcije koje su se odigrale, a čisto sumnjam da u HT-u ne znaju koliko je SBB odnosno UG platio Ikom i ostale operatere.
bravo kolega naimxs, odličan post!
Znaci ms85, na konju smo sto se tiče dcf! 👍
A ti misliš da će se UG kockati da ostane bez “mlade” i da će ići samostalno u napad na tržište bez ikakve fiksne infrastrukture? Nakon sto nisu ništa napravili sa Total TV. Ovaj put će skupo platiti mladu, bas kao sto je i BAT skupo platio TDR u drugom pokušaju, a nakon sto ga je isti devedesetih otjerao s tržišta. A1 će pritom biti sigurnosni ventil i katalizator cijene jer i oni će zasigurno imati vlastiti procjenu i bid za onoliko koliko njima Optima vrijedi.
Mislim da će se i UG i A1 natjecati za Optimu. Ajmo procjenit moju sigurnost na 70%.
Da sam siguran kao ti, založio bih kući i prodao auto i stavio sve na OPTE jer u tom slučaju očekujem minimalno 50% gore na ovu cijenu.
S obzirom da nisam siguran kao ti, uložio sam 7% svog smiješnog portfeljića. Sasvim dovoljno za 30% rizika da popušim pola, što je ono kako ja percipiram trenutno stanje.
Inače, smatram da je barem 50% šanse da Dinamo večeras pobijedi Rosenborg, a kvota je 1.65. Ovo je vrlo nesigurno ulaganje u mom svijetu. Kladionicom se ne bavim, to sam sada išao pogledati radi usporedbe.
Sa 100% sigurnošću mogu reći da je A1 zainteresiran za Optimu, ali tek nakon
due dilligence-a, tj. dubinskog snimanja. Tako je bilo uvijek do sada pri
preuzimanjima telekoma od strane VIP-a, tj. A1 telekoma. Za UG grupu
nemam saznanja kako rade. Jedini ‘problemčić’ pri prodaji bi mogao biti
taj što će HT pokušati na svaki način zadržati upravljanje i/ili vlasništvo
nad Optimom. Vidjet ćemo što će na kraju odlučiti AZTN, tj. Vlada, te
eventualno Europska komisija iliti njihova agencija za tržišno natjecanje,
ako bude potrebno.
Hrvatski telekom ne može ni pomoću trikova sadržati upravljanje. Ne razumijem ovo lupetanje kad se AZTN prije 3g. Izjasnio.
Da je sve 100% sigurno cijena ne bi bila 5 kn, već preko 10kn.
Slažem se. Makar čvrsto vjerujem da će na kraju cijena kod prodaje biti vrlo dobra i da ćemo svi dobro zaraditi, trenutno ima još dosta nesigurnosti. Da nema nesigurnosti, cijena bi bila 10KN, a ne 5 KN. No da je sve 100% sigurno, ne bi bilo velikog potencijala za zaradu.
hm malo je čudno da 16.08. od 150 000 protgovanih dionica niti jednu nije prodao Sikirica.
kako to?pa tko onda prodaje tolike kolicine?