Cijena od 1,6 do 2 kune je bila preko godine dana i moglo se fino skupiti ali nitko nije vjerovao da će danas biti na 5 kuna. Da ste onda znali svi bi kupili
@randopph
A gle, preuzeli su dosta veliki dug ali usporedi prihode, tržišni udio, broj RGU-korisnika , dug pa ćeš imati širu sliku s naglaskom da se u 2019 očekuje puna sinergija pripajanja H1 po pitanju smanjenja troškova odnosno povećanja operativne marže tj. EBITDA a koja bi trebala iznositi ove godine preko 150 mil.kn.
Da skratimo cijelu priču, ako kome nije jasan današnji promet po ovim cijenama, nek se primi zemljišta na Braču i štandova na Borongaju.
znaci li to da neko zna da je tele2 rijesena stvar?
Cijena od 1,6 do 2 kune je bila preko godine dana i moglo se fino skupiti ali nitko nije vjerovao da će danas biti na 5 kuna. Da ste onda znali svi bi kupili
Mudro zboriš.
Svaka čast
Tih 7,31 je bilo prije pripajanja H1.
Realno je da je trenutna procjena viša.
O premiji prilikom kupnje da ne govorim.
pratim ovaj topic intenzivno, bilo odličnih komentara, procjena, prepucavanja.. uglavnom svega i svačega, ali se moglo i puno naučiti.
međutim, ovaj dio mi je najzanimljiviji. barem 30-ak puta je spomenuta procjena od 7,31 kn prije spajanja. kako može sadašnja procjena biti veća ako su dobili većeg bolesnika od njih samih? koliko je bio ono omjer zamjena dionica od H1? ako se sjećam to nitko ovdje nije napisao niti pokušao objasniti.
[/quote]Koliko ja znam zadnja dva izvješća su pozitiva. Dakle H1 nije teret, naprotiv.
Tih 7,31 je bilo prije pripajanja H1.
Realno je da je trenutna procjena viša.
O premiji prilikom kupnje da ne govorim.
@tizian,
ili si vrhunski, profesionalno upoznat s OPTE tematikom
ili si vrhunski zabušant i spin doktor koji igra neku gadnu igru.
Vjerujem u ovo prvo. Čestitam na informiranosti i argumentiranim izjavama.
Ako ovo sve dobro završi kako očekujem(o), vodit ću te na ručak. 🙂 Bez romantike.
Ako izgubim pare (nije mi prvi put), onda ništa od ručka.
P.S. Nisam kupio OPTE zbog tvojih postova; tako da ne moraš imati ‘teret’.
hm malo je čudno da 16.08. od 150 000 protgovanih dionica niti jednu nije prodao Sikirica.
Zez1 ne govori neistine tj laži, cijena nakon pripajanja sa H1 nije bila 8 kuna već 3 i kod same odluke pripajanja je skočila na 4,30. To je bio vrh, nakon toga je klizila prema 1,6 kn
Prije nego nešto objavite provjerite točnost informacija a ne trabunjati
Ja ne vidim razlog da s jedne strane DT kupuje austrijski UPC za 10EV/Ebitda i da s druge strane prodaje Optimu za 4,78 EV/Ebitda koliko je sada.
Znate li na koliko bi trebala biti cijena da se dostigne valuacija UPC-a?
16,8 kuna ukoliko koristimo podatak sa moje dionice da je EV 730,2 miljuna kuna, a Ebitda 152,2 milijuna kuna. Ako dodamo još i dvjesto milijuna kuna duga prema dobavljačima koji nije monetiziran dolazimo do potencijalne cijene od cca 14 kuna po dionici.
U odnosu na postojeću cijenu koliki je potencijalni upside?
2,6 puta ili 260%
Postoje javni podaci pa ih sami provjerite.
Ja ne vidim razlog da s jedne strane DT kupuje austrijski UPC za 10EV/Ebitda i da s druge strane prodaje Optimu za 4,78 EV/Ebitda koliko je sada.
Ja bih jako volio da si ti u pravu, ali DT mora prodati Optimu upravo sada, a Liberty nije morao prodati UPC (možda i je, ali svakako nije imao vremenski rok za to).
Potrebna su dva zainteresirana za ostvariti veću cijenu. Čini se da ih imamo, ali vrijeme će pokazati da li je to stvarno tako.
Druga stvar je položaj na tržištu. Optima je daleko od “leading cable operatora” kako se u članku koji sam našao opisuje UPC.
Inače, imam OPTE i kasno sam ju kupio.
@novela suglasan.
U prilogu DCF PV sa terminalnim periodom.
Ne MOGU!!! dobiti vrijednost manju od 10
Također ako izuzmem rast EBITDA u 2019 dobijem Deloitteovih 7,5 (što ukazuje da je model korektan)
Molim ako netko ima dodatnih info srušiti procjenu!!
Ja bih jako volio da si ti u pravu, ali DT mora prodati Optimu upravo sada, a Liberty nije morao prodati UPC (možda i je, ali svakako nije imao vremenski rok za to).
Potrebna su dva zainteresirana za ostvariti veću cijenu. Čini se da ih imamo, ali vrijeme će pokazati da li je to stvarno tako.
Druga stvar je položaj na tržištu. Optima je daleko od "leading cable operatora" kako se u članku koji sam našao opisuje UPC.
Inače, imam OPTE i kasno sam ju kupio.
[/quote]
Ne mora prodati sada. Ako ne dobije zadovoljavajuću cijenu neće je prodati. Ne prodaje se pod muss. HT može nastaviti prodavati i upravljati Optimom do sredine 2021. godine i onda prestaje upravljanje po sili Odluke AZTN.
A ti misliš da će se UG kockati da ostane bez “mlade” i da će ići samostalno u napad na tržište bez ikakve fiksne infrastrukture? Nakon sto nisu ništa napravili sa Total TV. Ovaj put će skupo platiti mladu, bas kao sto je i BAT skupo platio TDR u drugom pokušaju, a nakon sto ga je isti devedesetih otjerao s tržišta. A1 će pritom biti sigurnosni ventil i katalizator cijene jer i oni će zasigurno imati vlastiti procjenu i bid za onoliko koliko njima Optima vrijedi.
Inače, Liberty se povukao iz srednje i dijela Zapadne Europe i znalo se da prodaju dosta europskih operacija.