OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Barbosa, neozbiljno je pisati da je investitor mogao prije koji mjesec kupiti po 2-3 kn.
Nije isto kupiti nešto malo na burzi ili preuzeti tvrtku od 2 najveća dioničara, od kojih jedan ima upravljačku ulogu. Predajom dokumentacije za prodaju je napravljen jedan ozbiljan korak naprijed.

kolega, ja sam cijeli život u trgovini i kombinacijama i moje , subjektivno, je da se za svaku transakciju dobro pripremim i po mogučnosti platim manje…e sad, tvrtka koja raspolaže milijardama ima i ured koji radi strategije i da je interes UG ili A1 postojao ili da postoji, oni bi sada bi bili u debeloj poziciji i to bi se vidjelo kroz akumulaciju i promjene dioničara, u top10 opte ulaziš sa samo 500k dionica a tamo promijena, tj. okrupnjavanja pozicije nema nego upravo suprotno, od početka ovog ludila, top 10 je skratio poziciju za više miliona komada

dakle kolega, osim medijskig naklapanja i burzovnih špekulacija, da li postoji i jedna jedina materijalna činjenica koja ukazuje na namjeru eventualnog investitora ili nešto drugo što bi opravdalo očekivanja malih investitora da će opte na javnom natječaju, čija priprema bi trebala započeti za 7+ mj, biti uspješno prodana i to za višestruku vrijednost nego što je to bila krajem 5.mj dakle niti prije 3 mj?

najbliže realnome je napisao kol jubito koji je rekao da su se svi raspoloživi telekomi u eu prodali pa će valjda isto tako i opte…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Nemoj se ljutit ali kontam da mjesas građevinu sa dionicama dva totalni suprotna načina investiranja, pitanje je po kojoj cijeni je vaš kupac prodao sva ta vaša zemljišta odnosno koliko je on zaradio. Što se tiče jesi li ili nisi dinusaur jesi kao i većina ovdje kad si prodao kuću godinu poslije se stvorio bitcoin koji je u početku vrijedio 0.0001 usd, a danas 10k usd, drugim riječima mijenja se pogled na sve dok nam mentalitet ostaje isti

Nemoj se ljutit ali kontam da uopće nisi skužio da je to bila anegdota o ljudskoj pohlepi i ništa više a o prosipanju “pameti” nakon što se nešto dogodi kao btc, propuštenim prilikama i što bi bilo da je bilo, je sasvim suvišno raspravljati.

@barbosa
Sve što si napisao su iskrivljene i netočne konstatacije.
Motiv? Nadam se da je rijeć samo o tome da nisi pripremljen za Optimu.
Ako želiš kupi knjigu dioničara za 125kn, ja ću ti poslati knjigu otprije pola godine ili godinu ili otkad želiš(imaš moju rijeć) pa ćeš onda znati tko kupuje i prodaje, u top 100 ti ima znatno veći broj dionica nego prije godinu dana, ovi iz top 10 tipa Ćurković i Sikirica znaš zašto su prodavali, a neki iz top 10 su neke kolicine prebacili na skrbničke, ima dosta novih skrbničkih a ima tu i zanimljive ekipe koja kupuje…
Nije to previše bitno tko kupuje ili prodaje na burzi, bitna je cijena koja će se postići na natječaju.

‘Preuzimanje Optima Telekoma trebalo bi jaku kontrolu AZTN-a’

https://www.ictbusiness.info/kolumne/komentar-a1-hrvatska-u-iscekivanju-prodaje-optima-telekoma

Kupi na glasine prodaj na vijesti, ili čekaj ponudu. U G ne može komentirati
eventualno preuzimanje OPT, jer još nije dobio odobrenje Regulatora za preuzimanje Tele 2. A interes A1 mislim da nije sporan.

@barbosa

Sve što si napisao su iskrivljene i netočne konstatacije.
Motiv? Nadam se da je rijeć samo o tome da nisi pripremljen za Optimu.
Ako želiš kupi knjigu dioničara za 125kn, ja ću ti poslati knjigu otprije pola godine ili godinu ili otkad želiš(imaš moju rijeć) pa ćeš onda znati tko kupuje i prodaje, u top 100 ti ima znatno veći broj dionica nego prije godinu dana, ovi iz top 10 tipa Ćurković i Sikirica znaš zašto su prodavali, a neki iz top 10 su neke kolicine prebacili na skrbničke, ima dosta novih skrbničkih a ima tu i zanimljive ekipe koja kupuje…
Nije to previše bitno tko kupuje ili prodaje na burzi, bitna je cijena koja će se postići na natječaju.

onda, kol tizian, natječaj je javan pa ponudite…ili mislite da će netko drugi ponuditi a vi ga po 2kn preduhitriti par mj. prije i onda mu to debelo naplatiti … ako nije ovca, onda se još na ovim prostorima tako nešto nije dogodilo…a mislim da neće niti ovaj puta…niš, ćekamo natječaj pa će se brojati..ili ipak neće..

“ili mislite da će netko drugi ponuditi a vi ga po 2kn preduhitriti par mj. prije i onda mu to debelo naplatiti”

Kolega, nije se moglo kupiti puno (značajniji udio) na 2kn osim da se poveća znatno cijena što se i dogodilo.
Dakle, nije nitko nikoga preduhitrio nego je “mali” (ako je rano počeo) uspio skupiti za njega dovoljnu količinu.
Mislite da je UG ili A1 400.000 ili 800.000 kom značajan udio???
Znate li gdje bi otišla cijena na burzi da su pokušali značajniji udio kupiti preko burze?!?
Otišla bi na veću cjenovnu razinu nego što će ići na javnom natječaju.

Deloitte 7,31kn
Barbosa 0,09 lipa.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Nije mi logično da zainteresirani kupac ne kupuje na burzi direktno ili preko prijatelja prije objave natječaja. Ovo bi trebala biti cijena na kojoj je brana, barem dok se ne uključi konkurencija.

Ima relativno malo freefloat dionica. Ako i potencijalni kupac skupi cca 10% dionica na burzi, neće u konačnici puno uštedjeti. Takvo bi mu se skupljanje samo obilo o glavu.

A sto b netko odnosno kupaci uopće postigao takvim sakupljanjem na burzi?

Dakle, kupac želi kupiti paket da stekne potpunu kontrolu, ako uđe u rizik ganjanja cijene na burzi onda u situaciji konkurenta ulazi u rizik davanja kontraponude i preuzimackog rata izneđu dviju zainteresiranih strana. Da bi to izbjegao, za potpunu kontrolu kupac je spreman obicno platiti visoku premiju.

Nece kontraponuda doci ako jedan zainteresirani kupuje na burzi nego ako bude drugi zainteresirani.
Kupac joji da najbolju cijenu i prode na natjecaju mora pislije svim dionicarima ponuditi isto. Dionicari ne moraju prodati ali ponuditelj mora isigurati sredstva unaprijed za sve .

Ma isto je to. Nitko ozbiljan neće sakupljati na tržištu jer ne može doći do kontrolnog paketa, a da ne digne cijenu u nebo.

Tih 7,31 je bilo prije pripajanja H1.
Realno je da je trenutna procjena viša.
O premiji prilikom kupnje da ne govorim.

pratim ovaj topic intenzivno, bilo odličnih komentara, procjena, prepucavanja.. uglavnom svega i svačega, ali se moglo i puno naučiti.
međutim, ovaj dio mi je najzanimljiviji. barem 30-ak puta je spomenuta procjena od 7,31 kn prije spajanja. kako može sadašnja procjena biti veća ako su dobili većeg bolesnika od njih samih? koliko je bio ono omjer zamjena dionica od H1? ako se sjećam to nitko ovdje nije napisao niti pokušao objasniti.

New Report

Close