https://www.ictbusiness.info/kolumne/komentar-a1-hrvatska-u-iscekivanju-prodaje-optima-telekoma
Članak je iz srpnja ali nebitno, mislim da će to biti ozbiljno pripetavanje između A1 i UG, iz tog razloga po meni ponude bi mogle biti i iznad prosječnih za ovakve telekome, A1 već dugo snima Optimu i neće štedjeti a UG pogotovo.
Vidjeti ćemo na natječaju što će biti, još da ide vrijeme malo brže…
Pakso je psotavio dobro pitanje.. a zamislite da na burzu izadje A1 i UG (Tele2 + Optima).. i onda natjecanje koje ce telekom dat vecu dividendu 😉
Zašto ne…ako se to realizira i poslože stvari uz određene investicije biti će to ozbiljna telekom firma sa lijepim tržišnim udjelom.
Ja bi stručnjake na ovoj dionici pitao:
1. Zakaj cijena dionice pada?
Tu su se gospoda klela da će približavanjem prodaje cijena rasti.
2. Koliki je sad prosjek 3 mjeseca i što ako će dalje padati?
Kaj buju rekli ovi kaj su na nagovor pojedinaca kupovali iznad 5 kn jer nema straha da će manju cijenu dobiti.
3. Cijelo vrijeme pro.seravanje s knjigom dioničara jer se u njoj vidi tko kupuje a tko prodaje.
Sada najedanput ispada da pojma nemate tko prodaje jer su dionice pod zalogom
4. Od početka tvrdim da netko od početka godine izlazi iz Optime.
Sada napokon znamo tko i zašto.
S time da sad umjesto na 1,5 kn izlaze na 5 kuna (mislim da sjekirica na 2kn nije prodavao) pa si izračunajte koliko je netko bezveze zaradio, odnosno s vezom popušio.
Molio bi ove drukere koji cijelo vrijeme pišu da ovo ide na 10 kn lijepo uzmu kredite (hako su Vam povoljni) i spasite Shekiricu a Vi ćete masno zaraditi.
Delajte malo, a ne prodavajte samo maglu drugim investitorima.
Ps. Gdje da Vas tuže ovi kaj su kupovali iznad 5 kuna.
Molim kontakt podatke!
Hvala!
Evo Zez1 ti si sad postavio par, neukima izazovnih pitanja. Meni su ova pitanja banalna, pa probaj ti malo odgovariti na moja.
Cijenu dionice diktira tržište, a ne ne znam kaj kako bi neki htjeli, odnosno imaju stečevinu iz prijašnjih uređenja države, pa je teško daj mindset mijenjati. Znači ponuda je upravo veća nego što bi potražnja mogla progutati. Ili misliš da se nešto drugo ovdje događa, pa te molim da objasniš svoje pitanje, ne moraš dati odgovor na moje.
Cijena je veća nego prije 4 mjeseca, a ako ekipa ne računa na prodaju, evo ti odgovori zašto je tako?!?
Od početka godine netko izlazi, a netko ulazi, to je tako u svakoj dionici. Ili misliš da ovdje postoji neka urota?
ovo ide na 10 kn.
– gospon Zez1 zašto vi mislite da ovo ide na 10 kn ???
Ja bi stručnjake na ovoj dionici pitao:
1. Zakaj cijena dionice pada?
Tu su se gospoda klela da će približavanjem prodaje cijena rasti.
Zakaj cijena sada raste?
Molio bih te da slijedeći put kad krene padati opet dođeš, citiraš ovo i pitaš zakaj pada.
2. Koliki je sad prosjek 3 mjeseca i što ako će dalje padati?
Kaj buju rekli ovi kaj su na nagovor pojedinaca kupovali iznad 5 kn jer nema straha da će manju cijenu dobiti.
Buju rekli “fool me once, shame on you. fool me twice, shame on me.” Kao i svi kojima je netko, nekad u životu prodao muda pod bubrege (btw, bijeli bubrezi su muda i dramatično bolji od pravih bubrega, probati svakako).
3. Cijelo vrijeme pro.seravanje s knjigom dioničara jer se u njoj vidi tko kupuje a tko prodaje.
Sada najedanput ispada da pojma nemate tko prodaje jer su dionice pod zalogom
Ili pod skrbničkim, pa opet nemaju pojma. Nitko ništa ne zna, krhko je znanje.
4. Od početka tvrdim da netko od početka godine izlazi iz Optime.
Sada napokon znamo tko i zašto.
S time da sad umjesto na 1,5 kn izlaze na 5 kuna (mislim da sjekirica na 2kn nije prodavao) pa si izračunajte koliko je netko bezveze zaradio, odnosno s vezom popušio.
Jako je lijepo zaraditi 200% u par mjeseci. Rekao bih da se isplati dići kredit za to. A ti?
Molio bi ove drukere koji cijelo vrijeme pišu da ovo ide na 10 kn lijepo uzmu kredite (hako su Vam povoljni) i spasite Shekiricu a Vi ćete masno zaraditi.
A što si ti nego druker?
Znači, da si dobronamjeran, upozoravao bi ljude da se ne zalijeću dok cijena raste, a ne svaki put kad malo propadne došao ovdje s “dobronamjernim” pitanjima na koja ili svi odavno znaju odgovor ili se odgovor ne može znati. Znači, jedina motivacija ti može biti da na laganu paniku od pada cijene baciš šibicu i nadaš se požaru. Zašto?
Delajte malo, a ne prodavajte samo maglu drugim investitorima.
Ps. Gdje da Vas tuže ovi kaj su kupovali iznad 5 kuna.
Molim kontakt podatke!
Hvala!
Evo jedno konkretno pitanje:
Na koliko ti, prema poslovnim rezultatima, cijeniš OPTE-RA i kako si izračunao tu vrijednost?
Pa da se prestanemo zajebavat i napravimo pravu raspravu.
– gospon Zez1 zašto vi mislite da ovo ide na 10 kn ???
[/quote]
Gđa Ivana. Ne mislim ja, već DRugi.
Po meni bi cijena preizimanja bila na 5 kuna.
Uz uvjet da se nađe kupac.
Možda ZABI netko i plati više, ali sumnjam.
Naime ZABA bi već prodala da je to taj slučaj.
Ako uzmeš u obzir recesiju koja vani dolazi sljedeće godine onda i cijena od 5 kuna nije loša.
Inače apropo 10 kn zanimljivo kako pojedini likovi cijene svoje dionicu duplo.
Valjda im zarada od 30-40% nije dovoljna.