Nemojte se previse pouzdati u te garancije na depozite do 100.000 EUR. Da dode do malo ozbiljnije financinske krize u RH nema sanse da bi mogao podici taj depozit. Mogao bi eventualno 500 EUR dnevno. Sjetite se kako je to bilo u Grckoj prije par godina.
Dionice uvijek mozete unovciti. I u takvoj situaciji bi vjerojatno i vise vrijedile.
slazem se sa notion.. zato sto to drzava garantira.. ako banka propadne, a sto ako drzava propadne 😉 ko onda garantira. no to ovdje nije tema.. ja sam lijepo napisao godpodinu kada nije bio upucen.
Nemojte se previse pouzdati u te garancije na depozite do 100.000 EUR. Da dode do malo ozbiljnije financinske krize u RH nema sanse da bi mogao podici taj depozit. Mogao bi eventualno 500 EUR dnevno. Sjetite se kako je to bilo u Grckoj prije par godina.
Dionice uvijek mozete unovciti. I u takvoj situaciji bi vjerojatno i vise vrijedile.
kakvo lupetanje, dragi bože
dionice sigurnije od pologa zaštićenog državnim jamstvom
saberi se
Da li je Sikirica prodao 100.000 komada ? Vidi se na moje dionice da prodaje luđački u zadnja 2-3 tjedna.
Budem narucio knjigu za next week pa ako bude nesto interesantno javim.
Medjutim usual suspects su tu u igri nedvojbeno.
kakvo lupetanje, dragi bože
dionice sigurnije od pologa zaštićenog državnim jamstvom
saberi se
[/quote]
Naravno da jesu. Samo ih moras znati odabrati. A da ne pricamo o zaradi.
A drzavno jamstvo drzave kao sto je RH mozes okaciti macku o rep.
Tih 40.000 komada na 5,35 kn su 2 naloga, a ne jedan. No bio je na toj cijeni još jedan nalog od 85.000 dionica koji se nakon ovog većeg istresanja po bidu povukao.
Svatko tko je ikada držao knjigu dionica mogao je vidjeti da gospon Sikirica ima dva računa. Jedan pod zalogom, a drugi na kojem je slobodna pozicija. Ta dva računa se vide na SKDD kao zbrojene pozicije, al na disku se vide kao razdvojene – na dva računa.
Tako da doticni zaista ima 700 tisuća dionica, al vise od 500 tisuća su njegove, a ostatak je pod zalogom.
Cisto da insinuatori koji konstantno insinuiraju potroše 125 kuna pa se osobno uvjere u gornji “statement”.
da se i ja ubacim.. malo gledao koliko atzn-u treba za rijesenje o prodaji teleta.. pa po mojoj procijeni 2-3 mjeseca.. znaci tada ce biti skok na “konja ili magarca” pa voznja dalje..
Cijena obveznica Optime konstantno pomalo raste što je naravno dobar znak.
U petak je vjerovatno Sikirica prodao pošto poto bar cca 100.000 komada što se vidi po trgovini, očito taj dio pod zalogom koji se mora rijesiti.
Ne znam točno, ali mislim da ih nema još puno tj. bliži se kraj.
Po meni, prilika je za kupovati na nekih 5kn jer ne znam baš da će je više do natječaja biti.
Vidjeti ćemo uskoro pa ćemo više znati, vrijeme će sve pokazati, a ono u ovom slučaju ide dosta brzo.
Pod zalogom je imao 445.555 prije početka rasprodaje, pod pretpostavkom da je u petak prodao cca 100-120 tisuća komada, ostalo bi mu još cca 100.000 komada ako će se te založene dionice prodavati do kraja.
Poslije onako dobrog izvješća za prvo polugodište, kupnje Tele2 od strane UG(njihov interes za Optimu je neupitan ) i potvrde AZTN-A da je povjerenik odnosno HT predao prodajnu dokumentaciju za natječaj koji ide u siječnju 2020, realno bi bilo da je cijena otišla iznad 6, onda ti se pojavi jedan Sikirica(uz suport drugih navlakača) koji pošto poto mora prodati i eto cijene ispod 5kn.
Sve je to burza, da toga nema ne bi bilo ni zarade a ni gubitka, po meni cijena će se nivelirati kako će se datum javnog natječaja približavati. Moje razmišljanje…