OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da se nitko ne javi za natječaj za telekom sa značajnim tržišnom udjelom.
Čini mi se malo smiješna konstatacija. Jedina varijanta da se nitko ne javi je ta da vlasnici prodaju Optimu prije siječnja 2020, s obzirom na sve to je moguća opcija.

Sačekajmo financijsko izvješće za treći kvartal pa ćemo biti barem malo pametniji.

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Sačekajmo financijsko izvješće za treći kvartal pa ćemo biti barem malo pametniji.

Sa svakim iducim FI raste potencijalna konacna cijena. Bar je zasad tako.

Meni je vjerojatnije da se ipak ne desi natječaj nego da se nitko ne javi na natječaj.
Vjerojatnost da se ne desi natječaj (odnosno da OPET dođe do preokreta) je jako mala.
Vjerojatnost da se nitko ne javi na natječaj je jednaka nuli.

I naravno da ipak postoji vjerojatnost da se ipak ne desi natječaj, bez obzira to netko priznao ili ne, drugima ili sebi.
Da tako nije, trenutna cijena bi bila min. 8,00kn.

Ne postoji. Niti najmanja mogucnost.
Dokumentacija je predana. Kad se ovjeri raspisuje se natjecaj u zadanom roku.
Trzisna percepcija nema veze sa stvarnoscu.
Odnosno trziste vecinom pojma nema.
Ali zato mi neki imamo.
Vazno je pratiti, skupljati sav dostupan info, procesuirati ga, ici na skupstine, pricati s pravim ljudima…
A ne tamburati bez veze.

Da i ne bude natječaja to ne znaci da se Optima neće prodati.

Drugim riječima, natječaj nije nužan uvjet prodaje.

I to je tocno.
Medjutim natjecaj ide. Papiri su napisani. Predani.
Nema sile u univerzumu koja moze omesti proces koji je u interesu svima osim HT-u.
I koji je zakonska obveza. Rjesenje AZTN po kojem se radi ima snagu zakona.
U njemu pise prejasno da odgoda vise nema.

Kolega metalik, s obzirom da ste tako sigurni u ishod da će se ići u natječaj (odnosno prodaju) i s obzirom da sam ja siguran (a sigurno i vi) da će se postići minimalna cijena od 9,50kn, što je cca 80% na trenutnu cijenu, predlažem da dignite gotovinski kredit (cca 7%) i dokupite veći iznos Optime.
Ako slučajno niste kreditno sposobni, dogovoriti ćemo se da vam ja dam pozjmicu sa 12% godišnjom kamatom, uz naravno nekakvo osiguranje.

kolega starigrac, nikad nista u zivotu nije sigurno. mozda kolega metalik ima dosta i ne treba mu vise. ja isto imam vec dosta i ne treba mi vise.. mozda kolega metalik nije pohlepan da oce jos i jos.. zasto Vi ne kupite ako nemate ?

Ja imam ali nisam 100% siguran da će se stvari odviti kako je zapisano. Jednostavno mi je prelagano da ću ja toliko zaraditi a HT izgubiti.
Da sam siguran kao i kolega metalik u zapisano, argument tipa dosta mi je, ne trebam više bi mi bio stvarno smiješan.

Da se vratim na vašu prvu rečenicu, kolega metalik tvrdi da je ovo sigurno kao smrt i porez..

Kad bi nekima izdala garancije Vlada RH i dalje bi tražili neke crne scenarije ali bi cijena bila na burzi bar 10 kuna.
Kaj mislite da Vam je novac u banci siguran, pitajte da Vam daju garanciju prije nego im date novac na raspolaganje.

New Report

Close