OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nisam siguran da li ovo može biti prodano direktnom pogodbom ili je po onom riješenju obavezan međunarodni javni natječaj?

I ja tako mislim. Ako HT upravlja s OT do javnog natječaja onda ne može prodati ranije. Na takav način bi se dopustilo manipuliranje.

Prije ikog će ZABA odlučivati o prodaji, odnosno na koju cijenu pristaju, HT se neće puno pitati za mišljenje.

Ide natjecaj jer mora, tako pise.
HT usput povlaci i Zabine dionice jer tako posyizu najvecu cijenu.
Na natjecaju pobjedjuje tko da najvise.
Malima ide isplata i kraj price.

nisam siguran da li ovo može biti prodano direktnom pogodbom ili je po onom riješenju obavezan međunarodni javni natječaj?

Javni natječaj je propisan da se prisili ponajprije HT i ZABU da prodaju svoje udjele nekom trećem tj. da HT ne bi dodatno ojačao svoj položaj na telekom tržištu. Međutim, ako oni nađu kupca i ranije i dogovore se s njime za cijenu koja svima odgovara, ne vidim razlog da se ta transakcija ne bi mogla provesti prije i bez natječaja jer samom prodajom rješava se problem zbog kojeg je i stavljena obveza provedbe natječaja-sprječavanje HT-a da se dočepa Optime tj da njome upravlja u nedogled. Naravno, AZTN bi to morao potvrditi.
To je moje mišljenje, možda i griješim jer nisam detaljno proučavao dokumentaciju…

Ignore: KressoM, delux

Ja iskreno sumnjam u prodaju prije roka. Koji je interes privremenog upravitelja (HT-a) da UG ili A1 Optimu preuzmu prije a ne kasnije? Odugovlačiti će koliko mogu.

Pa interes je da UG može kupiti Optimu kad god hoće i time zeznuti A1 koji je ipak trenutno jači konkurent HT-u od UG.

Trenutni odnosi snaga i oni budući su sada predmet teorija igara, sto bi bilo, kad bi bilo.

Pa interes je da UG može kupiti Optimu kad god hoće i time zeznuti A1 koji je ipak trenutno jači konkurent HT-u od UG.

Trenutni odnosi snaga i oni budući su sada predmet teorija igara, sto bi bilo, kad bi bilo.

Ako UG preuzme Opte i krenu sa agresivnim uzimanjem MS, A1 je gotov, oni vise nemaju ni ljudi a ni znanja za odrzati trenutnu situaciju a kamoli uzvratiti udarac

Ja iskreno sumnjam u prodaju prije roka. Koji je interes privremenog upravitelja (HT-a) da UG ili A1 Optimu preuzmu prije a ne kasnije? Odugovlačiti će koliko mogu.

U rješenju piše striktno da odgode ne može biti.
To je to, uvjetno dopuštena koncentracija je ograničena.
Zaba će to prodati najkasnije na javnom natječaju zajedno s HT-om, ja mislim da će oni odraditi prodaju čim AZTN odobri UG kupnju tele2.

Inače ti je VIP dao ponudu prije nego je Optima preuzela H1, sad ti to vrijedi malo više a i ulazi UG.
A zašto bi mi ZABA prodala za 8,50kn.
Nije to dobra cijena.
A baš se brineš za Optimu 👍

Iza UG stoji američki kapital i oni bi mogli pritiskati kupnju Optime preko reda , ali ipak mislim da će biti međunarodni natječaj u siječanju 2020.

Da…bar znate da u biti samo on prodaje što je dobar znak po meni.
Da li će dalje prodavati ili mu je dosta , vidjeti ćemo.
Ja se tim ne opterećujem, prodavali su i kupovali i malo veći igrači od njega.

Pa ako netko ima zalog onda taj prodaje, ako nije naplatio svoju trazbinu. To sam ja napisao još neki dan, no moderator briše iako nema pojma o čemu se uopće radi. Nema tu još mnogo za prodati i meni se cini da je to trenutno jedina ozbiljnija količina koja se prodaje. Ako i kada se rasproda, možemo samo pretpostavljati sto slijedi.

New Report

Close