Pitanje.
Teoretsko.
Ako kupac ponudi cijenu Zabi ispod 4 kune i Zaba pristane.
Kaj se onda dešava?
A nitko ne želi Vaše dionice?
da li se tvoj izračun prosjeka i izračun od "narko" slažu ili ima razlike?
[/quote]
Ko što kaže matovilka, izbacim povijesne podatke sa zse u excel, pozbrojim kolone količina i promet, i podijelim ta dva broja
4,97 se dobije za raspon 6.5. – 6.8.
Zaba je mogla prije pet godina prodati po toj cijeni, a nije. Pametnom čovjeku bi bilo dovoljno to saznanje.
Pitanje.
Teoretsko.
Kaj se onda dešava?
ne znam ima li smisla uopće odgovarati na ovakva lupetanja.ZABA i HT prodaju skupa svoje udjele da dobiju što bolju cijenu, tko god da kupi, morat će isto ponuditi i svim ostalim dioničarima, osim ako bi cijena nekim slučajem bila manja od prosjeka na burzi (što se vjerujem neće dogoditi) a tada bi kupac morao ponuditi tromjesečni prosjek na burzi koji je sada 5 kn.
sve to već je napisano 100x tako da je jasno da su ta tvoja pitanja maliciozna….
Koji je smisao izračunavati tromjesečni prosjek u ovom trenutku? Do natječaja ima još nešto manje od 5 mjeseci i današnji prosjek i budući neće biti usporedivi. Koji je tromjesečni prosjek bio prije 5 mjeseci?
Ne znači puno, al ljudi se vesele jer smatraju da je to neka minimalna razina ispod koje se ne može ići (a pretpostavljam da misle kako prosjek neće padati)
Pitanje.
Teoretsko.
Kaj se onda dešava?
Zagrebačka banka je u prvom kvartalu ove godine ostvarila neto dobit u iznosu od 540 milijuna kuna, što je 34,3 posto više nego u istom razdoblju lani, pokazuje financijsko izvješće banke obavljeno na Zagrebačkoj burzi. Takvi su rezultati bili mogući, ističu u banci, zahvaljujući “balansiranom poslovnom modelu, stabilnom rezultatu poslovanja te dobrom upravljanju rizicima”.
Ova dobit je ostvarena zato što kupuju po 10 kn i prodaju po 4 kn😂.
Naravno, ZABA baš ne gubi u biznisu, uzeli su Optimu za 10, vidjeti ćemo koliko će biti profitabilni kada prodaju.
Oni vode glavnu priču prilikom prodaje…
Ja mislim da se čeka potvrda AZTN o transakciji UG sa Tele2, tada se može odmah pristupiti kupnji Optimi od strane UG.
Neće riskirati na javnom natječaju, ulog im je dosta velik i oni moraju Optimu uzeti pod svaku cijenu da bi njihova investicija u Tele2 imala smisla.
Rješenje AZTN o upravljanju Optimom od strane HT-a ne zabranjuje da upravljanje prestane i prije rokova.
Ja mislim da se čeka potvrda AZTN o transakciji UG sa Tele2, tada se može odmah pristupiti kupnji Optimi od strane UG.
Neće riskirati na javnom natječaju, ulog im je dosta velik i oni moraju Optimu uzeti pod svaku cijenu da bi njihova investicija u Tele2 imala smisla.
Rješenje AZTN o upravljanju Optimom od strane HT-a ne zabranjuje da upravljanje prestane i prije rokova.
Da, to je lako moguće i o tome sam i ja razmišljao kao o realnoj mogućnosti, tako da se može dogoditi da jedan dan trgovanje odjednom bude blokirano, dođe objava da je potpisan ugovor između ZABE, HT-a i UG o prodaji njihovih udjela u Optimi te da slijedi javna ponuda…to sve moglo bi se odigrati do kraja ove godine jer UG nema razloga čekati javni natječaj nakon što dobije zeleno svjetlo od AZTN za kupnju Tele2.