OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Onih 400k od Addiko brijaca je negdje otislo.
Kome? Kako? Zasto?
Obicno kad su takve rosade izadje neki info.
Pricekajmo…

@
rakam….naučiti ću prilijepiti graf samo da me ne žafrkavate
Kod grafova je zgodno što svako vidi što želi
Vidim i ja trokut, ali na mjesečnom grafu, 120 minuti interval zgodna šalica. Drška je u formiranju. Može biti hoće, može biti neće
Hajde fajrunt, dosta smo se zabavljali.
Svaka glava svoje misli.
Nitko nikome ništa zamjeriti. Svatko po svom nahođenju i za svoj novac.

@zlocesta
bas sam to i htio apostrofirati..ali bez sarkazma je tesko, ovih dana najbolje je biti u kesu….čim kupis i držis neku dionicu, vise nisi nimalo objektivan..a k tome si ubrzo u gubitku i onda počinje koprcanje i psiholoska obrada. Tada svak vidi i traži ono sto želi, a vrag je bas u detaljima. Zato graf uopće nije dobro koristiti ako znas o kojoj dionici se radi..bolje probaj gledati bezimene grafove i vidjet ćes bolje..btw. koje indikatore/oscilatore koristis?

btw recimo, na primjer VLEN graf izgleda upravo tako, i bas kako bismo željeli ovdje..iako se uopce ne može mjeriti sto se likvidnosti tiče.

btw recimo, na primjer VLEN graf izgleda upravo tako, i bas kako bismo željeli ovdje..iako se uopce ne može mjeriti sto se likvidnosti tiče.

Ima samo jedan problem, graf VLEN izgleda “nikak”. A i VLEN je preuzeta priča, tamo nema vise ničeg zanimljivog.

@zlocesta
bas sam to i htio apostrofirati..ali bez sarkazma je tesko, ovih dana najbolje je biti u kesu….čim kupis i držis neku dionicu, vise nisi nimalo objektivan..a k tome si ubrzo u gubitku i onda počinje koprcanje i psiholoska obrada. Tada svak vidi i traži ono sto želi, a vrag je bas u detaljima. Zato graf uopće nije dobro koristiti ako znas o kojoj dionici se radi..bolje probaj gledati bezimene grafove i vidjet ćes bolje..btw. koje indikatore/oscilatore koristis?

Obično , kada mi dionica dojadi , pa odem u cash , ona drugi dan poraste ! ?

https://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/a1-hrvatska-dize-cijene-u-fiksnoj-telefoniji?fbclid=IwAR2ugX0oU01D7YEqvhkShbaxOK8PfTRFDu32Mg8vrefYE_Nbu2FiFaGKeyI

Ne bi se tak ponašali da postoji strah od konkurencije. Ili osiguravaju prihode u slučaju da Opte ode u ruke novog igrača.
Kako bilo, ovo je po meni dobar signal za tržište telekoma.

Jako puno se piše o Optimi….to je dobro.
svatko ima svoj kut gledanja i horizont ulaganja….
Ali činjenice su da firma dobro radi ( vidi se po kvar.izv. 1 i 2 ( još bolji )….20% skok E…
Vrijeme do 01.01.2020. je vrlo kratko ( 5 mj ), i tada izlazi međunardodni natječaj….
Do tada će se još popeglati i zaraditi i popraviti rezultati….
Sad onako bez nekog jasnog cilja….recimo da firma ovakvog formata ne vrijedi nekome tko dolazi na tržište ili želi još pojačati svoju malu poziciju na tržištu….?
Ovakva firma da se recimo proda po 100 mil eura ( to je po dionici 10 kn ), po 150 mil eura ( 15 kn ), 200 mil eura to je ( 20 kn ).
Ja ne govorim da će to tako biti, nego samo iznosim vrijednosti. Zar je to neki novac firmi koja želi kupiti ulaznicu da bude na tržištu konkurentna….
Mislim da se je TELE 2 prodao za cc 225 mil Eura…
Kupaca mora biti i naravno da će oni isto odrediti vrijednost firme , zajedno sa HT i Zabom….ali biti će ih više možda i od dva takmaca….
Ovi koji danas špekuliraju i kupuju i prodaju…to su takvi ulagači i oni očigledno znaju to raditi. Mnogi ne i izgube dionice…
Netko možda i krati poziciju ali to je normalno…pa to je 1-2 % ( maksimalno ) od broja dionica.
Kupaca ima, ali svi bi jako jeftino.
Po meni bolje čekati do početka godine…
Ovo po meni je 8-12 kn konzervativno vrijednost po dionici a sve ostalo će vrijeme i količina kupaca pokazati da li i koliko više vrijedi Optima.
LP

Firma koja kao od sale godisnje vrati 60 miliona kuna dugova. Za 10 godina vrati dugove iz sadasnjeg poslovanja i jos ima 550 miliona kuna dugotrajne imovine. Koliko vrijedi takva firma ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Firma koja kao od sale godisnje vrati 60 miliona kuna dugova. Za 10 godina vrati dugove iz sadasnjeg poslovanja i jos ima 550 miliona kuna dugotrajne imovine. Koliko vrijedi takva firma ?

15-20 kuna po dionici.

Obično , kada mi dionica dojadi , pa odem u cash , ona drugi dan poraste ! ?

ne kužim kako misliš “dojadi”…valjda nisi ušao u trejd iz dosade ako radiš ozbiljan posao?
A pogađanje dna i vrhova je priča za malu djecu.. iz stripova…zaboravi to ako misliš ovdje raditi. Bolje pitanje je -zašto si prodao..možda si baš imao dobar instinkt “zdravog tradera?” ..nije važno ako je nakon toga cijena rasla…pogledaj dugoročno, možda i nisi bio na krivoj strani.

Optima je zadnjih dana ( uz jedan veći izlazak ) bila stavljena na čekanje.
Sve što se trebalo dogoditi dogodilo se i sada treba dočekati slijedeći stupanj prema prodaji.
Nakon objave svih izvješća počinje vrijeme kada bi trebao početi polagani i dobro kontrolirani rast.
Kod ostalih dionica će se u slijedeća 3 mjeseca događati nešto malo ili ništa, a nama se prodaja približava.
Trenutno smo u vrlo poželjnoj poziciji.

New Report

Close