OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega, treba pričekati dok ekipa "probavi" informacije
moj je dojam, a ovim se bavim tek par godina, da je većina "investitora" skroz neuka što se tiče fundamentalnih stvari vezano za investiranje
kad vidim koliko se žuči prolijeva na forumima nekih dionica koje imaju malu perspektivu ili nikakvu, pa onda ti isti krenu tu žuč prosipati i ovdje
pametnome dosta

U sridu. Većina ovdje ni ne zna razliku između bilance i računa dobiti, ali su SIGURNI da će nešto rasti 10x u sljedećih mjesec dana. Kupuju uglavnom kad vide da je nešto dosta palo jer, eto, “ne može više, ovo je 100% dno, (khm, Dalekovod, khm) ili zato što nešto raste (khm, Atlantska, khm) ili prema nečijem drobljenju na forumu (khm, crne limuzine oko Đure, Vijadukta, Petrokemije, a sad i Tehnike, khm). Ne kažem da ovdje nije bilo prilično lažnih izvješća, tipa Agrokor, Dalekovod i slično, ali bilo je i puno upozoravajućih signala da bi to moglo loše završiti, pa tko je čitao signale nije zaglavio. Ja jesam, ali ne strašno. Znam neke koji su izgubili 90% na Ledu – nisu slušali kad sam im govorio da bježe.
Investiranje nije računovodstvo, to je jasno, ali da bi uspješno investirao moraš imati bar osnove računovodstvenog znanja inače si samo guska na odstrel u ovom prilično brutalnom sportu. Ljudi učite, nije teško, ne kockajte se na burzi, kladionica ima na svakom uglu…

Dodane su nove brojke na mojedionice.com: https://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOsn.aspx?sifSim=OPTE-R-A

EBITDA TTM: 152,72 miliona kuna

Ovo izgleda svaki kvartal sve bolje…

To je EBITDA koju smo i prognozirali👍

https://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/optima-telekom-ostvarila-rast-ebitda-od-19-2-posto-uz-malen-pad-prihoda

Izgleda sideway do Velike Gospe
Hold

Nakon pozitivnih rezultata i dobrih komentara i očekivanja , zašto je jača prodaja od kupnje ?

– Preneseni gubitak 866.701
-Dugoročne obveze 228.879
-Kratkoročne obveze 452.837

milijarda i pol duga, piše i da imaju nekih 600milja temeljnog ali o tom-po tom, i vi još očekujete da vam netko za ovo plati…faket čudna neka vremena

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Milijarda i pol duga ? Jesi izašao iz cirkusa jutros pa ne znaš čitati FI ?
Dug je oko 650 milijuna, a 10x EBITDA je 1.500 milijuna.

Milijarda od prodaje se dijeli među dioničarima.

a možda su cirkusanti pisali Fi, ovo ti je copypaste iz financijskog!

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Pogriješio si dug, samo za milijardu kn manje od napisanoga.

Ne znam zašto se uopće raspravljam s tobom @jeff:
https://www.mojedionice.com/fund/IzvFinIzv.aspx?sifSim=OPTE-R-A&idFinIzv=1

Vjerojatno ne znaš ni gdje treba gledati.

PS. Pod pasiva

Paulie, što ne vidiš da je obvezama zbrojio preneseni gubitak?

Hahahaha, lik je uzeo cijelu pasivu pod dug. Eto šta vam ja pričam o “ulagačima” koji ne znaju razliku između bilance i RDG-a, a kamolim pojedinih stavaka bilance. Katastrofa…

New Report

Close