Danas sam dobio, knjigu dioničara OPTE, nažalost downlodao sam je u nekom Notepad formatu, odnosno nikako drugačije nije ni moguće. Knjiga je skoro ne čitljiva, sbrda zdola, jako teško za pratiti. Pokušao sam skinuti sa telefona u nekom drugom formatu ali no luck! Imate li koji prijedlog ili savjet? Hvala.
Import u excel. Stupci su delimitirani sa # i excel ti to prebaci u citljivi oblik.
Realno, za 125 kuna trebali bi ponuditi vise od toga. (npr. download u nekoliko formata, pdf, excel, txt)
Vjerovatno sam ja totalna negacija za kompjutere ali ne mogu nikako otvoriti, import or download u excelu. Na telefonu mi se jednostavno ne nudi ta mogućnost, nudi mi svakojake app, programe od worda, Notepad, html viewera, ali ne i excel. Ovo što sam ja dobio je hrpa necitljivih informacija, koje služe skoro ničemu, tu se može očitati samo u abecednom redu tko posjeduje dionice. Mislim da je 125kn za ovo, jako, jako precijenjeno. Pošto sam po prvi put u životu izložen na visokih xxx xxx cifri po dionici želio sam se informirati što je više moguće. Čini mi se da bi ovih 125 kuna bolje služilio da sam zavrtio turu i zatvorio monitor, ionako će biti što bude, a mi ovdje što buljimo, refresamo i izcitavamo sa nekih knjiga vlasnički papira, ne može promijeniti skoro pa ništa. Pozdrav svima, i tko zna možda stvarno zavrtimo pobjedničku turu tamo negdje u srpnju 2020. Good luck! Iliti što bi mi ribari rekli “rogi” !
Odakle toliki broj dioničara s određenim malim količinama dionica (113 dionica, 144 dionica, 244 dionica, itd.)? Vjerovatno su ih dobili kroz neke aranžmane?
Pretpostavljam da većina tih dioničara nema račune kod brokera te većina tih dionica zapravo nisu u free floatu?
I to ti je onda do 200.000 dionica, znači manje od 0,5%
Odakle toliki broj dioničara s određenim malim količinama dionica (113 dionica, 144 dionica, 244 dionica, itd.)? Vjerovatno su ih dobili kroz neke aranžmane?
Pretpostavljam da većina tih dioničara nema račune kod brokera te većina tih dionica zapravo nisu u free floatu?
244 kom je braniteljski paket, ima poznanik, vjerojatno onda i ti ponavljajući paketi
Možda iz predstečajne.
Pregledaj popis iz zadnje nagodbe pa usporedi.
Mali obvezničari su se u PSN dosta usitnili, ali koliko vidim na brzinu uglavnom ne baš toliko sitno. Ove konkretne brojeve dionica nigdje ne nalazim.
https://www.optima.hr/system/document/pdf/299/Nagodba_OT_Optima_2410_ispravak.pdf
Vjerovatno sam ja totalna negacija za kompjutere ali ne mogu nikako otvoriti, import or download u excelu. Na telefonu mi se jednostavno ne nudi ta mogućnost, nudi mi svakojake app, programe od worda, Notepad, html viewera, ali ne i excel. Ovo što sam ja dobio je hrpa necitljivih informacija, koje služe skoro ničemu, tu se može očitati samo u abecednom redu tko posjeduje dionice. Mislim da je 125kn za ovo, jako, jako precijenjeno. Pošto sam po prvi put u životu izložen na visokih xxx xxx cifri po dionici želio sam se informirati što je više moguće. Čini mi se da bi ovih 125 kuna bolje služilio da sam zavrtio turu i zatvorio monitor, ionako će biti što bude, a mi ovdje što buljimo, refresamo i izcitavamo sa nekih knjiga vlasnički papira, ne može promijeniti skoro pa ništa. Pozdrav svima, i tko zna možda stvarno zavrtimo pobjedničku turu tamo negdje u srpnju 2020. Good luck! Iliti što bi mi ribari rekli "rogi" !
Koristite potpuno pogrešni uređaj za pregledavanje podataka. Treba vam PC ili laptop. I onda otvorite kao što vam LeonT kaže.
Ako trebam srušiti stoljetnu sekvoju, neću koristiti škare za papir. Mislim mogu, ali će biti patnja. Baš kao i mobitel za ovakve podatke. Da se sve može na mobitelu, laptopi i PC-i se ne bi više prodavali. Simple as that.
Otvaram i sa laptopom, kompjuterom ali ne ide. Kako rekoh otvara dokument odmah u Notepadu i nigdje opcije da se preuzme u excelu ili bilo kojem drugom formatu. Hvala.
1) Snimi tekst file na komp, zapamti gdje
2) Otvori excel, file / open / otiđi na mjesto gdje si snimio dokument / all files / odaberi dokument / ENTER
3) delimited / UNICODE (UTF – 8) / next / kvačica na OTHER, unesi # / next / FINISH
To bi bilo to.