OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kupio sam prvi puta knjigu dionicara Optime. Bas zanimljivo. Ustvari me iznenadilo koliko sam visoko. 🙂
70% dionicara ima 1000 ili manje dionica.

čestitamo, i na kupnji knjige i visokom mjestu, naručio bih vam i neku pjesmu ali ne znam koja radio stanica ima želje, pozdrave i čestitke

drago mi je da ja spadam u ovih 30% ;))

znači, kolega nam je zvanično objavio da ovdje ima 70% “burekdžija”

@crnlabud
predlažem pjesmu: Vratit će se Ivan s 1000 momaka, pjevat će se pjesme naših “burekaša”

PAMETNOM DOSTA IDEMO DALJE

Koliko u % drže ovih 70% dioničara s manje od 1000 dionica svaki?

I ja sam gledala u knjigu. U barem desetak navrata.
Mali dioničari, ispod deset tisuća komada, sjede na svojim papirićima.
Ne prodaju.

@du_Lac: oko 0,6% 🙂

Prvih 100 ima oko 90%
Prvih 50 oko 85%

Ukupno ima oko 2800 dionicara.

danas se vidjelo kolko su ovih zadnjih mjesec dana špekulanti jedni drugima prebacivali dionice kako bi operušali naivne dioničare.

dan je pametniji od noći!

danas se vidjelo kolko su ovih zadnjih mjesec dana špekulanti jedni drugima prebacivali dionice kako bi operušali naivne dioničare.

dan je pametniji od noći!

@LeoNT

Tako je na svakoj dionici. To vam je Paretovo pravilo 80/20. Otprilime 20% dionicara ima 80% dionica, a 80% dionicara ima 20% dionica.
Isto vrijedi i za, npr., kupce neke tvrtke i sl.

@ st-brajo,

ako uzmemo da je tih 70% onda u ovom slučaju većina, a većinu možemo u burzovnom smislu smatrati krdom, onda je kolega na dobrom tragu, prema preporukama velikih ulagača, uvik kontra krda,
e sada, kako je ova naša burzica kontra svih kontri svijeta, postavlja se pitanje, kakvu taktiku ovdje primjeniti, s krdom ili kontra krda, meni je za sada malo toplije unutar krda, iako moram priznati, vrućine su sve veće i možda je samo pitanje trenutka kada ću izletjeti van krda,
u svakom slučaju, ja bih se ipak odlučio za neku ozbiljnu glazbu, jer mi ovdje već duže vrijeme sve sliči na orkestriranu filharmoniju (20-30 “dugoročnih igrača” (koji sami sebe tako nazivaju) vrti ovdje dnevno po 50ak 000 kn i vodi dionicu gdje im odgovara
a možda se meni samo priviđa, možda to ipak sve kupi netko veliki, ali nigdje se to ne vidi, ali ako i jeste tako, onda opet nisu ovi koji se tu tako predstavljaju, u svakom slučaju neka svi zarade, to je najbolje za sve nas i burzu, a tako je ovdje uvijek bilo i do sada, svi zarađuju i to je dobro, da nije tako, pa već bi nam se burza rasula odavno

New Report

Close