OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

244 komada * 5.5 = 1.342 Kn. Prosječna minimalna cijena naloga na većini brokera je 30-ak Kn. 30 / 1342 = 2.2%. To vam je jednako rastu cijene sa 5.3 na preko 5.4. Suludo. Prodavati ili kupovati količine po trošku iznad cca 0,4% po transakciji je bacanje love u vjetar po mom skromnom mišljenju, ali svatko prema svom nahođenju…

Kaj fali po 200 kn u škrabici , svaki dan u prosjeku do objave ? No to nije lako .Treba buljiti u ekran , a cijena vremena
je veća . Preskupo je čekati , no tu je važno planiranje love i vremena ,Šteta je propustiti ovu špicen dionicu .
[/quote]

Ništa, radim to svaki dan, pišem o ekipi koja ne pazi na veličinu naloga pa prodaje suboptimalno. Umjesto 0,3 – 0.4% troška imaju 2-3%, a to je jako teško nadoknaditi dobrim trejdom. Ako već ideš trgovati, pazi na minimalnu veličinu naloga, svaki broker ima svoj cjenik, vidi koliko te izađe i gdje ti je break even. Veći nalozi su uglavnom bitno jeftiniji od manjih, naravno ovisno o brokeru. Ako trguješ ispod 5-6.000 Kn po nalogu, HITA će te oderati samo tako. Čujem da je Agram malo bolji po tome, ali neki su još skuplji.
Ukratko, ako neki branitelj ovo čita (ili bilo tko sa manjim brojem dionica koje planira kupiti ili prodati), dobro pogledajte cjenik svog brokera jer bi mogli svu eventualnu zaradu na burzi ostaviti njima…

A moj broker je zadovoljan sa 0,30 % , redovito . i ja naravno .

@notion

Lijepo ti to prodaj pa se vise nećeš brinuti. Ne znam sto ste toliko svi ucviljeni i zabrinuti. Ako imaš problema sa bilo čime, nemirno spavaš ili imaš ne daj Boze bilo kakve zdravstvene tegobe, onda prodaš dionicu i kupiš nešto u čemu se osjećaš “sigurno i nezabrinuto”.

@samby

To je onda lijepih 50.000 kn na godinu. Ali nekako sumnjam da dizes tu lovu. Vise bi rekao da si s takvim nacinom razmisljanja u minusu.

Evo, nasao se jos jedan (kresobljak) koji se jucer prijavio na forum i misli da je popio svu pamet svijeta.
Btw., ako nisi primjetio borim se za transparentnost. I zelim maksimalno zastititi svoje ulaganje. A o prodaji cu razmisljati kad bude double digit.

Rambo na zalost neki brokeri nemaju min cijenu naloga pa mozes trgovati s malim brojem komada. To je ok, svaki novac vrijedi, ali mislim da tu danas nije bio branitelj nego pritisak na snizenje cijene jer bas su se naslagali na asku i onda jedan mali nalog proda po bidu. Nagledano puno puta na puno dionica i smjerova.

@notion

Kakve veze ima kad sam se ja prijavio? Ako sam dobro proučio dokumente i mislim da razumijem proces prodaje dionica.

Ja te savjetujem da ako nisi siguran u vrijednost i ulaganje, da prodaš. Ništa nije vrijedno lošeg sna i nesigurnosti oko bilo čega.

Dionice prodaju privatne kompanije. Odnosno udjele u Optimi. One nisu dužne tebi reći koliko sto vrijedi ako su oni naručitelji procjene i ako nije izričito navedeno da one to moraju učiniti. Optima nije državno dobro već privatna kompanija. Procjena će biti objavljena vjerojatno u revizorskom izvjescu za 2019. no do tada cijeli ovaj proces će vjerojatno biti u dalekoj i poodmakloj fazi prodaje.

Ako se bojiš curenja informacija, iz HT-a mogu ti reci da iz HT nikad nisu curile insajderske informacije (za AZTN i Povjerenika to ne mogu tvrditi), a ja se nadam da neće ni ovaj put.

@samby

To je onda lijepih 50.000 kn na godinu. Ali nekako sumnjam da dizes tu lovu. Vise bi rekao da si s takvim nacinom razmisljanja u minusu.

To mi je ideja vodilja , a na kraju godine i pola bu dosta /

Prodaja je sigurna kao smrt.
Vrtio sam scenarije u kojem do nje ne bi došlo i niti jedan se ne čini moguć. Ne malo vjerovatan nego ne pridajem uopće mogućnost. Sad nakon što su papiri predani.
Naprosto su silnice i interesi takvi da to ide sigurno. A predaja papira je bila samo potvrda moje teze.
Nema nikakve šanse da ne ide. Ovo je jako bitno naglasiti.

Prodaja se spušta prema dolje…ima li tko ideju kuda bi ovo moglo krenuti sutra?
Prema 6 ili prema 5?
[/quote]
Pa kakve veze imaju dnevne fluktuacije cijene. Doista nema smisla.
Ili netko je stavio veći nalog na ask pa idemo to prokomentirati.
Dobili ste potvrdu da prodaja ide svojim tokom od AZTN-A, nije to bilo lako iskamčiti jer nigdje nije pisalo da su dužni isto objaviti.

A di je nestao onaj vučina na 5,50 koji straśi ovčice , namirisao je stado .

najvrednije stvari u životu su besplatne

Nije više potreban. Sad je s druge strane.

To nije jedan koji plaši nego više manjih naloga/prodavača na istoj cijeni. Sad ih je npr. 5 naloga na 5,50 kn (ukupno 13.520 dionica).

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close