za sad 314 tisuća dionica, prosječna cijena 4,86 kn…..
na 5,10 kuna skriveno je još 20.000 dionica
Namjerno se ruši, želi se izazvati panika u vakuumu informacija. Al to će se uskoro izbalansirati. Dionice ipak u prodaji firme značajno vise vrijede no sto im je trenutno cijena na burzi. Nije ugodno pratiti, al mislim da se nitko tko računa na preuzimanje Optime ne bi trebao mnogo uzbuđivati.
Nije pokrenuta nikakvim saznanjima jer sigurno ne piše u elaboratu da Optima vrijedi 4 kune. Ja sam prijavio cijeli slucaj regulatoru danas pa neka se nadležni bave time “odakle dolazi panika”.
Nema panike, kratkorocni realiziraju dobitak, dugorocni ulaze da cekaju jos vecu zaradu u preuzimanju, svima dobro
ima njih tu još more s prstom naokidaču što čeka stisnut “sell”čim malo krene prema dole
ja ču u dokup na 4-4,1 KN
Nitko ne zna što je u prodajnoj dokumentaciji tj. koja procijenjena vrijednost.
Ljudi su očekivali da se to objavi 01.07. pa paničare. To je bilo i očekivano.
Bolje da izvrše pritisak na AZTN i Deloitte da objave info s obzirom da se radi o cjenovnoj osjetljivoj informaciji koja utječe na cijenu dionice, neobjavom se pogoduje špekulacijama.
Ili misle da će to netko drugi umjesto njih napraviti…
AZTN mora biti transparentan i profesionalan.
Da li misliš da spomenuti Ć… to ne zna, ako je napravljen elaborat.
Da li bi ta procjenjenja vrijednost utjecala na tvoju odluku o poziciji?
@tizian
tako je, treba napravit pritisak na institucije da rade svoj posao! neka izvole objaviti da li je elaborat predat u roku u kojem su morali ili nije jer ovakva neizvjesnost će i dalje mnoge poticati da prodaju po bidu i tako ruše cijenu