koliko god mi pisali ovdje, dok ne dođe info o elaboratu vjerojatno ćemo se i dalje vrtjeti oko 5,5-6 kn….
nešto prodaju trejderi, a nešto prodaju i ruše oni koji žele (do)kupiti…pa najprije malo sruše cijenu da kupe jeftinije….
@duLac, u potpunosti se slažem. ovdje nije bitka za nekakve telekom operatere već za tv provajdere i td. kad bi bili sasvim realni to je politički jako opasno jer će medijskim prostorom zavladati netko nama nepoznat. no kad pomislim tko stoji sa druge strane, nacionalne televizije sa harač pretplatom tipa htv i 3000 uhljeba koji su u zadnjih 30 godina nanijeli ne sagledivu štetu navijam za ove prve sa željom da svi sa nacionalnih televizija završe na zavodu za zapošljavanje. to su štetočine neviđene koje su plasirale milijune sati radio aktivnog programa koji je unazadio narod više nego kuga.
Mnogi bi dali svašta da mogu kupiti jeftinije Optimu zato i drukaju na pad i na nisku cijenu , ovo im je prilika za to…ali takvih stvari je bilo uvijek i biti će.
Ipak, poanta je u tome da svi imalo ozbiljni dioničari znaju vrijednosti dionice…
Da se osnuje još 30 TV platformi HRT neće nestati niti će se pretplata smanjiti tako da se nemoj s time previše zamarati 🙂
Tako je. UG-u je telekom business sporedna priča. Tu više nema prostora rastu s klasičnim uslugama. Ali je zato veliki prostor rasta za nove usluge (TV on demand, veliki izbor TV programa, itd.). UG ovdje prednjači jer već ima otkupljena prava za prijenos raznih sportskih događaja te emitiranje raznih televizija (cca 40-ak programa). Kupili su među ostalim Novu TV.
Europska banka za obnovu i razvoj ih financira. Očigledno je da europske institucije vide priliku za širenje svoje propagande kroz UG (kao EU pobornik to mi nimalo ne smeta, zapravo me veseli).
EG-u treba samo telekom u HR zbog razloga opisanih u mom zadnjem postu. Tada se neće moći dati ucjenjivati od strane drugih telekom operatera sa strane korisnika i pristupne mreže. Ali će zato moći ucjenjivati sve sa strane prava prijenosa i emitiranja programa. Moći će ucjenjivati i korisnike i druge telekome.
Malo sam progooglao članke i shvatio o kako se agresivnoj i moćnoj tvrtci radi iza koje stoji moćan kapital i europska politika.
Optima je jedna od rijetkih prilika u telekom sektoru koja čeka prodaju. Spekulira se kako bi se mogla očekivati i veću premija nego kod Amisa jer Optima ima mnogo više korisnika. Amis je prije nekoliko godina prodan po cijeni od 9x EBITDA.