OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dajte ljudi, kakvi elaborati, gledanje cijene iz dana u dan i ostale nepogodnosti.
Imamo FI uskoro, nema razloga da bude loš, tj negativan. I iščekujemo najavu nekog telca ili neki članak da neki telco razmatra ili nešto u tom stilu. Ovo sve između su igre za igrače sa drugačijim horitontom ulaganja.

Imaoci dionica, jedan savjet. Ne uzimajte k srcu previše sve ove postove na forumu i razmislite da li želite prodati svoje dionice kupcu na burzi ili preuzimatelju kompanije? Ako je odgovor ovo drugo, onda se smirite i lijepo u miru čekajte preuzimanje kompanije.

Ajmo ispočetka.
Svaku dionicu koju je netko prodao, netko je i kupio.
Kakva panika ?
Ja te drhtave ruke ne razumijem.

A padajuće noževe ?

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Pa da jer ih ekipica s foruma uvjerila da ovdje netko nešto mora objaviti. Da ih moguće nije uvjeravala, prodavači ne bi možda prodavali. Zahvalite svojim forumskim "kolegama".

To sigurno nema veze s vrijednošću, ali obzirom da je u nas burza uglavnom spekulativna, očito postoji ekipa koja je prijemčiva na takve (dez)informacije.

sad su svi krivi osim onih koji se pravi mutavi i šute! elaborat je bitna činjenica koja i te kako utječe na kretanje cijene dionice i budućnost kompanije pa to MORA biti objavljeno neovisno o tome što piše unutra!
sama činjenica da je elaborat predan treba biti objavljena na ZSE kao što bi to bilo u USA ili na njemačkoj burzi i o tome se tamo uopće ne bi raspravljalo “treba ili ne treba” jer bi se podrazumijevalo da se objavi…ali na brdovitom balkanu i oko toga se vodi rasprava!?

Ajmo ispočetka.
Svaku dionicu koju je netko prodao, netko je i kupio.
Kakva panika ?
Ja te drhtave ruke ne razumijem.

A padajuće noževe ?
[/quote]

Gdje to vidite?
Ovdje postoji samo jedan rizik, rizik prevelike zarade od koje moze boljeti glava.

trebalo bi osnovat udrugu malih dioničara optime i onda bi ona mogla na skupštini istupati u ime članova, tražiti u ime članova objavu svih bitnih podataka itd. i to bi sigurno imalo puno veću težinu nego da svatko sam zove i šalje mailove

ignore: one

Ova očitovanja ko političari…nisu nam poznate nove okolnosti…, neka pravna radi svoj posao ako nije produženi vikend, sve je po pozitivnim propisima lijepe naše… uh, umori me

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Morat ćemo upregnuti ponekog novinara da to malo istraži.
Mogući naslovi:
1. Kome pogoduje AZTN?
2. Kome je u interesu tajnovitost oko predaje elaborata?
itd.itd.
I lijepo slike odgovornih s imenima i prezimenima.
Pa neka onda pišu demantije, pojašnjenja i ostala s.anja.

Pa da jer ih ekipica s foruma uvjerila da ovdje netko nešto mora objaviti. Da ih moguće nije uvjeravala, prodavači ne bi možda prodavali. Zahvalite svojim forumskim "kolegama".

To sigurno nema veze s vrijednošću, ali obzirom da je u nas burza uglavnom spekulativna, očito postoji ekipa koja je prijemčiva na takve (dez)informacije.

haha danima svi mantrate tu po forumu da će 1.7. doći neka brojka X, za koju ionako znate da nije manja od 15 kn. sad drhturite svake minute jer objave nema a već je 14:04 i muči vas što ste najavljivali objavu, zakopali ste se u rekurziju neku

ne razumijem samo čemu to drhtanje kad znate da neće ispod 15 kn. ja da sam toliko siguran, smješkao bih se i kupovao jer ponude ispod 10 kn ima itekako. ovaj tren možete lupit 50.000 kom po asku i najskuplju ćete dionicu dobiti za 6,50 kn. do 15 kn je lijep postotak sigurne zarade, kako većina ovdje smatra.

belgie poziva “trebalo bi osnovat udrugu malih dioničara optime i onda bi ona mogla na skupštini istupati u ime članova, tražiti u ime članova objavu svih bitnih podataka itd. i to bi sigurno imalo puno veću težinu nego da svatko sam zove i šalje mailove”

a ovdje se zna koga se treba pitati za objavu – to nije optima.

sve mi se čini da bi ovdje moglo biti prostora za udrugu dugoročnih ulagača, onih koji su preskupo platili pa ne žele izaći s minusom… ali to je samo moje nevažno mišljenje.

https://www.zse.hr/default.aspx?id=92995
baš da vidimo hoće li se nakon isteka današnjeg dana tj.sutra usuditi isto ovako očitovati?

Zapravo se iz odgovora AZTN-a može isčitati da je HT dužan do 1. srpnja 2019. dostaviti opisan postupak prodaje s procijenjenom cijenom povjereniku (u ovom slučaju Deloitteu) koji će o tome izvjestiti AZTN. Dakle HT mora do danas (ili danas najkasnije) dostaviti dokumentaciju povjereniku. Nigdje ne piše do kada povjerenik treba dokumentaciju pregledati i kada se povjerenik treba javiti AZTN-u. Također ne piše treba li se povjerenik samo kratko javiti AZTN-u obavještavajući ih da je dokumentacija primljena ili će pak povjerenik prvo pregledati dokumentaciju te svoje mišljenje o potpunosti i korektnosti dokumentacije tek onda dostaviti AZTN-u.

Iz ovoga sve poizlazi da je HT dužan do danas dokumentaciju jednostavno urudžbirati Deloittu. Koliko će ovima trebati da je pregledaju, kada će to javiti AZTN-u, kada i hoće li to uopće javiti općoj javnosti (bilo Deloitte bilo AZTN) – to ništa u rješenju ne piše.

Jedino na što trebamo (i na što bismo morali vršiti pritisak) je da je predaja elaborata cjenovno osjetljiva informacija i da dioničari i javnost imaju pravo znati da li je predana. Nadam se da će to prisiliti nekoga da izađe s informacijom.

Ja mislim da će veći efekt na cijenu imati odobrenje AZTN-a za kupnju TELE2 od strane UG-a (zato još nije na 10 KN, ne iz nekih drugih razloga, diskonta na prodajnu cijenu i ostalih stvari kojih će te se sjetiti) , nego info da li je predan elaborat.

New Report

Close