Neizvjesnost će potrajati dok ne dobijemo info da je elaborat predan. Onda će se smjer okrenuti. Mogli bi se i poslovni novinari malo angažirati i istražiti nove činjenice jer ovo je nakon ulaska UG u Tele 2 postala zanimljiva priča za širu investicijsku zajednicu.
slažemse . mi možemo lamentirati da taj info nema veze i da zašto bi ga nama netko priopćio,ali umjesto prepucavanja puno pametnije bi bilo napraviti pritisak na nadležne da objave tu bitnu činjenicu koja izravno utječe na cijenu dionice na burzi. ako nitko drugi,onda bi HANFA trebala dati nalog da se objavi takva informacija
Neizvjesnost će potrajati dok ne dobijemo info da je elaborat predan. Onda će se smjer okrenuti. Mogli bi se i poslovni novinari malo angažirati i istražiti nove činjenice jer ovo je nakon ulaska UG u Tele 2 postala zanimljiva priča.
Oni koji se danas plaše hoće li elaborat biti predan ili ne, sutra će se plašiti nečeg drugog iracionalnog i to nisu dioničari s kakvima je dobro dijeliti dionicu. Stoga, ja navijam da se sljedećih mjesec dana ne objavi nikakva informacija.
[/quote]
takvi će i dalje prodavati i prodavati dok info o elaboratu ne dođe
Ajmo ispočetka.
Svaku dionicu koju je netko prodao, netko je i kupio.
Kakva panika ?
Ja te drhtave ruke ne razumijem.
Lebowski, slažem se. 100%
nebitno je slažete li se vas dva oko toga jer prodavači će i dalje prodavati kako ih volja, trenutno po bidu
Pa da jer ih ekipica s foruma uvjerila da ovdje netko nešto mora objaviti. Da ih moguće nije uvjeravala, prodavači ne bi možda prodavali. Zahvalite svojim forumskim “kolegama”.
To sigurno nema veze s vrijednošću, ali obzirom da je u nas burza uglavnom spekulativna, očito postoji ekipa koja je prijemčiva na takve (dez)informacije.
…kao što rekoh i prije ako bude …objava procijene ići će u sklopu izvješća za Q1…ali super je zanimljivo kao su se svi raspištoljili s ciframa za investicije…
nema smisla za sada pričati o nekakvoj panici.. to što 10-20tis dionica može srušiti cijenu za pola kune to je druga stvar..
Bože koje oscilacije. Ej sa 6.35 na 5,50… sad opet 6…
Protgovano je 90 tisuća komada, prosječna cijena ,5,90
U pitanju je ili nečija panika na 5,50 ili desant na bid, banzai obrazac.
U svakom slučaju naši kolege, mali ulagači.
Osobno mislim da je elaborat sačinjen i predan.
To što misle da nemaju obavezu odgovoriti na ičiji upit o tome, ako je itko pisao, je drugi par rukava.
Komotni su. Može im i biti.
Riječ je dakle o principu.
Da me ne bi dakle itko krivo shvatio.
Po ovom padu cijene se vidi koliko su ulagači "sigurni" u prodaju udjela većinskih vlasnika tj. da će sve proći bez problema.
a vidi ovo
A1 Hrvatska najavljuje nove investicije od oko 500 milijuna eura
mijenjaš ploču sada kad si prodao
[/quote]
Ne lupetaj…nisam prodao, čak sam danas dokupio par tisuća komada.