OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@zorangutan

A tko bi to kao da li je bilo što predano trebao objaviti?

Pa to je obično urudžbiranje, nitko ne objavljuje takve stvari.

Ja mislim da bi bilo sjajno da se HT ogluši na Rješenje agencije. Time bi oni izgubili upravljačka prava, a Zaba bi odmah mogla pristupiti prodaji svojeg paketa, a ne čekati sad mjesece da se ispuni ovaj ili onaj uvjet.

A tko bi kupio sam paket od ZABE koji mu ne garantira ništa? Da ne spominjemo da s takvim paketom ne da ne bi bilo plaćanja premije (kao u slučaju kad se prodaje skupa s HT-ovim gdje kupac dobija većinski udio) nego bi još morali dati diskont da ga prodaju. Dobra cijena s premijom može se dobiti samo ako se prodaje u paketu.

Ignore: KressoM, delux

Ja mislim da bi bilo sjajno da se HT ogluši na Rješenje agencije. Time bi oni izgubili upravljačka prava, a Zaba bi odmah mogla pristupiti prodaji svojeg paketa, a ne čekati sad mjesece da se ispuni ovaj ili onaj uvjet.

A tko bi kupio sam paket od ZABE koji mu ne garantira ništa? Da ne spominjemo da s takvim paketom ne da ne bi bilo plaćanja premije (kao u slučaju kad se prodaje skupa s HT-ovim gdje kupac dobija većinski udio) nego bi još morali dati diskont da ga prodaju. Dobra cijena može se dobiti samo ako se prodaje u paketu.
[/quote]

Pa svatko bi kupio Zabin paket jer mu samo on (bez ikakvog HT-a) garantira preuzimanje. Zaba ima 36,9% i taj paket je dovoljan za preuzimanje. Što o tome misli HT tada bi bilo potpuno nebitno. HT može prodati ili ne prodati, ne može blokirati prodaju osim da organizira još barem desetak posto dioničara (iako niti to ne bi spriječilo prodaju i preuzimanje), al to može samo ako ponudi više od Zabe, a to opet zbog koncentracije ne smije. Odnosno smije, ali mu AZTN niti regulator to ne bi odobrili.

I te investicije u najavi tržištu daju signal da je sve ok.

Ti Zorangutan stvarno ništa ne razumiješ, pa Optima je predmet prodaje, a ne stranka u postupku koja je dužna obavještavati javnost što rade njezini vlasnici u predmetu zbog njihove koncentracije?

Stjeraj HT pa će ti oni reći zbog čega je njihova cijena pala.

Po ovom padu cijene se vidi koliko su ulagači “sigurni” u prodaju udjela većinskih vlasnika tj. da će sve proći bez problema.

U svakoj priči ima drhtavaca i onih koji žele i kojima je namjera izazivati paniku. Ne bih se previše oslanjao na takve u dugome roku.

Po ovom padu cijene se vidi koliko su ulagači "sigurni" u prodaju udjela većinskih vlasnika tj. da će sve proći bez problema.

Na jednu transakciju na burzi imaš tri komentara na forumu. A svaki komentar je: jesu li predali? Ako su predali, zašto ne znamo? Ako nisu, zašto nisu? Kad će predati? Oćel objavit da su predali? Tko treba objavit? Zašto objavit? Mogu li ne objavit? Zašto mogu? Zašto ne mogu?
Panika se može rezati nožem. Dokle god je toliko komentara, padat će cijena jer u tim komentarima nema ni trunke razuma. Samo panika.

Po ovom padu cijene se vidi koliko su ulagači "sigurni" u prodaju udjela većinskih vlasnika tj. da će sve proći bez problema.

a vidi ovo

A1 Hrvatska najavljuje nove investicije od oko 500 milijuna eura

mijenjaš ploču sada kad si prodao

Neizvjesnost će potrajati dok ne dobijemo info da je elaborat predan. Onda će se smjer okrenuti. Mogli bi se i poslovni novinari malo angažirati i istražiti nove činjenice jer ovo je nakon ulaska UG u Tele 2 postala zanimljiva priča za širu investicijsku zajednicu.

A zašto bi ti dobio INFO jer nešto predano?

Jesi li ti stranka u postupku? Tko si ti da tebe bilo tko o bilo čemu obavještava?

Optima će se prodati, ali do objave javnog natječaja ili dogovora prodaje, ne znam što bi netko ovdje morao nekome objavljivati. Zaista ne znam.

Neizvjesnost će potrajati dok ne dobijemo info da je elaborat predan. Onda će se smjer okrenuti. Mogli bi se i poslovni novinari malo angažirati i istražiti nove činjenice jer ovo je nakon ulaska UG u Tele 2 postala zanimljiva priča.

Oni koji se danas plaše hoće li elaborat biti predan ili ne, sutra će se plašiti nečeg drugog iracionalnog i to nisu dioničari s kakvima je dobro dijeliti dionicu. Stoga, ja navijam da se sljedećih mjesec dana ne objavi nikakva informacija.

New Report

Close