Na cijeni ispod 2 kn tržište je uračunavalo dosta negativne premije oko mogućeg raspleta.
Sada, na cca. 6 kn, može se reći da uopće ne uračunava mogućnost neprodaje.
Da je to točno, cijena bi sada bila preko 10 kn….
bez objave informacije o elaboratu i dalje postoji neizvjesnost hoće li prodaja biti realizirana ili neće
Da je tržište uvjereno 99,9% da prodaja ide, sada bi cijena bila bliže 10 KN. Još je uvijek prisutna velika doza nesigurnosti što koči cijenu. 6 KN je još uvijek premalo za slučaj da je tržište sigurno u ishod.
A1 Hrvatska najavljuje nove investicije od oko 500 milijuna eura
A1 Hrvatska najavljuje nove investicije od oko 500 milijuna eura
Tržište je uvjereno a svaki akter bi htio akvizirat. Al žmukleri drže cijenu da pokupe što više vrhnja.
Mislite da će objavom da je elaborat predan cijena biti preko 10 kn?
Živi bili pa vidjeli.
Okladio bih se u nekoliko stotina eura da neće.
Da je nekih 8 kn maksimum koji možemo vidjeti na burzi prije otvaranja ponuda.
Iz razloga koje sam naveo, a nekima su evidentno prekomplicirani za shvatiti.
Ne treba širiti psihozu jer nije objavljena informacija. Vjerojatno niti neće biti odmah objavljena. Treba pregledati svu dokumentaciju, donijeti mišljenje da je sve ok, shvatiti tko uopće ima obvezu objave.
BTW 01.07. je još u roku za predaju.
Ja mislim da bi bilo sjajno da se HT ogluši na Rješenje agencije. Time bi oni izgubili upravljačka prava, a Zaba bi odmah mogla pristupiti prodaji svojeg paketa, a ne čekati sad mjesece da se ispuni ovaj ili onaj uvjet.
HT-u je interesu da sve provede kako je propisano (i još usput zavlači) kako bi što duže “ostao u sedlu”.
Ne treba širiti psihozu jer nije objavljena informacija. Vjerojatno niti neće biti odmah objavljena. Treba pregledati svu dokumentaciju, donijeti mišljenje da je sve ok, shvatiti tko uopće ima obvezu objave.
BTW 01.07. je još u roku za predaju.
nema nikakve psihoze….čeka se informacija je li predano u roku ili nije….to je određena neizvjesnost koja postoji, priznala ti to ili ne…..da je objavljeno da je elaborat predan u roku, vjerujem da bi cijena sada bila preko 7 kn….ovako se čeka
Ako je rok 1.7., to može biti 1.7. EoB ili 1.7. 23:59, ali u svakom slučaju još nije morao biti predan.
I Vaš link … ovo je dosta znakovito (klikni na prethodni link) jer pokazuje da su se svi naglo uozbiljili i najvaljuju velike investicije. Ne znam kako bi to A1 investirao direktno 500 milijuna nečega ako toliko ne investira u 10 godina. Očito se i oni namjeravaju uključiti za preuzimanje Optime jer samo u toj varijanti oni uistinu mogu investirati 500 milijuna eura u sljedećih nekoliko godina.
A već smo spominjali i odnedavno “domoljubnu crtu” kod HT-a… i “umiveno lice pravdenika”… u “Svijetu boljih mogućnosti”…. kao i A1, Ista meta, isto odstojanje…. i očito više nikad neće biti kao što je bilo do sada: https://www.hrvatskitelekom.hr/svijetboljihmogucnosti