OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma sta se tice elaborata ,sumljam da ce ga predati u roku ,kako to već kod nas ide .Moguce da traze odgodu zbog koje cega . Moguce da ide neposredno prije ili poslje FI .Bitno da imaju obavezu u sada jako kratkom roku predati. Nadam se da griješim

Miješaš HT i HŽ.

Ma sta se tice elaborata ,sumljam da ce ga predati u roku ,kako to već kod nas ide .Moguce da traze odgodu zbog koje cega . Moguce da ide neposredno prije ili poslje FI .Bitno da imaju obavezu u sada jako kratkom roku predati. Nadam se da griješim

Miješaš HT i HŽ.
[/quote]
Kao šta sam napisao nadam se da mjesam i grijeśim , vidjet cemo u pon.. Ali glavno da prodaja ide

najvrednije stvari u životu su besplatne

Miješaš HT i HŽ.
[/quote]
Kao šta sam napisao nadam se da mjesam i grijeśim , vidjet cemo u pon.. Ali glavno da prodaja ide
[/quote]

A sto ćeš točno vidjeti u ponedjeljak? Nisam primijetio da HT inače burzu obavještava o svojim regulatornim podnescima (primjerice HAKOMU) pa vjerojatno neće ni ovaj put AZTN (ne znam nego samo logički razmišljam). A vjerojatno ima podnesaka i rješenja koji su značajni i mogu utjecati na cijenu dionice HT (dionica nije uvrštena na prime marketu nego na službenom trzistu ZSE). Ono sto se eventualno može dobiti ili će se moći dobiti je informacija od strane AZTN da je dokumentacija uredno zaprimljena i/ili koji je njezin trenutan status.

Kako god bilo, informacija o procijenjenoj vrijednosti OPTE predstavlja cjenovno iznimno osjetljivu informaciju. I kao takva, trebala bi biti dostupna investicijskoj javnosti. Po nekoliko osnova iz Pravilnika čl. 2 i 3. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_01_5_146.html Npr. 16. Relevantne promjene u vrijednosti imovine; 21. Smanjenje ili povećanje vrijednosti financijskih instrumenata u portfelju; 2. Predstojeća objava izvještaja agencija za procjenu poslovne reputacije, istraživanja, preporuka ili sugestija koje se odnose na vrijednost uvrštenih financijskih instrumenata;

Pravilnik kaže (čl. 4) da se to može odgoditi ako a) pregovori u tijeku ili elementi tih pregovora, kada bi javno objavljivanje moglo utjecati na ishod ili redovan tijek tih pregovora. Posebno, u slučaju da je financijska održivost izdavatelja u ozbiljnoj i neposrednoj opasnosti, iako ne unutar dosega primjene stečajnog zakona, javno se objavljivanje informacija može odgoditi na ograničeno razdoblje kada bi ono ozbiljno ugrozilo interes postojećih i potencijalnih dioničara time što isto ugrožava donošenje zaključka o pregovorima kojima je cilj osigurati dugoročni financijski oporavak izdavatelja;

Onako kako ja to čitam, HT ima procjenu svoje imovine/portfelja od strane agencije za procjenu, financijska održivost mu nije u opasnosti a pregovore službeno nije počeo voditi. S te strane, HT je dužan objaviti procjenu, a ako je ne objavi onda neka kaže da je u pregovorima. Što mi je čak i bolja informacija. Ako je javno ne objave pri predaji dokumentacije, onda pišem i ja, do štrazbura. 🙂

Ne znam po kojoj logici oni to ne bi trebali objaviti. Ili sam u krivu?

Trebali bi, ali tek po transakciji.

Jel recimo LRH objavljuje svaki put kad se prodaje ili kad prodaje dio imovine? Objavi kad nadje kupca, sklopi ugovor i/ili napravi transakciju.

Izgleda da stvarno dolazi UG.
Upravo me zvali iz HT-a, ispricali se sto sam imao skuplji racun 10 kn nego sto sam trebao i ponudili dodatne pogodnosti bez produzenja ugovorne obveze. Inace problem je star vise od 6 mj i odustao sam od rjesavanja jer mi se nije dalo natezati s njima. Lijepa gesta, ali rado cu preci na UG ako budu jeftiniji…

Novci su spremni za tele2 a vjerojatno i za optimu. Investicije će biti 900 mn Eura

http://www.seebiz.eu/united-grupa-emituje-obveznice-u-iznosu-od-200-miliona-eura/ar-195474/

@metalik
Pa cisto sumnjam da su mi nakon toliko vremena tek tako isli davati cijenu koja je bila i ugovorena ali je zbog njihove greske nisu do sada postovali. Zvao sam ih prosle godine vise puta i nisam postigao nista, a za pismene prigovore zbog 10 kn/mj mi se nije dalo gubiti vrijeme.
Sada se iskupljuju uz ugovorenu cijenu, dodatne free minute prema EU i Kanadi, ali sto se mene tice uzalud im. Sada samo cekam da mi ugovorna obveza istekne i onda biram povoljnijeg operatera, navijam za UG!

Postupak prodaje koji će biti transparentan, objektivan, nediskriminatoran i u skladu s najboljim praksama, HT mora pripremiti najkasnije šest mjeseci prije početka prodaje, dakle, do 1.srpnja 2019. O postupku, zajedno s dokumentacijom koja sadrži i procjenu vrijednosti Optime, HT je obvezan izvijestiti AZTN. Tijekom pripreme postupka prodaje, neovisni savjetnik izradit će i procjenu vrijednosti Optime.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a353038/UG-objavila-emitovanje-obveznica-u-iznosu-od-200-miliona-eura.html

United grupa, uz Tele2, u portfelj dodati i Optima telekom te početi raditi na konsolidaciji trećeg igrača u Hrvatskoj, ali i svojih telekom operacija u Jadranskoj regiji.

Bas gledam, prva kupnja 26.1.2016., a vecina tamo kada je Merkur prodavao po 1.65. (8. mjesec 2016.)
Istina, krajem prosle i pocetkom ove sam jos usao sa zadnjim novcicima koliko sam mogao i na taj dio ću platiti porez.

New Report

Close