Kakva briga onih koji niti nemaju dionice ili su se preracunali i sad je muka gledati ….
Pa kupite si dionice Optime ili neke druge firme….u čemu je problem…
Kakva zavist….
Za dva radna dana dolazi procjena a i rezultati za 2 Q.
Uz to dolaze rezultati za 3 i 4 Q i onda ono najbitnije … 01.01.2020. natječaj ( međunarodni ) za prodaju Optime!!!!!!
Tako da će se ove godine još puno toga zaraditi i smanjiti dugove…
To mi je zapravo jedina briga. Ne vjerujem da ce cijena prodaje biti ispod ovih razina. Pitanje je samo kada ce se sve realizirati. Do tada je ulaganje “zarobljeno”. Imam vremena, mogu cekati. Nadam se samo da nece biti komplikacija oko preuzimanja. To je rizik na kojeg sam spremno pristao. Za sada se sve cini kao da se krece u pravom smjeru.
Natjecaj krece između 1 i 31.1. 2020. Tako da vam je ovo prica od jos barem pola godine. Nama koji smo vec godinama unutra i nije neka razlika i mozemo jos malo cekati. (a mislim i da vrijedi cekati)
Ne vjerujem da ce biti nekog dogovora između HT/ZABA – UG jer jednostavno na natjecaju mogu dobiti najvecu cijenu, obzirom da ce biti najmanje 2 ponude, a moguce i drugi krug ako bude vise ponuda.
Natjecaj krece između 1 i 31.1. 2020. Tako da vam je ovo prica od jos barem pola godine. Nama koji smo vec godinama unutra i nije neka razlika i mozemo jos malo cekati. (a mislim i da vrijedi cekati)
Ne vjerujem da ce biti nekog dogovora između HT/ZABA – UG jer jednostavno na natjecaju mogu dobiti najvecu cijenu, obzirom da ce biti najmanje 2 ponude, a moguce i drugi krug ako bude vise ponuda.
Drugog kruga sigurno neće biti – u slučaju dvije iste ponude, prihvaća se ponuda od igrača kojeg trenutno nema na tržištu. Po svemu sudeći, to je UG.
Sudjelovanje A1 na natječaju je, po meni, moguće samo radi dizanja cijene. Ja se ne bih iznenadio kada bi se pojavio igrač iz hladne majčice Rusije koji bi želio ući na ovo tržište.
Opet ponavljam nitko još nije izgubio, samo što su neki zaradili manje nego su očekivali (npr ja) Al nit sam jalan nit ljut, zaradio sam opet dobro u par ulaza i izlaza. I dan danas sam uvjeren u to kako se ova cjena umjetno napumpala, vidit ce mo na kraju jesam li u krivu, Al nema šanse da po ovim cjenama taknwm dionicu, zadnji mi je ulaz bio po 4 izlaz na 5
Oni prodaju od pocetka godine jos. Sada su 2 tjedna mirovali i potom prodali cijelih 12.000 dionica. Ne znam sto se treba oko toga uzbudjivati.
Vidi se da je dosta trejdera prodalo u nadi jeftinijeg ulaska, ali za to je sve manje vremena jer za par dana ističe rok za predaju elaborata, a onda svi dioničari trebamo mailovima zasipati nadležne kako bi dali kratku i jasnu informaciju da je elaborat predan i to će onda biti signal za novi rast dionice Optime.
Ako je kod spajanja s H1 procjena bila 7,3 kn, onda na to treba dodati vrijednost H1 + pozitivno poslovanje+ prodaju udjela većinskih putem natječaja koja slijedi (premija).
Uzevši sve to u obzir, a pogotovo da su većinski koji sada moraju prodati udjele iste stekli po 10 kn, cijena koja će se tražiti i dobiti u prodaji bi svakako trebala biti iznad 10 kn.
Bilo je dosta usporedbi sa sličnim prodajama u regiji koje bi analogijom za OPTE davale cijenu na natječaju od 15 kn pa do 20 kn. Nama koji smo unutra sad preostaje čekati da se odradi taj proces do kraja, a najjasniji znak da se ide u tom pravcu bit će upravo elaborat koji mora biti predan za par dana.
Znači onaj veliki i posljednji otpor na 7,20-7,30 biti će nova i posljednja prepreka daljnjem rastu cijene. I ona će pasti ako dođu prave vijesti kad za to dođe vrijeme.
Ma sve je jasno i prožvakano na bezbroj prethodnih stranica.
Ne znam kome još nije jasno.
Nekako mi je čudno da podatak iz elaborata nije procurio ili ipak je?
pozdrav svim dioničarima
može li netko staviti kratak sažetak tj usporedbu cijena koje su se dobile u susjednim zemljama kod prodaje sličnih telekoma kao Optima? (znam da je bilo negdje ali ne mogu naći)
hvala!