Kolega je osim na A1 i UG vjerovatno mislio na HT kao treceg kupca koji ne smije biti kupac. Ali generalno, zasto ne bi se netko sasvim deseti prijavio na natjecaj. Pitanje je samo da li takvog ima.
To sam mislio. To je ono što znamo, a da, može i neko deseti uletiti. To ne znamo, ali bi lijepo da se i to dogodi 🙂 Ali ja sam mišljenja da sljedeći veći rast (preko 10 kn) ide kada izađe info da se sprema ponuda, i da će se do tada kiseliti na do 10 Kn. Znači svi znamo da će biti ponuda, ali potvrde ijednog operatera još nema, i kada se to dogodi, neću bubati cifre, mislim da većina nas malih izlazi van kompletno, ili bar s većinom udjela.
a zašto nije bilo kupca do sada ako postoji interes, čemu čekati javni natječaj, pa ništa ga/ih nije spriječavalo ni do sada da se da kakva ponuda zabi i drugima dok je vrijednost na trž. bila 2 kn…i ne znam što očekujete će se promijeniti predmetnom procjenom koja niti nije obvezujuća a i upitno je da li eventualnom prodajom na javnom natječaju nastupa obveza za preuzimanje pošto je ista uvjetovana nalogom regulatora i planom predstečajnog postupka
ima tu mnogo štobibilokadbibilo a mnogi su zagrizli kao da se sve zna i sve je već riješeno… opte je u stvari prazna orahova ljuska a u top 10 koji drži 72% ne samo da nema promijena, dakle nitko ne kupuje, nego rba uredno svaki dan krati po 30etak k kom. i ne kužim što očekujete, koje vrijednosti…7kn, 10kn, 17, 25…za što, za tvrtku u psn i sa nabrijanim kapitalom od 1 lipe? stvarno?
a zašto nije bilo kupca do sada ako postoji interes, čemu čekati javni natječaj, pa ništa ga/ih nije spriječavalo ni do sada da se da kakva ponuda zabi i drugima dok je vrijednost na trž. bila 2 kn…i ne znam što očekujete će se promijeniti predmetnom procjenom koja niti nije obvezujuća a i upitno je da li eventualnom prodajom na javnom natječaju nastupa obveza za preuzimanje pošto je ista uvjetovana nalogom regulatora i planom predstečajnog postupka
ima tu mnogo štobibilokadbibilo a mnogi su zagrizli kao da se sve zna i sve je već riješeno… opte je u stvari prazna orahova ljuska a u top 10 koji drži 72% ne samo da nema promijena, dakle nitko ne kupuje, nego rba uredno svaki dan krati po 30etak k kom. i ne kužim što očekujete, koje vrijednosti…7kn, 10kn, 17, 25…za što, za tvrtku u psn i sa nabrijanim kapitalom od 1 lipe? stvarno?
….stvarno kolega…čemu toliko gorčine i jada….pričekajmo finale…pa če se vidjeti koliko OPTIMA vrijedi ili ne…
Opet ti lažeš “napaćen narod”?
Naravno da nastupa u svakoj varijanti javna ponuda.
Molim javno moderatora da nedopusti da kojekakvi spletkarosi ovdje pišu sto im padne napamet i izmišljaju gluposti.
Činjenica je da je ovdje toliko ostalo zatečenih na tribinama da ne mogu podnijeti stvarno stanje stvari. Bez obzira na to, tekstovi i napisi moraju biti vjerodostojni, a ne satkani od laži, licemjerja i prevare.
Znači, kad je OPTE bila 2, dođe kupac Zabi i HT-u i kaže: Evo, dobre sam volje, ja ću vam preuzeti te dionice po 2 kn.
I onda u HT i Zabi mašu repom, eto, netko hoće tu dionicu. To se inače tako radi u bizznissu jel da.
a zašto nije bilo kupca do sada ako postoji interes, čemu čekati javni natječaj, pa ništa ga/ih nije spriječavalo ni do sada da se da kakva ponuda zabi i drugima dok je vrijednost na trž. bila 2 kn..
o pobogu….nije bilo kupca jer HT nije htio prodati do sada! a nije htio prodati jer OPTE ima veliki broj korisnika koji će prodajom otići kod konkurenta! ….a ne prodaje HT sada dionice jer to želi, nego jer ga na to sili rješenje AZTN….helouuuu, jel te sunce udarilo?? 😕
Mislim da je nekoliko stranica prije nastao konsenzus vecine ulagaca da bi cijena od 15 kn po dionici bila primjerena za ponudu o preuzimanju. Koliko znam, u medjuvremenu se nista nije promijenilo, vec sve ide svojim tijekom.
1. PSN je riješena stvar, postoje vlasnici koji se moraju riješiti kompanije. Nije im u interesu upropastiti je, da su htjeli, to bi već napravili
2.Nije nabrijani kapital, već nema kapitala. Ali kog b.k. za kapital, ja radim u firmi koja je osnovana prije 2 godine sa 20.000,00, tresemo 1 mil€ dobiti godišnje. U aktivi imamo dron za 12.000 kn i ništa više. I do sada smo imali 3 upita za prodaju kompanije.
3. Takve transakcije se ne odrađuju preko noći. Svaka takva kupnja traje od 1 godine, pa na HR tržištu je bilo slučajeva di su i 5 godina trajale kupnje od prvog Letter of intenta pa do preuzimanja, i onda još +2 godine za intergraciju.
4. Drži se ti betona, vidim da ti je to manje kompleksno i jedostavno za promatrat
o pobogu….nije bilo kupca jer HT nije htio prodati do sada! a nije htio prodati jer OPTE ima veliki broj korisnika koji će prodajom otići kod konkurenta! ….a ne prodaje HT sada dionice jer to želi, nego jer ga na to sili rješenje ….helouuuu, jel te sunce udarilo?? 😕
ej momak, uključi mozgić, ht je jedini pod obvezom i ima tek 17,4%…pa tko njih pita, što su oni…zašto uopće čekati javni natječaj za 2 godine, ako ima interesa moglo se bez po muke skupiti za prvi prag 25% predati ponudu i odma si u poziciji…AZTN bi vjerojatno odma blagoslovio…
a zašto nije bilo kupca do sada ako postoji interes, čemu čekati javni natječaj, pa ništa ga/ih nije spriječavalo ni do sada da se da kakva ponuda zabi i drugima dok je vrijednost na trž. bila 2 kn..
o pobogu….nije bilo kupca jer HT nije htio prodati do sada! a nije htio prodati jer OPTE ima veliki broj korisnika koji će prodajom otići kod konkurenta! ….a ne prodaje HT sada dionice jer to želi, nego jer ga na to sili rješenje AZTN….helouuuu, jel te sunce udarilo?? 😕
[/quote]
da ne bi bilo zabune HT još ne prodaje
o pobogu….nije bilo kupca jer HT nije htio prodati do sada! a nije htio prodati jer OPTE ima veliki broj korisnika koji će prodajom otići kod konkurenta! ….a ne prodaje HT sada dionice jer to želi, nego jer ga na to sili rješenje ….helouuuu, jel te sunce udarilo?? 😕
ej momak, uključi mozgić, ht je jedini pod obvezom i ima tek 17,4%…pa tko njih pita, što su oni…zašto uopće čekati javni natječaj za 2 godine, ako ima interesa moglo se bez po muke skupiti za prvi prag 25% predati ponudu i odma si u poziciji…AZTN bi vjerojatno odma blagoslovio…
[/quote]
….a koliko dionica mora kupiti dotični da pređe taj prag …i što misliš kolika bi cijena bila dok bi ih kupio…i šta ako mu zaba i ht ne žele prodati svoj dio po dostignutoj cijeni na burzi…kolega stvarno pišete bez imalo razumijevanja pozicija…