Ovo je igra za ozbiljne igrače koji znaju vrijednost Optime odnosno cijene po kojima se prodaju ovakvi telekomi, lijepo je da su neki prodali i zaradili a sad im odmah ne vrijedi a jučer im je vrijedilo bar 20 kuna. 😂😂😂
Realno je da procjena bude veća, rastu prihodi i EBITD-A, pravu sinergija s H1 se ocekuje u 2019 godini uz sve poslove koje su dobili., 2 kvartal bi trebao biti dosta dobar.
Ali vidjeti ćemo kad objave.
Treba pričekati pa ćemo sve znati, i procjenu i ponudu, sve ide svojim tokom…
Opet trejderi prodaju prije vremena, a u srijedu će uskakati po 7,xx kn i prodavati na 8
Kao što sam napisao u ponedjeljak…
što kažete ekipa, obzirom na procjenu OPTE prilikom spajanja na h1 od oko 7,3 kune po dionici, hoće li se rast danas nastaviti do te cijene ili će ulagači "povući ručnu" i sačekati neke nove činjenice za dizanje cijene tipa predaja elaborata, raspis natječaja itd.?
http://zse.hr/userdocsimages/financ/OPTE-fin2018-1Y-REV-K-HR.pdf
Na stranici 12 su pokazatelji poslovanja koji su u jakom padu. Dakle, ta procjena može biti i veća i manja od nekadašnje
[/quote]
Str. 17 je ono kaj bi nas trebalo zanimati. Sami broj korisnika ti ne mora ništa govoriti, ako ne znaš kako se broje korisnici, i kakve sve statuse mogu imati.
Na stranici 12 su pokazatelji poslovanja koji su u jakom padu. Dakle, ta procjena može biti i veća i manja od nekadašnje
[/quote]
Str. 17 je ono kaj bi nas trebalo zanimati. Sami broj korisnika ti ne mora ništa govoriti, ako ne znaš kako se broje korisnici, i kakve sve statuse mogu imati.
[/quote]
U redu, hvala. Važno da razgovaramo kroz financijska izvješća, a ne “ide to još” ili “pada to sigurno”. Ponudio sam stranicu 12 jer sam uočio pad rezidencijalnih korisnika, a to bi moglo biti važno za preuzimatelja. Slažem se da je i strana 17 jako značajna.
Ovdje se s neprodajom više ne kalkulira, tržište uračunava da prodaja ide sigurno.
FI za Q2 će pokazati smjer cijene u narednom periodu, do jeseni.
Ako se dođe do anualiziranog EBITDA od npr. 2.1 do 2.2 kn, a što je sasvim moguće, uz 2.0 kn kao neki bottom line, onda će target za preuzimanje od 20ak kn zvučati sasvim realno. 9 do 10 EBITDA. I to je de facto normalna cijena, bez neke posebne premije.
O ostalim scenarijima ne treba u ovom trenutku niti razmišljati.
što kažete ekipa, obzirom na procjenu OPTE prilikom spajanja na h1 od oko 7,3 kune po dionici, hoće li se rast danas nastaviti do te cijene ili će ulagači "povući ručnu" i sačekati neke nove činjenice za dizanje cijene tipa predaja elaborata, raspis natječaja itd.?
[/quote]
[/quote]
U redu, hvala. Važno da razgovaramo kroz financijska izvješća, a ne "ide to još" ili "pada to sigurno". Ponudio sam stranicu 12 jer sam uočio pad rezidencijalnih korisnika, a to bi moglo biti važno za preuzimatelja. Slažem se da je i strana 17 jako značajna.
[/quote]
Slažem se potpuno. I treba se kloniti “ide to još gore” – ide, ali samo zbog trgovine istom, ne i zbog nekih signala. Signal se pojavio prije mjesec dana i od tada se zapravo ništa novo nije saznalo. S tim da je ovo baš situacija kada će FI imati najmanju ulogu u cijeni dionice (mislim na činjenicu da postoje 2 kupca, a bio bi i 3. da smije).
Moje je mišljenje, da će se dizanje nastaviti i danas. Ljudi, investitori su psihološki slobodniji jer imaju limit od 10 kn u glavi. Zamjena duga Zabe. Po mome mišljenju, do kraja tjedna dolazimo do 8,5 – 9,25, a nakon toga, sve je moguće…ima scenarija pijanih milijunaša od 23-25kn a bogami ima i scenarija da bude 0. Nula u smislu da ponuda nema ili su ZABI i HT-u ne prihvatljive, i sve ode malo na hlađenje tamo opet do 7/2020. Ima malo previše euforije i šušura oko svega toga, i koliko poznajem situaciju investiranja velikih fondova/investitora, euforija im nije u DNA. Uglavnom prije nego što me napadu svi "euforisti"… Imam xx xxx OPTE, očekujem relativno veliki profit, mislim da svi koji su ušli do 6/7 kn mogu očekivati isto ALI također mislim da neće biti sve tako lako, podmazano i očekivano kao što neki ovdje pišu. Još ćemo mi nekoliko košulja preznojiti, prije što se ukažu ti milijuni o kojima mnogi ovdje sanjaju na Optimi.
Sretni i zdravi bili!
Ja sam uvjeren da je dogovor postignut. Ovo na burzi je samo predstava za javnost. Mislim da se nitko neće preznojavati samo treba biti smiren i strpljiv i čekati objavu.
Kolega je osim na A1 i UG vjerovatno mislio na HT kao treceg kupca koji ne smije biti kupac. Ali generalno, zasto ne bi se netko sasvim deseti prijavio na natjecaj. Pitanje je samo da li takvog ima.
Može se javiti bilo tko, ako do natječaja dođe. Mislim da za kupoprodaju sa UG nije potreban nikakav natječaj. Jednostavno većinski dionicari zatraže regulatorna odobrenja i sklope transakciju. Očito se čeka misljenje AZTN i HAKOMA o transakciji s Tele2, ako ono bude povoljno, ne vidim razlog zašto se ne bi odmah pristupilo prodaji Optime. Rješenje AZTN o upravljanju Optimom od strane HT-a ne zabranjuje da to upravljanje prestane i prije propisanih rokova, voljom sudionika u koncentraciji. Drugim riječima, ne vidim problem da HT i Zaba prodaju udjel u Optimi za dobru cijenu i nekom trećem i prije propisanih rokova. Taj treći ionako do sada nije bio prisutan na trzistu i na njega se koncentracija očito ne odnosi. Zato su se valjda u UG još lani privremeno riješili TotalTV-a i sparkirali ga kod svog bugarskog “frenda”.